Θεία δίκη ή αυτοχειρία; Διαλέγετε ότι πιστεύετε πως ταιριάζει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Κι αυτό, γιατί η ουσία σε αυτό το θέμα είναι μία: «Αυγενάκης τέλος»! Το οποίο τέλος όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι προσωρινό σε ότι αφορά την διαδρομή του στην πολιτική.
Το τραγικό για τον περίεργο και πολυπράγμονα πολιτικό, είναι ότι ο ίδιος έβαλε την υπογραφή του κάτω από την καταδίκη του, από αυτό το απρόσμενο φινάλε. Για την ιστορία θυμίζουμε πως ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν ο μοναδικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που ακολούθησε την Ντόρα Μπακογιάννη, όταν αυτή «αποσχίστηκε» και επιχείρησε να σχηματίσει κόμμα, κόντρα στο αντίστοιχο του αδερφού της. Μετά τη δραματική αποτυχία της «αντάρτισσας» και με την επιστροφή της στην «στρούγκα», ο Κρητικός πολιτικός όχι απλά δεν χάθηκε, αλλά απολαμβάνοντας και την στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη (τότε που πήγαινε με τα χίλια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τον Μητσοτάκη), μπήκε με φόρα στις διακρίσεις και στα Υπουργεία.
Η συμπαθέστατη Ντόρα και ο κουμπάρος Βαγγέλης προώθησαν – θα έλεγε κανείς εκτόξευσαν – τον Λευτέρη εκεί που ούτε ο ίδιος θα μπορούσε να φανταστεί. Το ένα Υπουργείο μετά το άλλο. Μετά του Αθλητισμού που τα έκανε μπάχαλο και όλοι περίμεναν την απομάκρυνση του, αυτός όρθιος και ανέγγιχτος πέρασε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η Ντόρα από κοντά με την ομπρέλα της τον προστάτευε και τον διατηρούσε… στεγνό από όλες τις καταιγίδες και αποδοκιμασίες που τον αφορούσαν.
Όλα πήγαιναν καλά μέχρι να αρχίσουν τα λάθη και οι γκάφες με τους αγρότες. Το κακό συμπληρώθηκε με τον πόλεμο που είχε κηρύξει στον Πρωθυπουργό ο δεύτερος προστάτης του μετά την Ντόρα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Έτσι οι δυο φύλακες άγγελοι του, ήταν αδύναμοι πλέον και τον άφησαν μέχρις ενός σημείου απροστάτευτο και έρμαιο του διαταραγμένου παρορμητισμού του. Αυτοπαγιδεύτηκε τελικά στις πράξεις του, με συνέπεια να βάλει ο ίδιος τη θηλιά στο λαιμό του. Στον τίτλο μας τον χαρακτηρίζουμε μεγάλο αντιΠΑΟΚτσή, γιατί είναι αυτός που «ευλόγησε» το θεσμικό μόρφωμα της εξόντωσης του ΠΑΟΚ. Η επιτροπή του κουμπάρου του πρωτοστάτησε στη σκηνοθετημένη από τον Ολυμπιακό και τον Κούγια επιχείρηση υποβάθμισης και εξαφάνισης του Δικέφαλου. Και να ήταν μόνον αυτό;
Πιστεύω ωστόσο πως δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε περισσότερο με τα μύρια όσα αποτόλμησε, προσπαθώντας να εκτελέσει στο ακέραιο τις επιθυμίες του πανίσχυρου ερυθρόλευκου Κυβερνητικού μπλοκ. Αυγενάκης – τέλος, λέτε να το επιδίωξε διαβλέποντας μέσα από τον τελευταίο ανασχηματισμό ότι ο Μητσοτάκης τον έβαλε στο περιθώριο, μη ακούγοντας πλέον την Ντόρα, ούτε τον Βαγγέλη, αλλά τους δικούς του έμπιστους ανθρώπους, που ίδρωσαν για να τον πείσουν ότι ο Αυγενάκης ήταν αυτό που έλεγε όλος ο κόσμος: Ο καλύτερος χορηγός της αντιπολίτευσης!
- Ξεκίνησε η προετοιμασία των πρωταθλητών με το πρώτο χθεσινό φιλικό του παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας. Ο Λουτσέσκου «επαναλαμβανόμενος» στα όσα χρόνια είναι στον Δικέφαλο, «άπλωσε τον τραχανά του» ή άνοιξε την τράπουλα του αν θέλετε, βάση ενός προγραμματισμένου σχεδίου, προκειμένου να διαπιστώσει τι έχει στα χέρια του ή τι ακριβώς του λείπει για το καινούργιο και πιο σημαντικό «ταξίδι», που οδηγεί σε μεγάλες πόρτες και σε αντίστοιχες διακρίσεις. Φέτος τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και ως εκ τούτου θα χρειαστούν μεγαλύτερες προσπάθειες.
Στο πρώτο φιλικό και λίγο πριν ξεκινήσουν οι προκριματικοί, ο Ραζβάν είχε την πρώτη ευκαιρία να δοκιμάσει δύο σχήματα. Το πρώτο αποδείχθηκε πιο στρωμένο - είχε δηλαδή καλύτερη χημεία – και έληξε με ένα άνετο 2-0 και κάποιες ευκαιρίες σημαντικές. Σκόρερ των δύο τερμάτων ήταν οι Αυστριακοί Μουργκ και Σβαμπ, με τον τελευταίο να δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Όπως το ίδιο σε πολύ καλή κατάσταση φάνηκε να είναι και ο Μαντί Καμαρά στο δεύτερο ημίχρονο. Τσιφτσής, Κουαλιάτα, Γκούμας και Εκόνγκ πήραν τις ευκαιρίες τους.
Όλα τα λεφτά ήταν η δήλωση του Ραζβάν μετά τον αγώνα: «Η ιδέα μου είναι ότι θα έπρεπε να είχαμε κρατήσει όσο το δυνατό περισσότερους παίκτες από πέρυσι και να προσθέσουμε 2,3 για να πάμε στο επόμενο επίπεδο. Σε σχέση με πέρυσι μας λείπουν τρεις παίκτες, έχουμε συζήτηση να επιστρέψει ο ένας και ελπίζω και ένας ακόμη». Πιστεύουμε ότι το μήνυμα ελήφθη και αποκωδικοποιήθηκε σωστά.