Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το σκεπτικό του τεχνικού επιτελείου της εθνικής ομάδας, με αφορμή την κλήση των Τζόλη και Μιχαηλίδη, έδωσε μιλώντας στο Metropolis 95.5 ο Ρίαν Καπαγιαννίδης. Αρχικά έδωσε την είδηση για την μεταγραφή που ολοκλήρωσε: «Δεν είναι ουσιαστικά μεταγραφή, είναι παίκτης που έπαιζε στην β΄ομάδα του Βόλου, ο Παύλος Λογαράς, και έγινε επαγγελματίας. Είναι εξαιρετικός κεντρικός αμυντικός, αλλά μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Είναι του Παναγιώτη Λογαρά ο γιος. Βλέπω ότι στον Βόλο έχουν την φιλοσοφία να βάζουν νεαρούς παίκτες».
Συνέχισε αναφερόμενος στις κλήσεις του Τζόλη και Μιχαηλίδη στην εθνική ομάδα: «Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για κάτι. Από την πρώτη στιγμή η εκτίμηση του τεχνικού επιτελείου της εθνικής ήταν το κάτι διαφορετικό. Συνεχίζουν να επιλέγουν νεαρούς που δείχνουν κιόλας ότι μπορούν να το καταφέρουν. Ο Τζόλης φανερώνει αυτό που εκτίμησα και εγώ ο ίδιος από την πρώτη στιγμή που τον είδα, ότι έχει τον χαρακτήρα, αν δείξει την αναμενόμενη σοβαρότητα, να μπορεί να είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την εθνική ακόμη και από τώρα.
Είναι φιλοσοφία. Προσωπικά βρέθηκα πολλές φορές να προτείνω παίκτες άγνωστους, κάτι που πηγάζει από το σκάουτινγκ, αλλά δεν εισακούστηκα. Στην Ελλάδα ψάχνουν το βιογραφικό, την εμπειρία. Αυτό είναι κάτι που στο εξωτερικό δεν το συμμερίζονται. Ψάχνουν να βρουν το νέο αίμα, το διψασμένο για διάκριση. Οι προπονητές στην εθνική είχαν πει Θα μένουν στην Αθήνα, θα δουλεύουν όλη μέρα, αλλά το σκάουτινγκ είναι πολύ σημαντικό δεδομένο για να παρατηρείς τους παίκτες που θα καλέσεις.
Οι προπονητές της εθνικής, που επιλέξαμε εμείς σαν γραφείο, έχουν αυτή την φιλοσοφία. Μπορεί ο Φετφατζίδης να είναι ένα λάθος, λάθη κάνουν όλοι, το πιο δύσκολο έργο, όμως, είναι να διαλέξεις κάτι που δεν έχει εμπειρία και παραστάσεις και όχι το βιογραφικό που όλοι γνωρίζουν. Αυτό που κάνουν είναι το πιο δύσκολο, έχει μεγάλο ρίσκο. Στο εξωτερικό υπάρχει το σλόγκαν «αν δείτε παίκτη στην Ελπίδων είναι ένα χαμένο ταλέντο». Ο Τζόλης και ο κάθε Τζόλης πρέπει να δείχνουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν και μικροί. Ο Χρήστος έχει εξαιρετικό χαρακτήρα για να δείξει ότι μπορεί να κάνει αυτό που κάνει και για την εθνική. Είναι από σωστούς γονείς με παιδεία».
Για την άποψη που έχει ο Φαντ Σιπ για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές: «Η λέξη φιλότιμο είναι ελληνική και δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Αυτό που έδειξε το 2004 η εθνική ήταν κάτι μεταξύ φιλότιμου και πάθους. Είναι τα στοιχεία που με λέει ο Τζον, μαζί με το ταλέντο που δεν προωθείται λόγω μέτριας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, κυρίως, λόγω του τρόπου ζωής που έχουν τα μικρά παιδιά. Είναι διαφορετικά από το εξωτερικό. Η Ξάνθη όταν ήμουν εγώ εκεί είχε δέκα διεθνείς και τους πούλησε και έβγαλε χρήματα. Χαίρομαι για τον ΠΑΟΚ που προωθεί νεαρούς».