Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας του 47χρονου διανομέα που έχασε τη ζωή του, Κωνσταντίνος Αλεξίου και αναφέρθηκε στο φρικτό δυστύχημα, τονίζοντας πως οι ποινές είναι πολύ ήπιες, ενώ επεσήμανε ότι θα πρέπει όλοι μας να σεβόμαστε αυτούς τους ανθρώπους γιατί δίνουν κυριολεκτικά τη ζωή τους για να έρχονται σπίτι μας για να απολαύσουμε το φαγητό ή το ρόφημά μας.
«Από το 2017 μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 50 άνθρωποι πάνω σε μηχανάκια. Μεγάλος ο φόρος αίματος. Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα πανευρωπαϊκά που μετράει τόσους θανάτους από ατυχήματα. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό και να ξυπνήσουμε όλοι. Το ατύχημα αυτό να αποτελέσει την εφαλτήριο για να παρθούν πιο αυστηρά μέτρα γιατί οι ποινές που ορίζονται είναι πολύ ήπιες όσον αφορά την αφαίρεση διπλώματος, πινακίδων, αλλά και το πρόστιμο που καλείσαι να πληρώσεις. Καθημερινά όλοι παραβιάζουν τον σηματοδότη ανεξαιρέτως αν τρέχουν ή όχι. Είδα στις ειδήσεις το βίντεο από την ιλιγγιώδη ταχύτητα του άμυαλου οδηγού που στέρησε τη ζωή του Δημήτρη. Σίγουρα έτρεχε πάνω από 100 και σα να μην έφτανε αυτό πέρασε τρία φανάρια με κόκκινο. Δεν ξέρουμε όμως αν έκανε κόντρες με άλλο αυτοκίνητο.
Ο Δημήτρης ήταν πολύ γνωστός μου και είμαι συγκλονισμένος από τον χαμό του. Ο αδερφός του με ειδοποίησε για το τραγικό συμβάν. Ακαιριαίος ήταν ο θάνατός του. Ασκήθηκε ποινική δίωξη στον νεαρό που αφέθηκε ελεύθερος. Δεν ξέρω τι προθεσμία πήρε για να απολογηθεί. Η οικογένειά του θα κάνει αγωγή και μήνυση και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο των δικαστηρίων. Απ΄ όσο ξέρω ο Δημήτρης τον τελευταίο χρόνο ασχολούνταν με το delivery, βέβαια και στο παρελθόν είχε ασχοληθεί για μικρά χρονικά διαστήματα. Ήταν έμπειρος οδηγός. Ήταν βιοποριστικό το επάγγελμά του για να μπορεί να συντηρεί τα δυο του παιδιά. Ο διανομέας φαγητού έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στα ανθυγιεινά και βαρέα επαγγέλματα, καθώς 24 ώρες το 24 ώρο είναι εκεί με βροχή, χαλάζι, χιόνι και καύσωνα για να εξυπηρετεί εμάς. Να σεβόμαστε τον κάθε διανομέα που δίνει κυριολεκτικά τη ζωή του για εμάς και έρχεται στο σπίτι μας για να μας εξυπηρετήσει. Όταν έρχονται στο σπίτι μας να τους προσφέρουμε ένα χαμόγελο, να τους λέμε ένα ευχαριστώ ή να τους δίνουμε ένα φιλοδώρημα. Αξίζουν όλοι τους τον σεβασμό μας».