Για τον ισχυρό άνδρα του Ηρακλή, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, για το Καυταντζόγλειο στάδιο, αλλά και για τις υπηρεσίες, που προσφέρει στον χώρου του αθλητισμού, μέσω της εταιρίας του, εδώ και δεκαετίες μίλησε στο Metrosport.gr ο Κωνσταντίνος Αδάμ.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Ο Κωνσταντίνος Αδάμ είναι ο άνθρωπος πίσω από τα γήπεδα πολλών σωματείων της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο. Ο ίδιος, από κοινού με το επιτελείο του, προσφέρει υπηρεσίες συντήρησης, βελτίωσης, αλλά και αλλαγής χλοοτάπητα σε γήπεδα και στάδια εδώ και πολλά χρόνια.
Ξεκίνησε από το 1983 να ασχολείται με το αντικείμενο και ο ίδιος προσωπικά χαρακτηρίζει ως «πανεπιστήμιο», για την επαγγελματική του πορεία, τον Απόλλων Καλαμαριάς από όπου και ξεκίνησε. Σήμερα έχει φτάσει σε σημείο να έχει την δική του εταιρία με αρκετά άτομα προσωπικό, τον απαραίτητο εξοπλισμό σε μηχανήματα, αλλά και την τεχνογνωσία για να μεταμορφώσει οποιοδήποτε «χωράφι» σε ποδοσφαιρικό γήπεδο υψηλών προδιαγραφών.
Όσον αφορά τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη και τις ενέργειές του ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, είπε:
«Ένας
υπέροχος άνθρωπος, εξαιρετικός, μπορεί να ακούγονται από άλλους διάφορα, είδα όμως απέναντί μου έναν κύριο. Είναι σοβαρός… πολύ
σοβαρός ο άνθρωπος, ακούω πολλά χαζά, δεν είναι έτσι όμως. Εγώ
συνεργάζομαι 40 χρόνια με τον Ηρακλή και αυτό που είδα τώρα νομίζω ότι
είναι πιο σοβαρό από κάθε άλλη φορά και από τον Μυτιληναίο ακόμα.
Φαίνεται ότι ο άνθρωπός θέλει, έχει διάθεση και το θέμα είναι ότι
προσωπικά ο ίδιος αναλαμβάνει, επιβλέπει ότι γίνεται, ενώ τότε με τον
Μυτιληναίο είχε άλλους να τρέχουν την ομάδα. Έχει προσωπική άποψη για
όλα, για ότι πρέπει να γίνει και εγώ νομίζω ότι ο Ηρακλής θα πάρει το
δρόμο του. Θα πάμε καλά το πιστεύω».
Σχετικά με τις εργασίες ανάπλασης που πραγματοποίησε στον αγωνιστικό χώρο του Καυταντζογλείου:
«Το Καυταντζόγλειο ήθελε έναν μήνα προεργασία μαζί με την τοποθέτηση. Κανονικά η ομάδα δεν έπρεπε να μπει μέσα να παίξει με τον Εθνικό Κεραμιδίου, έπρεπε να μπει μετά από 15-20 μέρες, δηλαδή η διαδικασία ήθελε τουλάχιστον 40 ημέρες. Αργήσαμε να πάρουμε τις αποφάσεις για το στάδιο, λέγαμε-λέγαμε αλλά είναι από πίσω και οι χορηγοί.
Με τη διοίκηση του σταδίου είχαμε συζητήσει και βγάλαμε το πόρισμα ότι πρέπει η ομάδα να μπει μέσα. Η διοίκηση του σταδίου είναι με τον Ηρακλή. Θέλει να βοηθήσει την ομάδα και τη βοηθά με τον τρόπο της. Είναι πολύ κοντά. Το γήπεδο σε επίσημο στάδιο ήτανε τραγικό. Δεν μπορούσε να παίξει ομάδα μέσα. Με εντολή Μονεμβασιώτη έγινε ό,τι έγινε. Κάναμε τρεις συναντήσεις και καταλήξαμε ότι πρέπει να αλλάξει ο χλοοτάπητας για να έχει η ομάδα καλό αγωνιστικό χώρο. Όπως και στη Μίκρα, βελτιώσαμε τις εγκαταστάσεις σιγά-σιγά. Μέσα σε έναν μήνα κάναμε πολλά πράγματα....
Το γήπεδο, το έκανα εγώ και έχει εγγύηση για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ό,τι και να πάθει ο αγωνιστικός χώρος, εγώ είμαι υπεύθυνος για όλα. Η εταιρεία μου έχει αναλάβει τη συντήρηση».
Τέλος, αναφέρθηκε και στο επαγγελματικό του κομμάτι, λέγοντας τα εξής:
«Έχει 41 χρόνια, που ασχολούμαι με το αντικείμενο, δηλαδή από το 1983. Για εμένα το πανεπιστήμιο ήταν ο Απόλλων Καλαμαριάς, από εκεί
ξεκίνησα. Αγαπούσα αυτό που έκανα και σιγά-σιγά έφτασα στο σημείο που
είμαι. Εξαιρετικά καλά, καλύτερα δεν γίνεται, από επαγγελματικής απόψεως
μιλάω.
Και θέλω να πω ότι όταν υπάρχει τεχνογνωσία, υπάρχει διάθεση, όταν δεν λες ψέματα και υπάρχουν τα μηχανήματα όλα, λογικό είναι να πας
καλά, αν είσαι επαγγελματίας.
Σε όλες τις δουλειές, που κάνω, παρόλο ότι έχω το προσωπικό μου, το κάθε γήπεδο περνά από μένα. Εγώ θα επιμεληθώ τα πάντα, εγώ αναλαμβάνω όλες τι ευθύνες. Τώρα, έχω να κάνω άλλο ένα αθλητικό κέντρο στη Βουλγαρία, ενώ στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς κάναμε πριν λίγες ημέρες επανασπορά».
Για τις υπηρεσίες, που πρόσφερε αφιλοκερδώς, επί μια τετραετία στον ερασιτέχνη Ηρακλή:
«Είχα πάει μια φορά στη Μίκρα και βλέπω τον Θάνο τον Τσουρέκα. Του λέω, τι κάνεις εδώ; Θέλω να βελτιώσω τα γήπεδα, μου λέει, πως θα το κάνουμε; Του λέω είμαι εγώ «παρών». Τι βάζεις εσύ να προσφέρω και εγώ. 4-5 χρόνια ήμουνα εκεί απίκο, ούτε για τα πετρέλαια δεν έπαιρνα λεφτά. Όταν είσαι 40 χρόνια σε ένα σωματείο το πονάς».