Κοντονής: «Ο Μαρινάκης δεν αγαπά τη Νέα Δημοκρατία, τη χρηματοδοτεί»
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και υφυπουργός Αθλητισμού, σε μία αποκαλυπτική κι εφ' όλης της ύλης συνέντευξη καθώς μίλησε για τη ζοφερή κατάσταση που συνάντησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο όταν ανέλαβε ενώ έκανε ειδική αναφορά στην κόντρα Μελισσανίδη-Σαββίδη.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Η πάταξη της βίας στα γήπεδα ήταν ο στόχος μας, κι αυτό που γεννούσε τη βία, ήταν η διαφθορά. Δυστυχώς εμείς παραλάβαμε μία κατάσταση που ήταν απερίγραπτη.΄Την προηγούμενη χρονιά υπήρξε νεκρός ένας φίλαθλος στην Κρήτη. Η κατάσταση στους φιλάθλους ήταν έκρυθμη γιατί υπήρχε συνεχής αμφισβήτηση, ακόμη και των αποφάσεων, γιατί λειτουργούσαν μεροληπτικά. Ένα ακόμη κομμάτι ήταν η κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων και η προετοιμασία των αθλητών όλων των αθλημάτων για το Ρίο.
Βρέθηκα αντιμέτωπος με πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα κι εκείνο που είχα εισπράξει από την κοινή γνώμη, ότι επιτέλους περίμεναν να γίνει μία τομή στον επαγγελματικό αθλητισμό».
Γιατί ξεκίνησε με την ΕΠΟ: «Δεν σας το κρύβω, εγώ αντιμετωπίζω τους ανθρώπους στην πρώτη επαφή με καλή πίστη. Συζήτησα με όλες τις διοικήσεις κυρίως των μεγάλων ομάδων, αλλά και με την ΕΠΟ και είδα ότι εκεί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
Ενώ τους ανέπτυξα ένα σχέδιο για να αποκτήσει το ποδόσφαιρο μία αξιοπιστία και να γίνει πάλι θελκτικό σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, είδα απόλυτη άρνηση! Οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κι όλα βαίνουν καλώς. Όταν έχεις μία εικόνα, και δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός. Τότε λοιπόν είδα απόλυτη άρνηση για να προχωρήσουμε σε ένα σχέδιο εκσυχρονικι9στικό, από κοινού με την ομοσπονδία και θα εμπεδώνει τη δικαιοσύνη. Είδα απόλυτη άρνηση»
Για το ποιος διοικούσε την ΕΠΟ: «Εγώ θεωρώ ότι υπήρχε ένα διευθυντήριο το οποίο και ιστορικά άλλαζε αφεντικά και δεν είναι τυχαίο ότι όταν εγώ έφερα τον νόμο πάταξης της βίας και διαφάνειας αλλά κι όταν συγκρούστηκα δύο φορές με την ΕΠΟ, σε σημείο που περισσότερο δεν πήγαινε, τότε αντί να έχω απέναντί μου την ΕΠΟ, είχα ανακοινώσεις του Ολυμπιακού. Μάλιστα είπα κάποια στιγμή ότι δεν μπορώ να καταλάβω πώς εγώ έχω διαφορές με την ΕΠΟ κι απαντάει η ΠΑΕ Ολυμπιακός».
Για ποιο λόγο;
«Θεωρώ ότι εκείνη την περίοδο η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε αυξημένη επιρροή στην ΕΠΟ».
Για τους διαιτητές του τελικού: «Θυμόσαστε ότι εξαιτίας των σοβαρών επεισοδίων στο Κύπελλο, εγώ απέρριψα την οποιαδήποτε εξέλιξη του θεσμού. Εκείνη την περίοδο ήρθα σε σύγκρουση με την ΕΠΟ και τους είπα ότι δεν θα γίνουν τα γήπεδα αρένα για να σκοτώνονται οι άνθρωποι. Κι αν δεν πάρετε μέτρα εγώ δεν θα επιτρέψω, μπορείτε να πάτε στα δικαστήρια για να ανατρέψετε την απόφαση. Τότε αυτοί με απείλησαν για δεύτερη φορά με παρέμβαση της FIFA. Είχα ήδη ξεκινήσει τότε να έχω μία απλή επικοινωνία με τη FIFA από όταν είδαν τον νόμο και τους εξήγησα, ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμία πρόθεση να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο. Κι αυτό το εξήγησα τόσο στον Πλατινί, όσο και στον Ινφαντίνο και στον Θόδωρο Θεοδωρίδη.
Τότε ήρθε αν θυμόσαστε στην Ελλάδα αντιπροσωπεία της FIFA και τους είπα τα προβλήματα. Δεν σας κρύβω ότι εξεπλάγησαν. Γύρισε μάλιστα ο Κουτσοκούμνης στον Γκιρτζίκη και του είπε: «Γιώργο αυτά δεν μας τα είπες»!
Τότε εγώ τους είπα ότι αν θέλετε μπορείτε εσείς να ορίσετε ξένους διαιτητές. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Οι φίλαθλοι που θα πάνε στο γήπεδο να ξέρουν ότι ο διαιτητής μπορεί να κάνει λάθη, αλλά δεν θα είναι στημένος. Έτσι δέχτηκα ένα μεσημέρι την επίσκεψη του προέδρου της ΕΠΟ, για το γόητρο των Ελλήνων διαιτητών να διευθύνει τον αγώνα ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής (σ.σ. ο Σιδηρόπουλος) με την ομάδα του. Εγώ συμφώνησα, του λέω βεβαίως, και χαίρομαι που επιτέλους η ΕΠΟ καταθέτει μία εποικοδομητική πρόταση.
Δεν πέρασαν δύο μέρες και ανακοινώθηκε ότι διαιτητής θα είναι ο Σιδηρόπουλος, αλλά επόπτες θα είναι άλλοι. Φυσικά και δεν ρώτησα γιατί έγινε αυτό. Αποφασίσαμε να παραμείνει η απόφαση για τη μη διεξαγωγή του τελικού. Θα σφύριζε δηλαδή ο Σιδηρόπουλος ένας άνθρωπος αντικειμενικός και ικανός διαιτητής, αλλά θα φώναζαν για ένα οφ σάιντ που δεν δόθηκε ο ένας ή ο άλλος και την αμφισβήτηση που θα υπήρχε. Τότε απειλήθηκα ότι θα προσφύγουν στη ΦΙΦΑ και θα αποβάλει τις ελληνικές ομάδες».
Για την κόντρα με τον Ολυμπιακό: «Εγώ ποτέ δεν ήρθα σε σύγκρουση με τον Ολυμπιακό. Κάποτε μπήκα σε ένα μαγαζί και μου είπαν: κ.υπουργέ κυνηγάτε πολύ τον Ολυμπιακό. Τότε του είπα: Πες μου μία απόφαση που έβγαλα».
Για τη διαμάχη του με τον Β.Μαρινάκη: «Ποτέ δεν είχα κόντρα. Είχαμε βρεθεί στο γραφείο μου, του είχα πει για τις αλλαγές στην ΕΠΟ και είχε κρατήσει μία επιφύλαξη».
Για ποιο λόγο στάθηκε απέναντί του: «Εγώ θεωρώ κι εκτιμώ ότι εκείνη την περίοδο ασκούσαν μία επιρροή στην ΕΠΟ μεγαλύτερη από άλλες ομάδες. Κάνει μεγάλο λάθος ο Ολυμπιακός αν έχει πει ότι μεροληπτούσα υπέρ συγκεκριμένων ομάδων.
Είχα πει στη Βουλή ότι καλώ τις διεθνείς ομοσπονδίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους κι αν δεν το κάνουν αυτό, τότε θα αναλάβω δράση. Η FIFA διόρισε προσωρινή διοίκηση. Εκείνη η περίοδος ήταν η καλύτερη διοικητικά στην ΕΠΟ. Εγώ δεν είχα καμία εμπλοκή με θέματα του Ολυμπιακού, αλλά δεν γινόταν κάθε φορά που το υφυπουργείο Αθλητισμού είχε μία αντιπαράθεση με την ΕΠΟ, να απαντάει ο Ολυμπιακός. Δεν καταλαβαίνουν αυτοί οι άνθρωποι ότι δημιουργούνται συνειρμοί;
Θυμάστε ότι όταν η ΕΕΑ είχε λάβει εις βάρος του κ.Μαρινάκη και δικαιώθηκε από τα δικαστήρια ότι ήταν λανθασμένη, αναφέρθηκα υπέρ του κ.Μαρινάκη. Αυτά τα ξεχνάνε κάποιοι. Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα λειτουργεί απολύτως ανεξάρτητα από την εκτελεστική εξουσία κι αν υπάρξει οποιαδήποτε παρέμβαση επηρεασμού, αυτό είναι σοβαρό πολιτικό ζήτημα. Οι συζητήσεις με τον Μαρινάκη ήταν απόλυτα λογικές και σε καλό κλίμα».
