20 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την Παρασκευή.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 3108, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες. 694 (22.3%) από τα κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1768 (56.9%) σχετίζονται με κάπoιο ήδη γνωστό κρούσμα του κορωνοϊού. Στην χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, είχαν ανακοινωθεί επίσης 20 νέα κρούσματα του κορωνοϊού.
14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 6 (42.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 116 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
«Καμπανάκι» Τσιόδρα για αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού
Στην Ξάνθη βρέθηκαν εσπευσμένα σήμερα το πρωί ο Σωτήρης Τσιόδρας με τον Νίκο Χαρδαλιά μετά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην Ξάνθη. «Τα κρούσματα κορωνοϊού που εμφανίστηκαν στη Ξάνθη θα αντιμετωπιστούν με τον επιστημονικό τρόπο που είναι γνωστός», τόνισε από την Ξάνθη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.
Ο Σωτηρης Τσιόδρας ανέφερε ότι υπήρξε μια χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων την οποία απέδωσε στην κόπωση αλλά τόνισε «είναι κρίμα να πάει τόση θυσία χαμένη».
Βίντεο: Τσιόδρας: Κάναμε μεγάλη προσπάθεια δεν πρέπει να πάει χαμένη
Όπως τονίστηκε, είναι κομβικής σημασίας η ενημέρωση των πολιτών για το πρόβλημα και πρέπει να πεισθούν ιδιαίτερα οι νέοι, που αμφισβητούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και σε αυτό αναμένεται να συμβάλουν τα τοπικά ΜΜΕ. Ο κ. Τσιόδρας επισήμανε σε όλους τους συμμετέχοντες την ανάγκη της πιστής εφαρμογής των μέτρων. «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια μέχρι τώρα και δεν πρέπει να πάει χαμένη», ανέφερε.
Play Video
Την ίδια ώρα, ανησυχία φαίνεται να προκαλεί η καταγραφή νέου κύματος κορωνοϊού σε αρκετές χώρες. Οπως παρουσιάζεται στην καταγραφή της ομάδας επιστημόνων του NANOTEXNOLOGY 2020, πολλές χώρες άρχισαν να καταγράφουν ένα νέο κύμα κορωνοϊού.
Από την έναρξη της πανδημίας η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Συνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2020 και το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρακολουθούν την πορεία του COVID 19 σε παγκόσμιο επίπεδο αναλύοντας τα δεδομένα.
Ξεκίνησε η δεύτερη φάση εξάπλωσης του κορωνοϊού
Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε περιοχές της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής έχουμε πλήρη χαλάρωση των μέτρων προστασίας από την πλευρά των πολιτών γι’ αυτό παρατηρείται πάλι μια μεγάλη εξάπλωση του κορωνοϊού. Στη Νότια Κορέα, στο Ισραήλ και στη Βόρεια Μακεδονία η καμπύλη των κρουσμάτων έχει φτάσει στο ύψιστο σημείο, ωστόσο, μετά από μερικές ημέρες ηρεμίας ξεκίνησε μια δεύτερη φάση εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Παράλληλα, στην Ινδία, την Βραζιλία, τη Ρωσία και την Αφρική βρίσκονται ακόμη στη φάση εξέλιξης της πανδημίας. Αυτές οι χώρες μπήκαν αργότερα στην πρώτη φάση της πανδημίας, σε σύγκριση με άλλες χώρες, και ακόμη δεν έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο της καμπύλης (S-Curve). Το ίδιο συμβαίνει και στην Αφρική.