Η Μπάγερ Λεβερκούζεν δεν έχει γευτεί ποτέ την χαρά της κατάκτησης της Μπουντεσλίγκα, γι' αυτό και της «κόλλησε» το παρατσούκλι «Neverkusen». Αλλά όπως φαίνεται ήρθε η ώρα της... Της αρκεί σήμερα (14/4) μόνο μία εντός έδρας νίκη επί της Βέρντερ Βρέμης.
Έχει τερματίσει 2η στο πρωτάθλημα πέντε φορές στην ιστορία της και έχασε στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας τρεις.
Ηττήθηκε, ακόμη, στο γερμανικό Σούπερ Καπ το 1993 και ήταν φιναλίστ στον τελικό του Champions League του 2002, όπου δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Τσάμπι Αλόνσο έχει καταφέρει η ομάδα του να είναι αήττητη μέχρι στιγμής αήττητη σεζόν, έχοντας 13 βαθμούς διαφορά από την 2η θέση μετά την χθεσινή (13/4) επιτυχία της Μπάγερν Μονάχου επί της Κολωνίας με 2-0.
Αν μπορέσει, τελικά, να επικρατήσει της Βέρντερ θα βάλει τέλος σε μια από τις πιο ιστορικές ποδοσφαιρικές κατάρες και το Metrosport.gr παρουσιάζει παρακάτω μερικές από τις πιο διάσημες, που αφορούν από την εθνική Αυστραλίας μέχρι την έδρα της Μπέρμιγχαμ.
Ο μάγος γιατρός που κλήθηκε για να θάψει οστά κοντά στα δοκάρια!
Πολλές ομάδες έχουν ένα... τελετουργικό πριν από κάποιον αγώνα για να πάρουν το πάνω χέρι, αλλά αυτό που είχε κάνει η εθνική ομάδα της Αυστραλίας το 1969, σε αγώνα για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Ροδεσία, ένα μη αναγνωρισμένο κρατίδιο στη Νότια Αφρική από το 1965 έως το 1979 δεν είχε προηγούμενο.
Οι παίκτες, τότε, φέρεται να προσέλαβαν έναν μάγο γιατρό για να θάψει οστά κοντά στα δοκάρια του τέρματος!
Είτε αυτό έπαιξε ρόλο, είτε όχι, η Αυστραλία, πάντως, κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι με 3-1. Ωστόσο, το όλο εγχείρημα για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο απέτυχε, όταν δεν πλήρωσαν στον μάγο τα χίλια δολάρια που ζητούσε.
Πιστεύεται ότι ο ίδιος καταράστηκε τότε την Αυστραλία ως εκδίκηση που δεν έλαβε το ποσό που ήθελε. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια μαύρη περίοδος για την εθνική Αυστραλίας.
Απέτυχαν να τσεκάρουν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970 και παρόλο που έφτασαν στο Μουντιάλ του 1974, δεν σκόραραν ούτε ένα γκολ.
Για πολλά χρόνια δεν μπόρεσε να δώσει ξανά το παρών στην μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή. Λέγεται, ότι ένας Αυστραλός τηλεπαρουσιαστής είχε προσλάβει το 2004 έναν άλλον μάγο για να καταργήσει την κατάρα. Είναι σύμπτωση που προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 και από τότε σε κάθε τουρνουά; Εσείς αποφασίζετε...
Τα ούρα του Γκρόμπελααρ που... έδωσαν το πρωτάθλημα στη Λίβερπουλ
Τι μπορεί να κάνει κάποιος για να βοηθήσει μια ομάδα να κερδίσει τον πρώτο της τίτλο στην Premier League μετά από 30 χρόνια; Ο Μπρους Γκρόμπελααρ για να... στηρίξει την Λίβερπουλ έριξε ένα μπουκάλι με ούρα του στα γκολπόστ στις δύο εστίες του Άνφιλντ!
Ο θρυλικός στόπερ των Reds είχε πει ότι έμαθε αυτό το... τελετουργικό όταν ζούσε στην Αφρική και πιστεύει ότι βοήθησε την πρώην ομάδα να σηκώσει το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20.
* Ο Γκρόμπελααρ... βοήθησε την πρώην ομάδα του να φτάσει στον τίτλο
«Στην Αφρική, αν το γήπεδο ήταν καταραμένο τότε κατουρούσες τα δοκάρια», είχε εξηγήσει.
Πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Γκρόμπελααρ δεν είχε παίξει στη Λίβερπουλ από το 1994, αλλά βρήκε την ευκαιρία να εφαρμόσει την ιδέα του όταν προσκλήθηκε πίσω στο Άνφιλντ για ένα φιλικό παιχνίδι.
Η ευρωπαϊκή κατάρα της Μπενφίκα
Η Μπενφίκα τη δεκαετία του 1960 ήταν μια υπερδύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με τον Εουσέμπιο να ηγείται της επέλασής της αλλά ο προπονητής Μπέλα Γκάτμαν ήταν ο «εγκέφαλος» των επιτυχιών και αυτός που πιστώνεται μεγάλο κομμάτι των θριάμβων της κατάκτησης του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1961 και το 1962.
Όταν, όμως, ο Γκάτμαν ζήτησε αύξηση μισθού και το αίτημα δεν έγινε δεκτό, λέγεται ότι καταράστηκε την Μπενφίκα και δήλωσε ότι δεν θα κέρδιζε άλλον ευρωπαϊκό τελικό για τα επόμενα 100 χρόνια. Από τότε, οι Αετοί έπαιξαν συνολικά εννέα ευρωπαϊκούς τελικούς και τους έχασαν όλους! Για να... επιβεβαιωθεί ο Γκάτμαν και να φτάσει η κατάρα τα 100 χρόνια θα πρέπει να περάσουν άλλα 38...
