Βρισκόταν αρκετό καιρό μακριά από τη Θεσσαλονίκη και από την ομάδα της καρδιάς του ή της μοίρας του, όπως συνηθίζει να αποκαλεί τον ΠΑΟΚ. Η ενημέρωση του γινόταν με μια διαδικασία στερεότυπη η οποία περιοριζόταν σε συγκεκριμένα πλαίσια τα οποία δεν του έδιναν ούτε την άνεση της αμεσότητας και τη σύνδεση τη συναισθηματική που θα μπορούσαν να του προκαλέσουν οι εκ του σύνεγγυς επαφές. Είτε με τα γεγονότα είτε με τους πρωταγωνιστές τους κι επιπρόσθετα και το σοβαρότερο δεν του δινόταν η ευκαιρία να αφουγκραστεί τις αντιδράσεις του λαού του ΠΑΟΚ, κάτι που έχει αποδείξει ότι το σέβεται σε απόλυτο βαθμό.
Οι παρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης των αντιδράσεων του ΠΑΟΚτσήδικου κόσμου, είναι η καλύτερη απόδειξη. Είναι αλήθεια πως η επιχειρηματική δραστηριότητα του Ιβάν είναι πολύπλοκη και πολυεπίπεδη και δεν του αφήνει περιθώρια να βρίσκεται κοντά στην ομάδα που έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι την υπεραγαπά. Ως εκ τούτου λογικό και αναμενόμενο θεωρείται το να εμπιστεύεται σε κάποια στελέχη να προχωρήσουν τις επενδύσεις του.
Αυτό συνέβη και με τον ΠΑΟΚ. Δυστυχώς όμως αυτή η «περίπτωση» και ο τρόπος λειτουργίας του «όλου οργανισμού» κάπου και κάπως σκάλωσαν, με συνέπεια να υπάρξουν διαχρονικές εκτροπές και μεγάλα ξεστρατίσματα. Κάτι που στοίχισε πολύ ακριβά και στον ίδιο και στην ομάδα. Ο δίαυλος επικοινωνίας Ροστόφ – Θεσσαλονίκης και το μοντέλο διοίκησης δεν δούλεψαν για μεγάλα διαστήματα σωστά. Σε αυτό ακριβώς το σημείο στην στρεβλή δηλαδή λειτουργία του μοντέλου και την αντίστοιχη του διαύλου επικοινωνίας, εντοπίζεται το πρόβλημα και αφορά αποκλειστικά το «είδος» της ενημέρωσης που είχε και έχει. Στη διάρκεια του χρόνου διαπιστώθηκαν σοβαρά λάθη τα οποία ακόμη και σαν σκέψεις θα έπρεπε να απαγορευτούν να περάσουν το κατώφλι της Τούμπας.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι Σύνδεσμοι Φίλων του ΠΑΟΚ με επιστολές τους επιχείρησαν παρεμβάσεις και κατέθεσαν αιτήματα ανάλογα, που ζητούσαν σαρωτικές αλλαγές. Άγνωστο παραμένει βέβαια αν ο Ιβάν ενημερώθηκε για αυτές τις αντιδράσες των οργανωμένων, όπως και για το συνοικέσιο που του ετοίμασαν και του επιφύλαξε σοβαρές περιπέτειες, της γνωριμίας του με τον Αλέξη Κούγια (πρωταγωνιστή του εκτρώματος και της συνομωσίας της πολυιδιοκτησίας). Θεωρείται πιθανό πως στο Ροστόφ δεν έφτασαν ποτέ και ότι ενταφιάστηκαν εδώ ή σπρώχθηκαν στο γνωστό χαλάκι σοβαρά προβλήματα.
Για να μην σας κουράζουμε, μένουμε στο γεγονός ότι όλοι σχεδόν οι ΠΑΟΚτσήδες γνωρίζουν τι συμβαίνει στον «όλο οργανισμό» και προχωρούμε ένα βήμα παρακάτω για το τι επιβάλλεται να γίνει. Η άφιξη του Ιβάν ύστερα από πολύ καιρό, δίνει την ευκαιρία σε όσους έχουν την τιμή να είναι φίλοι του και απολαμβάνουν την πλήρη εμπιστοσύνη του και αγαπούν τον ΠΑΟΚ, να τον επισκεφτούν και να του μεταφέρουν τις δικές τους εμπειρίες και απόψεις. Το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι οργανωμένοι με έναν εκπρόσωπο τους βέβαια λόγω των προβλημάτων της πανδημίας, για να μάθει ο Σαββίδης ότι πέρα από τον πειραγμένο δίαυλο επικοινωνίας και τις επιλεκτικές ενημερώσεις που έχει, υπάρχει και μια αλήθεια η οποία κάποια στγιμή θα πρέπει να λάμψει. Και αυτή δεν είναι άλλη από μία πιθανή παρέμβαση του Ιβάν – ενημερωμένου πλέον σωστά και υπεύθυνα – να ξεθολώσει την ατμόσφαιρα και να ομαλοποιήσει την λειτουργία ενός οργανισμού που νοσεί βαριά κι επικίνδυνα. Η οποιαδήποε προσπάθεια του προς την κατεύθυνση αυτή σίγουρα θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα.
ΥΓ1: Για το θέμα Ουάρντα δεν χρειάζεται να επανέλθουμε, ότι ήταν να γράψουμε το γράψαμε χθες. Απλά να προσθέσουμε ότι η περίπτωση του Αιγύπτιου θυμίζει την αντίστοιχη του Βιεϊρίνια. Και οι δύο ήταν στο ίδιο στόχαστρο. Οι μυλόπετρες του συστήματος του οργανισμού επιχείρησαν να τους συνθλίψουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ένας είχε μυαλό και κουράγιο (Βιεϊρίνια) και σώθηκε. Ο άλλος αφελής και αυτοκαταστροφικός το βλέπω λίγο χλωμό να τη γλιτώσει. Ήδη επιστρατεύτηκαν τα σενάρια με ένα Τούρκο δημοσιογράφο (για γέλια και για κλάματα) να υποθέτει ποιος ήταν ο λόγος που ο Αμρ αντέδρασε, θαρρείς και δεν γνωρίζουμε όλοι γιατί αντέδρασε, άσχετα αν ήταν λάθος ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε. Επειδή αυτό το σενάριο προκάλεσε πολύ γέλιο, τώρα περιμένουμε το δεύτερο που θα βγει μετά την επίσκεψη Δένδια στην Αίγυπτο και τις συζητήσεις που είχε με τον ομόλογο του. Πιθανότατα να είχαμε και λίγο Ουάρντα μέσα σε αυτές τις συζητήσεις.
INFO: Με την προϋπόθεση μιας σοβαρής και υπεύθυνης ενημέρωσης είτε από το λαό, είτε από προσωπικούς κι έμπιστους φίλους του, θεωρείται βέβαιο ότι ο μεγαλομέτοχος θα προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές μέσα στον βαρέως νοσούντα «όλο οργανισμό».
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook