Για τη νέα αγωνιστική σεζόν, τη φιλοσοφία του ΠΑΟΚ και την «πρόκληση» της Ευρώπης μίλησε ο προπονητής του Δικεφάλου, Άρης Λυκογιάννης στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΟΚ.
Συγκεκριμένα, είπε:
Για το αν πιστεύει ότι αδίκησαν τους εαυτούς τους πέρυσι: «Δεν αδικήσαμε τους εαυτούς μας, πιστεύω ότι το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα. Θεωρώ καταλυτικό ότι υποχρεωθήκαμε ν’ αλλάξουμε τα 3/5 της βασικής πεντάδας και τρεις παίκτες-«κλειδιά» (σ.σ. Κάρτερ, Γκρίφιν, Τζόουνς) πάνω στους οποίους είχαμε στηρίξει μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Θεωρώ ότι δεν είχαμε το mentality που χρειαζόταν, χάσαμε πάρα πολλά παιχνίδια στην τελευταία κατοχή και το τελευταίο σουτ. Περισσότερο απ’ όλους η ευθύνη βαραίνει εμάς τους ίδιους, πρώτα απ’ όλα εμένα και μετά τους παίκτες. Πήραμε εν τέλει αυτό το οποίο αντιμετωπίσαμε καθ’ όλη τη χρονιά. Δεν είχαμε τύχη, μάς επηρέασαν πολλά πράγματα και καταστάσεις, αλλά δε θεωρώ ότι δε δικαιούμασταν κάτι παραπάνω».
Για τη φιλοσοφία του ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν: «Έχουμε πάει σ’ ένα διαφορετικό πλάνο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, λόγω και των οικονομικών προβλημάτων και των δυσκολιών που υπάρχουν. Έχουμε ένα πιο νεανικό ρόστερ, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Αν εξαιρέσουμε την επιστροφή του Μαργαρίτη, οι υπόλοιποι παίκτες είναι σε μικρή ηλικία. Έχουμε αρκετό ταλέντο στην περιφέρεια, με παιδιά που διαθέτουν αθλητικότητα και πολλούς τρόπους να σκοράρουν. Μένει να δούμε πώς θα «κλείσουμε» το ρόστερ μέσα στη ρακέτα με έναν ξένο, για να έχουμε μια πλήρη εικόνα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε λίγο πιο πιεστικά, πιο γρήγορα, σ’ ένα διαφορετικό ρυθμό σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί σε Ελλάδα και Ευρώπη, αν και δε θα είναι εύκολο».
Για το αν χρειάζεται βάθος λόγω Ελλάδας και Ευρώπης: «Αυτό είναι λίγο σχετικό. Σίγουρα το να έχεις μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ σού δίνει τη δυνατότητα να μην πληγείς πάρα πολύ. Έχει να κάνει αρκετά με την τύχη και το κατά πόσο θα σε βρουν τραυματισμοί ή όχι. Απ’ την άλλη, υπάρχει challenge, είναι πιο εύκολο κάποιον παίκτη να τον προσελκύσεις, να έρθει να παίξει διπλά παιχνίδια. Θεωρώ ότι ούτε ο Φράνκε, ούτε ο Ρίλεϊ θα είχαν υπογράψει στον ΠΑΟΚ αν δεν υπήρχε και το BCL φέτος. Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις. Αποτελεί πάντως πρόκληση για ‘μας η Ευρώπη».
Για το αν ο κόσμος κατανοεί τα προβλήματα που έχει η διοίκηση: «Θεωρώ ότι η μεγάλη μάζα του κόσμου δεν έχει συνειδητοποιήσει τον καθημερινό αγώνα, την καθημερινή «πάλη» και αγωνία που έχει η διοίκηση και ιδιαίτερα ο Θανάσης στην προσπάθεια που κάνουν να ελαχιστοποιήσουν τα χρέη που «βαραίνουν» την ομάδα. Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμα πόσο δύσκολο είναι αυτό το εγχείρημα. Κάθε μήνα η ομάδα πρέπει να βρίσκει 60-70 χιλιάδες ευρώ για να πληρώνει τις διακανονισμένες ρυθμίσεις που έχει προς το δημόσιο και την εφορία. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο νούμερο μηνιαίο. Από την άλλη, προσωπικά θεωρώ ότι είναι λίγο κατανοητό. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα μεγάλο κλαμπ, έχει πολύ κόσμο και, κακά τα ψέματα, ο κόσμος θέλει επιτυχίες, νίκες διακρίσεις, τρόπαια και αυτό είναι το μόνο που τον ενδιαφέρει. Δεν είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι είναι 100% συνειδητοποιημένοι σχετικά με το τι δυσκολία αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή η ομάδα. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τα χρήματα του στοιχήματος, οι περισσότερες ομάδες έχουν πραγματικά μεγάλο θέμα».
Για την Εθνική ομάδα: «Νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρχει μια λογική συγκράτησης και νομίζω ότι απ’ τις δηλώσεις που κάνουν οι παίκτες προσπαθούν να περάσουν ένα τέτοιο μήνυμα. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή μαγιά παικτών αυτήν τη στιγμή. Θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο αν θα καταφέρει ο Παπαγιάννης να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, γιατί είναι ένα κομβικό «γρανάζι». Θεωρώ ότι οποιοσδήποτε άλλος παίκτης κι αν είχε πρόβλημα, πλην του Γιάννη και του Παπαγιάννη, είχαμε εκ των έσω τις λύσεις να το καλύψουμε. Για τους δύο συγκεκριμένους παίκτες υπάρχει κενό. Νομίζω ότι αυτό θα είναι ένα θέμα που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το ποια θα είναι η εικόνα. Είναι σίγουρο όμως ότι έχουμε μια πολύ καλή μαγιά παικτών, έναν πάρα πολύ έμπειρο και ικανό προπονητή. Δικαίως έχουμε υψηλές βλέψεις, δεν πρέπει να φοβόμαστε να το πούμε, αλλά πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι».