Αν είχε τελειώσει το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΜ την απευθείας άνοδο θα έπαιρναν Νικόπολη, Φοίνικας Τούμπας και Νίκη Μεσημερίου.
Στα πλέι οφ θα έπαιζαν Δόξα Ρετζικίου, ΑΣ Νεάπολης, Φοίνικας Πολίχνης, Μακεδονικός Λητής, ΜΠΑΜ, Εθνικός Πυλαίας.
Αυτές οι έξι ομάδες θα έπαιζαν πρωτάθλημα ενός γύρου.
*Να αναφέρουμε ότι ο ΑΣ Νεάπολης έχει κάνει το ρεπό του (48 βαθμοί). Δεν το έκαναν ακόμη ακόμη Νικόπολη (50 βαθμοί), Δόξα Ρετζικίου (49 βαθμοί)
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η θέση στον όμιλό τους θα δώσουν τρεις αγώνες στην έδρα τους και οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3η θέση στον όμιλό τους θα δώσουν δύο αγώνες στην έδρα τους.
Η σειρά των αγώνων θα διεξαχθούν με τον παρακάτω κλειδάριθμο, κατόπιν δημόσιας κλήρωσης: 1η αγωνιστική: 4 Χ 1, 5 Χ 3, 6 Χ 2. 2η αγωνιστική: 1 Χ 5, 2 Χ 4, 3 Χ 6, 3η αγωνιστική: 1 Χ 2, 3 Χ 4, 5 Χ 6. 4η αγωνιστική: 2 Χ 3, 4 Χ 5, 6 Χ 1. 5η αγωνιστική: 3 Χ 1, 5 Χ 2, 6 Χ 4.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις (1η, 2η και 3η), μετά την ολοκλήρωση των πέντε (5) αγωνιστικών, θα προβιβαστούν στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2025 - 2026. Επίσης, ενδέχεται να προβιβαστούν, ακόμη, μία ή περισσότερες ομάδες στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία της αγωνιστικής περιόδου 2025 – 2026, σύμφωνα με την κατάταξη των ομάδων στο μίνι πρωτάθλημα play offς (4η ή 5η ή 6η θέση), εφόσον σ’ αυτήν την κατηγορία (Α1) θα συμμετέχουν λιγότερες από δεκαέξι (16) ομάδες την αγωνιστική περίοδο 2025 - 2026.
Θα ανεβούν τέσσερις ή και πέντε ομάδες (από τις έξι) αν ο αριθμός της νέας Α1 είναι κάτω από 16 ομάδες.
Το ιδανικό για τις ομάδες της ΕΠΣΜ είναι να ανεβούν τόσο ο πρωταθλητής όσο και ο δευτεραθλητής της Α1 μέσω των μπαράζ ανόδου με πρωταθλητές άλλων Ενώσεων στη Γ’ Εθνική και ακόμη να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα της Θεσσαλονίκης από τη Γ’ Εθνική.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κ