Για τις σχέσεις του με Μελισσανίδη, Αλαφούζο, Σαββίδη: «Το υπουργείο Αθλητισμού πρέπει να υφίσταται των οπαδικών κι επιχειρηματικών διαφορών που υπάρχουν. Αν εμπλακεί το κράτος σε τέτοιου είδους διαμάχες, έχει τελειώσει η ιστορία. Με όλους τους προέδρους των ΠΑΕ ήταν οι σχέσεις μου ήταν πάρα πολύ καλές, σχέσεις καλής πίστης. Το σχέδιο ήταν υπέρ του ποδοσφαίρου, ότι αυτό θα τους φέρει κι έσοδα. Ότι θα προχωρήσουμε σε μία διαδικασία εκσυγχρονισμού. Με ορισμένους όμως ήρθα και σε σύγκρουση, όπως με τον κ.Αλαφούζο, όταν έκλεισα τη Θύρα 13 για 4 μήνες. Σε έναν χρόνο η Θύρα 13 είχε δημιουργήσει σοβαρά επεισόδια. Βεβαίως είχα κλείσει και τη Θύρα 4 γιατί κι εκεί είχαν γίνει επεισόδια στον ημιτελικό του Κυπέλλου.
Είχα μιλήσει με τον Αλαφούζο και μου είπε: «Με έχουν καταστρέψει υπουργέ, καλά θα κάνετε". Δεν πέρασαν πέντε μέρες κι εκδόθηκε μία απαράδεκτη ανακοίνωση, όπου με κατηγορούσαν ότι είμαι εγκάθετος του κ.Μαρινάκη. Με τον κ.Αλαφούζο βρεθήκαμε στα δικαστήρια αντιμέτωποι (σ.σ. είχε κινηθεί εναντίον του υφυπουργείου) για τη συγκεκριμένη απόφαση και δικαιωθήκαμε πανηγυρικά».
Γι' αυτό που λένε μερικοί ότι δεν επανεξελέγη λόγω της κόντρας με τον Ολυμπιακό: «Θα αστειεύεστε»!
Για την εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Εγώ στον νου μου εκείνη την ώρα είχα τα χιλιάδες νέα παιδιά, τα οποία φεύγουν το μεσημέρι να πάνε να δουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και οι γονείς τους δεν ξέρουν που θα τα δουν το βράδυ. Αν θα τα βρουν σε αστυνομικό τμήμα, νοσοκομείο ή νεκροτομείο! Είχαμε κάνει τότε μία μεγάλη προσπάθεια για την τήρηση της νομιμότητας μέσα στα γήπεδα».
Για το αν ήρθε η ισονομία που πίστευε: «Η κατάσταση είναι καλύτερη τώρα, αλλά δεν είναι αυτό που είχα εγώ κατά νου».
Για το πρωτάθλημα του 2017-18 που έγινε μπουρλότο και τις αποάσεις των δικαστών: «Αν έγινε μπουρλότο μπορούν να ελεγχθούν οι δικαστές από τα αρμόδια όργανα».
Για τη διοίκηση Γραμμένου: «Δεν το παρακολουθώ. Αυτό το ποδόσφαιρο που παίζεται, με αυτές τις ομάδες. Θεωρώ ότι έχουν γίνει βήματα προς την κατεύθυνση της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου. Και το VAR που μπήκε ήταν κάτι θετικό, αλλά θεωρώ ότι υπάρχει ακόμα αυτό το κλίμα καχυποψίας. Βεβαίως χρειάζεται και οι αποφάσεις να είναι απόλυτα ζυγισμένες, όχι να τις φτιάχνουμε ζυγισμένες, αλλά να είναι δίκαιες».
Για το γεγονός ότι Ολυμπιακός παραμένει απέναντι και σε αυτή τη διοίκηση: «Κακώς γίνεται αυτό το πράγμα. Θα μπορούσαν και οι ομάδες να έχουν μία πιο εποικοδομητική στάση. Θα πρέπει να λειτουργήσουν οι νόμοι και οι κανονισμοί. Να έχουμε ένα ποδόσφαιρο που να λειτουργούν οι θεσμοί και τα όργανα στη βάση της ισονομίας. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το πολεμικό κλίμα, ενώ θα μπορούσαν να γίνουν εποικοδομητικές συζητήσεις.
Τώρα ο αρχιδιαιτητής που είναι ξένος και φέρνει ξένους διαιτητές να σφυρίζουν τα ντέρμπι, τι φταίει ο άνθρωπος αν στον αγωνιστικό χώρο γίνονται κάποια ανθρώπινα σφάλματα; Οταν όμως είχες μία κατάσταση που δεν επικρατούσε η αξιοκρατία με τους διαιτητές, θέλει χρόνο για να φύγει η καχυποψία».
Για την κόντρα Μελισσανίδη-Σαββίδη: «Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο, δεν με αφορά. Αν τα θέματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που πρέπει να λύνονται στη λίγκα, μεταφέρονται στην ΕΠΟ, που είναι μία ομοσπονδία για όλο το ποδόσφαιρο, τότε αυτό είναι παθογένεια. Αυτό σας είπα και προηγουμένως, δεν έχουμε φτάσει στο βαθμό που εγώ ήθελα».
Για τις δηλώσεις του Λάκοβιτς ότι η επιτροπεία φτάνει στο τέλος της κι αν είναι έτοιμο το ελληνικό ποδόσφαιρο να πορευτεί χωρίς FIFA και UEFA: «Θα δούμε τότε και θα το εκτιμήσουμε. Αλλά όσα έχουμε δει, δεν με κάνουν να είμαι αισιόδοξος. Όταν μία προσπάθεια δεν ολοκληρώνεται και είναι στον αέρα...»
Για τη χρονιά που πήρε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ κι αν εκλάπη από τον ΠΑΟΚ: «Εγώ είχα ήδη αποχωρήσει από το υφυπουργείο Αθλητισμού. Επομένως δεν με αφορά αυτό το ερώτημα... Αν το ερώτημα αναφέρεται στις αποφάσεις που πήραν οι τακτικές δικαστές, κι αν ήταν σωστές ή όχι, είναι άλλο θέμα. Είναι κάτι που εκρίθη σε όλους τους βαθμούς».
Για τη διαιτησία και τους ξένους διαιτητές στα ντέρμπι: «Το επίπεδο των Ελλήνων διαιτητών κι όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση στη διαιτησία, δεν ήταν ικανοποιητικό ώστε να πείθει τους φιλάθλους ότι ο διαιτητής θα κάνει το καθήκον του με βάση τη συνείδησή του. Ακόμη κι αν έκανε το σωστό όμως, άκουγαν όσα δεν φαντάζεστε. Αυτό το πρόβλημα καταλάμβανε και τους διαιτητές που ήταν καλοί και σφύριζαν δίκαια».
Ξένος ή Έλληνας αρχιδιαιτητής;
«Νομίζω ότι με ξένο αρχιδιαιτητή δουλεύει αρκετά καλά το σύστημα. Ο ξένος αρχιδιαιτητής είναι ένας άνθρωπος που εκ των προτέρων δεν μπορεί κάποιος να του προσάψει σχέσεις με παράγοντες».
Για τον ξυλοδαρμό του Τζήλου και τι δεν έχει γίνει για να διαλευκανθεί η υπόθεση: «Όταν ήμουν υπουργός Δικαιοσύνης είχα κάνει μία μεγάλη προσπάθεια και με μέτρα που προλάβαμε και ψηφίστηκαν και με άλλα που δεν προλάβαμε, για να επιταχυνθούν οι ρυθμοί απονομής της δικαιοσύνης. Εδώ υπάρχει ένα δομικό πρόβλημα, ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα απαραδέκτως είναι αργή και για να λυθεί το πρόβλημα χρειάζεται πολιτική βούληση».
Για το VAR που κόστισε ακριβά και δεν έχει γραμμή οφσάιντ: «Απαραδέκτως δεν έχουμε εφοδιαστεί με τα κατάλληλα τεχνολογικά μέσα ώστε να μην υπάρχει αμφισβήτηση. Να υπάρχει αμφισβήτηση για τις αποφάσεις ενός διαιτητή να το καταλάβω, αλλά όχι για όσα βλέπουμε και στην τηλεόραση».
Για τις δηλώσεις Θεοδωρίδη ότι πρέπει να φύγει ο Περέιρα γιατί εκλάπησαν δύο πρωταθλήματα από τον Ολυμπιακό: «Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο, σέβομαι την ηλικία του και την ιστορία του».
Για το αν έχει καθαρίσει ο χώρος της διαιτησίας: «Να έχει καθαρίσει από εγκάθετους δεν το ξέρω. Το θέμα όμως είναι ότι πρέπει να ανέβει το επίπεδο των Ελλήνων διαιτητών. Δεν σφυρίζουν Έλληνες διαιτητές τα διεθνή παιχνίδια, τι σημαίνει αυτό... Αν αρχίσουν ξανά από την αρχή τον επηρεασμό των διαιτητών, τα έχουμε ακούσει και στις συνομιλίες της ΕΥΠ, αν οι παράγοντες των ομάδων δεν αφήσουν τους διαιτητές ήσυχους και προσπαθούν να εντάξουν ορισμένους από αυτούς στη σφαίρα επιρροής τους, δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε άσπρη μέρα».
Για την Εθνική ομάδα και τα προβλήματα από την κόντρα των συλλόγων: «Αν ισχύει ότι μία κατάσταση που παράγει παθογένειες θα ακουμπήσει όλους τους αρμούς αυτού του οικοδομήματος, τότε θα ακουμπούσε και την Εθνική ομάδα. Πίστευε κανείς ότι δεν θα άγγιζε και την Εθνική;»
Για το γεγονός ότι παίκτες ζητούσαν την αλλαγή προπονητή: «Αυτά είναι δυσλειτουργίες και προβλήματα που υπάρχουν».
Για τα τηλεοπτικά και ποιο ήταν σωστό, όσα συνέβησαν πέρυσι με τα δικαιώματα στην ΕΡΤ ή την αντίθετη στάση της ΝΔ: «Δεν έχω καταλάβει τι κάνει η Νέα Δημοκρατία τώρα. Δεν μου λέτε κάτι, και πού θα πάει αυτό το προϊόν; Η ΕΡΤ ήταν ένας αξιόπιστος φορέας μετάδοσης και παρουσίασης αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να συνεχιστεί».
Για το επικείμενο deal Μαρινάκη-Nova και τον κίνδυνο να έμεναν στον δρόμο εργαζόμενοι αν πτώχευε η συνδρομητική: «Αυτό όποιος το ακούει και έχει δάνεια στην τράπεζα, τον αγανακτεί. Είναι ένα θέμα των εργαζομένων κάθε επιχείρησης που έχει οικονομικά προβλήματα. Εγώ νομίζω ότι θα μπορούσε να λυθεί, όπως λύθηκε και σε πολύ μεγαλύτερους ομίλους στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.
Βλέπω τον κ.Μαρινάκη με ιδιαίτερη ζέση να παίρνει τη μία μετά την άλλη τις εφημερίδες και τώρα μπαίνει και στην τηλεόραση, και είναι δικαίωμά του, και με τη Nova. Γιατί γίνεται αυτή η προσπάθεια; Δεν ξέρω, θα υπάρξει στο τέλος και καμιά εφημερίδα που δεν θα την έχει πάρει ο κ.Μαρινάκης ή που δεν θα την επηρεάζει;
Εδώ μπορεί να υπάρξει νόθευση του ανταγωνισμού. Γιατί αν η χρηματοδότρια εταιρεία Nova, ανήκει σε έναν από τους παίκτες αυτού του παιχνιδιού, μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Μπορεί η χρηματοδότηση να ελέγχεται κι αλλού να είναι πλουσιοπάροχη κι αλλού όχι. Αν αρχίσεις να τα μπλέκεις όλα και να δημιουργείς μία αίσθηση ότι λειτουργείς μονοπωλιακά στην αγορά, τότε πρέπει να επέμβει η επιτροπή ανταγωνισμού».
Για τις ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις κατηγορίες για εναγκαλισμό ΝΔ-Μαρινάκη: «Εγώ το είχα διαπιστώσει από τον καιρό που ήμουν υπουργός Δικαιοσύνης. Μου είχε κάνει εντύπωση ότι το βράδυ υπήρχαν τοποθετήσεις από την πλευρά του κ.Μαρινάκη και το πρωί ερχόντουσαν ως τοποθετήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Δεν την αγαπάει απλά τη ΝΔ ο κ.Μαρινάκης, αλλά τη χρηματοδοτεί. Αν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη τα πλήρωνε ο κ.Σαββίδης, τι θα λέγατε; Τι θα λέγανε ο κ.Μαρινάκης και οι εφημερίδες που πρόσκεινται σε αυτόν; Για σκάνδαλο πρώτου βαθμού!
