Ο Όμιλος
Fais φέρνει στη Σαντορίνη το ιστορικό
Zeffirino, το εστιατόριο που προτιμούσαν
και προτιμάνε οι Πάπες της Ρώμης αλλά
και η Σοφία Λόρεν, ο Έρος Ραμαζότι και
επιλεγμένοι αστέρες του διεθνούς
στερεώματος.
Το Radisson Blu
Zaffron Resort στη Σαντορίνη,
με συνέπεια στο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών
που δεσμεύεται να προσφέρει στους
επισκέπτες του, φιλοξενεί στον χώρο του
έναν γαστρονομικό θρύλο: το
όνομα Belloni.
Η ιστορία
Ο Zeffirino Belloni
μπορεί να γεννήθηκε στη Μόντενα, αλλά
το ταξίδι του στη γεύση ξεκίνησε από τη
Γένοβα. Ένα μικρό ψαροχώρι τότε, στα
χρόνια του Μεσοπολέμου, το οποίο όμως
εξελίχθηκε και μεγάλωσε. Όπως ακριβώς
και το όνομα Belloni στον
γαστρονομικό χάρτη -όχι μόνο της Ιταλίας,
αλλά και του κόσμου. Το περίφημο Ristorante
Zeffirino πρωτοάνοιξε τις
πόρτες του το 1939. Και από τότε μέχρι
σήμερα, τις έχουν διαβεί μία πληθώρα
ανώνυμων αλλά και επώνυμων gourmet
enthusiasts: Σοφία Λόρεν, Φρανκ
Σινάτρα, Λουτσιάνο Παβαρότι, Πάπας
Ιωάννης Παύλος ο 2ος, Μοχάμεντ Άλι. Η
λίστα είναι σχεδόν ατελείωτη, και
μεγαλώνει μέρα με την ημέρα.
Η «κρυφή συνταγή του PestoGenovese
Για την οικογένεια του
Zeffirino, η συνταγή του Γενοβέζικου Pesto
είναι η «ναυαρχίδα» της γαστρονομικής
ιταλικής κουλτούρας της. Η επιτυχία του
συγκεκριμένου pesto δια
χειρός Luciano Belloni,
οφείλεται κυρίως στις άριστες πρώτες
ύλες όμως πρωτίστως «στο χέρι», δηλαδή
στον τρόπο παρασκευής του, ο οποίος
τηρεί πιστά μία συγκεκριμένη σειρά
συστατικών και ένα ακριβές ποσοστό
δόσεων ανά πρώτη ύλη. Χωρίς αμφιβολία
η οικογένεια Belloni έχει
αξιοποιήσει και προωθήσει το Γενοβέζικο
pesto διεθνώς και για αυτό
της έχει απονεμηθεί ο τίτλος του
«Πρεσβευτή της Ιταλικής κουζίνας» στον
κόσμο.
Το μενού
Η συνεργασία αυτή όχι απλά
φέρνει στη Σαντορίνη το πρώτο αυθεντικό
ιταλικό εστιατόριο για το νησί, αλλά το
κάνει με έναν από τους κορυφαίους
πρεσβευτές της μεσογειακής κουζίνας.
Η συνταγή της επιτυχίας του, απλή: τα
σωστά υλικά, αποκλειστικά χειροποίητα
ζυμαρικά, και η περίφημη σάλτσα pesto
Genovese, με την ξεχωριστή (και άκρως μυστική)
συνταγή της. Για την οικογένεια Belloni,
παράδοση και ποιότητα είναι όπως τα
πιρούνια της σαλάτας και του φαγητού:
είναι πάντα δίπλα το ένα στο άλλο.Σε
ό,τι αφορά το μενού, αφετηρία της έμπνευσης
για τη δημιουργία του ήταν δύο
αδιαπραγμάτευτες, διαχρονικές αξίες:
το ελληνικό καλοκαίρι και η Μεσόγειος
-το σταυροδρόμι πολιτισμών και γεύσεων.
Στην κυκλαδίτικη εκδοχή του, το Zeffirino
αποκαλύπτει στον επισκέπτη του την
αυθεντική πλευρά της ιταλικής γαστρονομίας
με μία εσάνς Σαντορίνης, συνδυάζοντας
παραδοσιακές συνταγές με τοπικά υλικά.
Στην εκπληκτική Γένοβα,
επονομαζόμενη "la Superba", πραγματοποιήθηκε
γευσιγνωσία του μενού της φετινής σεζόν
για το Radisson Blu
Zaffron Resort,
παρουσία του GM Hospitality
Fais Group, κ.
Μανώλη Παπαδάκη, ο οποίος είχε την
ευκαιρία να δοκιμάσει αλλά και να ακούσει
τις συναρπαστικές ιστορίες του σεφ και
ιδρυτή του Zeffirino, Luciano
Belloni για τους διάσημους
καλλιτέχνες αλλά και τον Πάπα της Ρώμης
που είναι πιστός θαυμαστής της κουζίνας
του.
Η γεύση όμως, δεν περνάει μόνο
από το πιάτο, αλλά και από το ποτήρι. Γι’
αυτό και στη wine list
του Zeffirino Ristorante
βρίσκονται όσες τοπικές αλλά και ιταλικές
ετικέτες μπορούν να σταθούν ισάξια και
ταιριαστά δίπλα στις σπεσιαλιτέ του.
Τα cocktails
Επιπλέον, τα cocktails
του φέρνουν την υπογραφή ενός δραστήριου,
σύγχρονου bar wizard:
αυτή του Σπύρου Κερκύρα, όπου επιμελείται
το Cocktail Menu
με την Bar Solutions
Team Spyros
Kerkyras/Likourgos
Christothanopoulos, στο portfolio
του οποίου βρίσκονται μια σειρά από
πετυχημένα projects -ανάμεσά
τους και το βραβευμένο «42 Barstronomy.Athens».
Φέτος, η διαδρομή της γεύσης
ξεκινάει από την καρδιά της Ιταλίας και
καταλήγει στην καρδιά του Αιγαίου. Στο
Zeffirino Ristorante
του Radisson Blu
Zaffro.
Σχετικά
με τον Όμιλο Fais
Eνόψει
της μετά-COVID
εποχής και της περιόδου ανάκαμψης του
τουριστικού προϊόντος σε τοπικό αλλά
και παγκόσμιο επίπεδο, o
Όμιλος
Fais
επενδύει σημαντικά στο νεοσύστατο
Hospitality
& Gastronomy
Division.
Πέρα από την
ανακατασκευή της Αγοράς Μοδιάνο και
του opening
της πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας
5* Radisson
Blu
Zaffron
Resort,
ο Όμιλος έχει επίσης αναλάβει την
αναβίωση και αξιοποίηση του εμβληματικού
πύργου Castello
Bibelli
στην Κέρκυρα. Στο Hospitality
& Gastronomy
Division
έχει επίσης ενταχθεί η αλυσίδα παγωτού
Bufala
Gelato,
που αποτελεί
ένα πετυχημένο κομμάτι του Ομίλου Fais
εδώ και μία πενταετία. Tα
συγκεκριμένα επιχειρηματικά projects
έρχονται να προστεθούν στη γενικότερη
λαμπρή
πορεία του Ομίλου, που περιλαμβάνει ένα
εντυπωσιακό portfolio
διεθνών
luxury,
fashion
& sports
brands,
καθώς και μια ηγετική παρουσία σε λιανική
και χονδρική σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία
και Ρουμανία.
Στόχος
του Ομίλου μέσα από τη λειτουργία των
ξενοδοχειακών συγκροτημάτων του, των
γαστρονομικών και των υπολοίπων
δραστηριοτήτων του, είναι να παραμένει
συνεπής στις δεσμεύσεις του για την
υιοθέτηση βιώσιμων και φιλικών προς το
περιβάλλον πρακτικών, καθώς και για τη
στήριξη της τοπικής κοινωνίας, την
ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και
προϊόντων, καθώς και τη δημιουργία
εργασιακών
ευκαιριών.
Χαρακτηριστικά,
αναμένεται να δημιουργηθούν 450
νέες θέσεις εργασίας
-300 στην Αγορά Μοδιάνο και 150 στο 5* Radisson
Blu
Zaffron
Resort-
ταυτόχρονα με την υλοποίηση των
στρατηγικών σχεδίων του Oμίλου.