Ενός λεπτού σιγή τήρησε η ομάδα των γιατρών, η οποία ανέλαβε τη μεταμόσχευση οργάνων του 3χρονου Άγγελου, ο οποίος κακοποιήθηκε βάναυσα από τη μητέρα του και τον σύντροφό της. Για τη συγκλονιστική στιγμή ενώπιον του μικρού Άγγελου μίλησε στο Star ο Βασίλης Βούγας, διευθυντής χειρουργικής κλινικής μεταμοσχεύσεων του ΠΑΓΝΗ.
«Εγώ πρώτος όταν είδα το μικρό κορμάκι του είπα "ω Θεέ μου, τι πάμε να κάνουμε τώρα; Πώς μπορούμε να αφαιρέσουμε ζωτικά μοσχεύματα από ένα τόσο μικρό κορμί;», είπε ο Βασίλης Βούγας, διευθυντής χειρουργικής κλινικής μεταμοσχεύσεων του ΠΑΓΝΗ.
Και πρόσθεσε:
«Η μεγάλη συγκίνηση που νιώθει ένας άνθρωπος, ένας πατέρας, που βλέπει ένα κορμάκι πάνω στο χειρουργικό τραπέζι για αφαίρεση οργάνων... Είναι τρομερά συγκινητική και συνταρακτική στιγμή, αλλά και μια στιγμή που πρέπει να μιλήσει η εμπειρία, το καθήκον, η επιστήμη. Διότι με την αφαίρεση των μοσχευμάτων θα σωθούν άλλοι άνθρωποι που θα υποβληθούν σε μεταμόσχευση».
«Ήταν μια φορτισμένη κατάσταση όλο το βράδυ γιατί ζήσαμε όλοι μαζί, ανεξάρτητα αν δουλεύαμε στη μονάδα Παίδων ή στα χειρουργεία, την αγωνία της κοινωνίας για να κρατηθεί το παιδί στη ζωή που δυστυχώς δεν τα κατάφερε», δήλωσε ο Δημήτρης Βρυσάλης, πρόεδρος των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, για τον αποχαιρετισμό στον μικρό Άγγελο.
«Ήταν ένα από τα δυσκολότερα περιστατικά που έχουμε χειριστεί. Παρακολουθώντας την υπόθεση απευχόμασταν τη δωρεά γιατί θα σήμαινε και τον θάνατο του Άγγελου», είπε από την πλευρά της η προϊσταμένη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Γιούλη Μενουδάκου.