Οι παροικούντες την ποδοσφαιρική Ιερουσαλήμ και ιδιαίτερα οι γνώστες των εξωαγωνιστικών θεμάτων που αφορούν ένα ξεχωριστό κομμάτι δραστηριοτήτων και σχέσεων στον χώρο, όπως επί παραδείγματι η τακτική που ακολουθούν οι παντός είδους διαμεσολαβητές όταν εντοπίζουν ταλαντούχους νεαρούς παίκτες, πιστεύω ότι μπορούν να σας εξηγήσουν καλύτερα από μένα γιατί υπήρχαν πιθανότητες επαλήθευσης ενός σεναρίου που παρουσίαζε την ξεχωριστή αυτή τριπλέτα στην Τούμπα. Κι αυτό γιατί γνωρίζουν περισσότερα πράγματα και σημαντικότερες λεπτομέρειες.
Οι τελευταίες αφορούν την περίοδο που ακολουθεί μετά την «ανίχνευση» και όλο το διάστημα μέσα στο οποίο γίνονται οι προσεγγίσεις και οι συμφωνίες. Επίσης γνωρίζουν πολύ καλά τον ρόλο όλων όσων συμμετείχαν στη συναλλαγή. Ακόμη και τις προθέσεις του στενού περιβάλλοντος των υπό μεταγραφή παικτών. Το σκεπτικό και ο τρόπος παραχώρησης του Τζόλη είναι γνωστά. Κανείς δεν μπορεί να έχει αντίρρηση στο ότι ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη ήταν σε θέση λόγω της οικονομικής ισχύος και επάρκειας που είχε, να αποφύγει την πρόωρη πώληση.
Πάμε παρακάτω. Ο Παυλίδης (σπουδαίος παίκτης) επί οκτώ χρόνια φοιτούσε στις ακαδημίες του Παναγιώτη Κερμανίδη και το στενό του περιβάλλον ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ΠΑΟΚ. Ο παίκτης έφυγε στα ξένα όπου και απέδειξε το πλούσιο ταλέντο του, γεγονός που αποδείχθηκε επίσης με το ότι αποτελεί σήμερα αναντικατάστατο μέλος της Εθνικής μας ομάδας.
Στην τρίτη περίπτωση με τον επίσης ταλαντούχο Δουβίκα ο οποίος σε χρόνο – ρεκόρ απέδειξε ότι πρόκειται περί φλέβας χρυσού, έχουμε κάποιες ιδιαιτερότητες και κάποια ερωτηματικά που προκαλούν έναν εύλογο προβληματισμό. Όπως θα γνωρίζετε σε αλεπάλληλες ραδιοφωνικές παρεμβάσεις του, ο ισχυρός άνδρας του Βόλου και Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, απευθυνόμενος στους παράγοντες του δικέφαλου τους κάλεσε να ασχοληθούν με το «φαινόμενο Δουβίκα», υποσχόμενος συγχρόνως την αμέριστη βοήθεια που θα είχαν από μέρους του. Βλέποντας μία ανεξήγητη σιωπή, υποχρεώθηκε την τελευταία φορά να τους κατευθύνει μάλιστα με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να προσεγγίσουν τον παίκτη και με όπλο την παρουσία του Ιβάν, να πείσουν και το περιβάλλον του ώστε να εγκρίνει την μεταγραφή του στον Δικέφαλο. Μια προσπάθεια που δεν έγινε, παρά τις επίμονες πιέσεις και παροτρύνσεις του Αχιλλέα Μπέου. Ή εάν έγινε δεν το μάθαμε ποτέ.
Το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση και το οποίο περισσότερο αφορά την περίπτωση του Δουβίκα και λιγότερο την αντίστοιχη του Παυλίδη, είναι κατά πόσο εκτιμήθηκε σωστά η πιθανότητα της μεταγραφής στον Δικέφαλο και αν απασχόλησε τους καθ΄ύλην αρμόδιους και το κυριότερο αν ενημέρωσαν το μεγαλομέτοχο για τη σημαντική αξία των ταλαντούχων παικτών. Ο Μπέος σχεδόν εκλιπαρούσε σε κάποια ραδιοφωνική παρέμβαση τους παράγοντες του ΠΑΟΚ να προσεγγίσουν τον παίκτη και να πείσουν το περιβάλλον του να προτιμήσει τον Δικέφαλο του Ιβάν από την άλλη επιλογή που είχε και στην οποία τελικά κατέληξε (στην ολλανδική Ουτρέχτη). Κάτι τέτοιο όπως φάνηκε και όπως τουλάχιστον πέρασε προς τα έξω δεν έγινε ποτέ. Το ότι βέβαια ο ΠΑΟΚ εδώ και αρκετό καιρό επιβεβαιώνει πως οι έχοντες την ευθύνη της μεταγραφικής του ενίσχυσης είναι από ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι (μηδέν ικανότητες), δικαιολογεί και μία πρόβλεψη που μπορεί να υπάρξει εδώ, ότι δεν ασχοληθηκαν ή αν ασχολήθηκαν απέτυχαν παταγωδώς σε μια υποτιθέμενη προσέγγιση και των τριών περιπτώσεων. Στην πρόωρη πώληση του Τζόλη (να πείσουν δηλαδή εδώ τον Σαββίδη) και στις άλλες δύο με τον Παυλίδη και τον Δουβίκα.
ΥΓ1: Χαμός στα ΜΜΕ, στα παρασκήνια αλλά και στο προσκήνιο. Πλαστογραφίες, αληλλοκατηγορίες, υποψίες για υπόγειες διεργασίες και συνεργασίες, με τον ξεχυλωμένο και απρεπή ψευδολόγο του λιμανιού να επισκιάζει τους πάντες και τα πάντα, μολύνοντας την επικαιρότητα, αλλά και με κάποιους δικούς μας, του χώρου δηλαδή της ενημέρωσης, να παρουσιάζονται βασιλικότεροι του βασιλέως και να αναλαμβάνουν εργολαβίες υπεράσπισης ή κατηγορίας κατά περίσταση, αποκαλύπτοντας χωρίς να το αντιληφθούν κάποιες ιδιαίτερεςς σχέσεις που έχουν με συγκεκριμένα αφεντικά. Κρίμα γιατί κάποιους από αυτούς τους είχαμε και σε μεγάλη εκτίμηση.
ΥΓ2: Σιγά – σιγά εμφανίζεται στο προσκήνιο με τους πρώτους ορισμούς ο Παπαπέτρου ως τέταρτος. Το χρυσό μεροκάματο αρχίζει να δουλεύει και πολύ σύντομα ξεχάστηκε το αποκρουστικό διαιτητικό έγκλημα το οποίο διέπραξε σε συνεργασία με τον απίστευτο Τσαγκαράκη.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook