Ο επίτιμος διοικητής του 3ου σώματος στρατού, Ιωάννης Ζούκας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 και αναφέρθηκε στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για τον πόλεμος της Ρωσίας - Ουκρανίας και αν υπάρχει φόβος για πυρηνικά: «Αυτή τη στιγμή, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, δεν φαίνεται συντρέχει λόγος να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά. Φαίνεται, όμως, πως οι απώτεροι σκοποί του Πούτιν και κυρίως να στείλει το μήνυμα στο διεθνές περιβάλλον, πρωτίστως στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ, ότι κοιτάξτε δεν έχετε να κάνετε με οποιανδήποτε και κυρώσεις που επιβάλλεται μπορεί να οδηγήσουν σε άλλες καταστάσεις.
Ο πρώτος λόγος που έθεσε σε κατάσταση ετοιμότητας τα πυρηνικά ήταν να ενημερώσει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ότι απέναντι σας έχετε να κάνετε με τη Ρωσία, η οποία είναι μια ισχυρή πυρηνική δύναμη.
Στο ρωσικό περιβάλλον διαπιστώσαμε ότι ορισμένοι δεν ήταν σύμφωνοι με αυτή την πολεμική επιχείρηση στην Ουκρανία».
Για το λόγο που δεν έχει καταληφθεί το Κίεβο από τους Ρώσους: «Θα πρέπει να επισημάνουμε με στρατιωτικά κριτήρια το εξής: η άμυνα σε κατηχημένους τόπους είναι μια δύσκολη επιχείρηση με σημαντικές συνέπειες. Από τους δύο αντιπάλους αυτός που βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση είναι ο αμυνόμενος και όχι ο επιτιθέμενος στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Η Ρωσία έχει κυριαρχία στον αέρα και με την οποία θα μπορούσε να ισοπεδώσει πολλά πράγματα. Έκανε τους βομβαρδισμούς του, προσέβαλε τόσους στόχους μεταξύ, των οποίων και πολυκατοικίες που έμενε άμαχος πληθυσμός, την κεραία, η οποία εξυπηρετούσε τις ανάγκες των τηλεοπτικών σταθμών της περιοχής, ακόμα και χώρους που επηρέασαν νοσοκομείο του Κιέβου, πλην όμως δεν έκανε μια γενικότερη ισοπέδωση με τη αεροπορία και το πυροβολικό του.
Προσπαθεί να καταλάβει το Κίεβο, χωρίς να δημιουργήσει μείζον αντίδραση του διεθνούς περιβάλλοντος και, μάλιστα, όταν η Ουκρανία διέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται εκ μέρους της Ρωσίας, μέσα στα εγκλήματα πολέμου είναι και η σκόπιμη προσβολή αμάχων.
Ο πόλεμος φαίνεται πως θα τραβήξει για κάμποσο χρόνο, όχι όμως απεριόριστο. Όπως γνωρίζουμε τη Χερσόνα στο νότιο την κατέλαβε ήδη η Ρωσία. Δείχνουν πως η αεροπορική υπεροχή της Ρωσίας και υπέρτερες δυνάμεις των Ρώσων θα αποδειχτούν νικήτριες, αλλά θα έχει κάποιο κόστος. Η προσφυγή της Ουκρανίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης χτύπησε καμπανάκι στη Ρωσία».