Εγώ ποτέ δεν είχα πάρει μέτρα κατά του Ολυμπιακού, αντίθετα είχα πάρει αυστηρά μέτρα κατά του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ».
Για την υπόθεση «στημένων»: «Εδώ προφανώς υπάρχουν και μεθοδεύσεις στη δικαιοσύνη. Όταν δεν πηγαίνουν κρίσιμοι μάρτυρες στο δικαστήριο... Δεν είναι καθόλου λογικό αυτό που συμβαίνει. Όταν μία υπόθεση κάνει τόσο καιρό να φτάσει και να δικαστεί, τότε κάτι συμβαίνει. Η επιτάχυνση αυτών των δικών είναι πρωτίστως προς όφελος των κατηγορουμένων».
Ήσασταν υπουργός Δικαιοσύνης, θα ήταν παρέμβαση αν ζητούσατε να μην υπάρχουν γι' αυτές τις υποθέσεις ρυθμοί «χελώνας»;
«Αυτές οι υποθέσεις είναι καθαρά της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να λειτουργήσει μεροληπτικά έναντι άλλων. Όταν υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, ελέγχονται οι δικαστές».
Για το θέμα του μπάσκετ και το πώς θα είχε χειριστεί ο ίδιος το πρόβλημα: «Με τον ίδιο τρόπο που είχα χειριστεί και το θέμα του ποδοσφαίρου. Η σημερινή διοίκηση της ΕΟΚ δεν είναι προβληματική στο βαθμό που ήταν η ΕΠΟ. Ότι υπάρχει μία αναταραχή που κατέληξε ο Ολυμπιακός να η συμμετέχει στο πρωτάθλημα, αυτό είναι στοιχείο που έπρεπε να πει κάποιος, εδώ θα βρεθεί λύση.
Δεν είχα αποκαλέσει “φάρο του ελληνικού αθλητισμού” τον Βασιλακόπουλο. Είπα ότι αυτό είναι “φάρος”. Είχα πει: γιατί το επαγγελματικό μπάσκετ στελεχώνεται από τακτικούς δικαστές κι εσείς κύριοι της ΕΠΟ μας λέτε ότι εδώ δεν μπορεί να συμβεί. Με τον κ.Βασιλακόπουλο είχα κατ' επανάληψη ενστάσεις, η τελευταία ήταν για την αντίδρασή του να ονομαστεί το ΟΑΚΑ σε “Νίκος Γκάλης”».
Για το τι έπρεπε να κάνει η ΕΟΚ με την αποχώρηση του Ολυμπιακού: «Δεν έπρεπε να προβληματιστεί η ΕΟΚ για αυτό το μέγα θέμα; Εδώ αποχωρεί μία κορυφαία ομάδα, με κυρίαρχη διαδρομή».
Για το αν θα πρέπει να παραμείνει ο Βασιλακόπουλος στην ΕΟΚ: «Εγώ είχα προσπαθήσει να περάσω άρθρο ότι πρέπει να υπάρχει όριο. Εδώ υπάρχει στα μέλη της ΔΟΕ και είπαμε να μην πάμε ούτε παραπάνω, ούτε παρακάτω. Εγώ νομίζω ότι ο κ.Βασιλακόπουλος έδωσε τα πάντα στο μπάσκετ και πλέον, και λόγω της ηλικίας του, πρέπει να αποχωρήσει. Αλλά αν δεν το αποφασίσει ο ίδιος... Ή πρέπει να γίνει αυτό, ή ο νόμος να βάλει κάποιες δικλείδες».
Για το αν είναι φωτογραφικό το νομοσχέδιο Αυγενάκη για τους προέδρους ομοσπονδιών: «Αν η διάταξη είναι γενική κι αφορά το σύνολο των παραγόντων, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι φωτογραφική η διάταξη. Αν είναι φωτογραφική, είναι παράνομη».
Για το αν απειλήθηκε ποτέ στο υφυπουργείο Αθλητισμού ή ως υπουργός Δικαιοσύνης: «Το γνωρίζετε πολύ καλά, και από κύκλους της οπαδικής αλητείας και της τρομοκρατίας. Πιο δύσκολα ήταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης».
Πηγή: SDNA