Ο εφιάλτης της Ντέρμπι με το FA Cup
Η Ντέρμπι Κάουντι έχει κερδίσει μόνο μία φορά το Κύπελλο Αγγλίας στην ιστορία της. Ο λόγος είναι περίεργος...
Ιδρύθηκε το 1884 και το πρώτο της στάδιο ήταν το «Racecourse Ground», όπου έπαιξε μέχρι το 1895 όταν άρχισε να αγωνίζονται στο «Baseball Ground».
Ο μύθος λέει ότι η μετακόμιση της Ντέρμπι εξόργισε κάποιους Τσιγγάνους που χρησιμοποιούσαν μέρος της γης.
Φέρεται να δήλωσαν ότι η Ντέρμπι δεν θα κέρδιζε ποτέ ξανά το Κύπελλο Αγγλίας, γιατί εκδιώχθηκαν από τον χώρο τους.
Η Ντέρμπι θα έφτασε έξι ημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας και τρεις τελικούς μεταξύ του 1896 και του 1903 και δεν κατάφερε να κερδίσει το τρόπαιο σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις.
Η επόμενη φορά που η Ντέρμπι έφτασε στον τελικό ήταν το 1946 εναντίον της Τσάρλτον. Απελπισμένη, στην προσπάθειά της να αποφύγει μια ακόμη οδυνηρή ήττα, λέγεται ότι ένα μέλος του προσωπικού του συλλόγου επισκέφτηκε τους Τσιγγάνους, ζητώντας τους να άρουν την κατάρα.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα, με το σκορ στο 1-1, η μπάλα του αγώνα έσκασε (θεωρήθηκε ως η στιγμή που τελικά έσπασε η κατάρα) και, τελικά, επιβλήθηκε της Τσάρλτον με 4-1.
Η Σαουθάμπτον και τα «κακά πνεύματα»
Μερικές προσωπικότητες της Σαουθάμπτον πιστεύουν ότι κάποιοι καταράστηκαν το νέο τους γήπεδο μετά την αναχώρησή τους από τo «Dell» για το «St Mary's» το 2006.
Οι «Άγιοι» είχαν δύσκολο ξεκίνημα στο καινούργιο «σπίτι» τους και έφτασαν στο σημείο να προσλάβουν μία «μάγισσα» για να εκτελέσει ένα κελτικό τελετουργικό, ραντίζοντας νερό στον χλοοτάπητα σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί το έδαφος από τα «κακά πνεύματα»!
* Η μετακόμιση της Σαουθάμπτον στο νέο της γήπεδο δεν της έφερε τύχη
Την επόμενη αγωνιστική και ενώ είχαμε φτάσει, ήδη, στον Νοέμβριο κέρδισε άνετα την Τσάρλτον, εξασφαλίζοντας την πρώτη νίκη της στο νέο της γήπεδο. Ο πρόεδρος, Ρούπερτ Λόου, ήταν ενθουσιασμένος, δηλώνοντας ότι ήταν «καλοδεχούμενη να επιστρέψει».
Οι νεκρές γάτες!
Θα μπορούσαν μερικές νεκρές γάτες, θαμμένες κάτω από το γήπεδο, να προκαλέσουν ανομβρία τίτλων για τρεις δεκαετίες; Το 1967, η Ρασίνγκ Κλουμπ, που έχει κερδίσει την Primera Division 18 φορές, ολοκλήρωσε το τρεμπλ με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Copa Libertadores και του Διηπειρωτικού.
Θυμωμένοι από την επιτυχία της, μια ομάδα οπαδών της Ιντεπετιέντε φέρεται να ταξίδεψε στο στάδιο της Ρασίνγκ στη μέση της νύχτας και να έθαψε επτά νεκρές γάτες κοντά σε μία από τις εστίες -με τις φήμες να αναφέρουν ότι ένας φύλακας που εργαζόταν στο Στάδιο τους άφησε να μπουν για να κάνουν την δουλειά τους!
Παρά το γεγονός ότι ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους της Αργεντινής, πέρασαν 34 ολόκληρα χρόνια χωρίς να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα.
Αλλά πριν συμβεί αυτό, οι άνθρωποι της ομάδας είχαν αναλάβει δράση. Το 1980 προσέλαβαν τον προπονητή, Χουάν Κάρλος Λορέντζο, ο οποίος είχε μάθει τι συνέβη και έδωσε εντολή να βρεθούν οι νεκρές γάτες, να ξεθαφτούν και να αντικατασταθούν με φρύνους, οι οποίοι θεωρούνται ως σημάδι καλής τύχης.
Δεν λειτούργησε, πάντως, καθώς ο σύλλογος υποβιβάστηκε το 1983. Το 1998, κλήθηκε ένας ιερέας για να κάνει εξορκισμό με αγιασμό στον αγωνιστικό χώρο.
Την επόμενη σεζόν, ο σύλλογος αντιμετώπισε οικονομική κρίση και έπειτα από δύο χρόνια, ο νέος προπονητής, Ρεινάλντο Μέρλες, ζήτησε να βρεθεί και η έβδομη γάτα, επιμένοντας ότι δεν θα μπορούσε να κερδίσει ξανά το πρωτάθλημα μέχρι να συμβεί αυτό.
Την ίδια χρονιά βρέθηκε η έβδομη γάτα και ήρθε και ο πρώτος τίτλος μετά από τρεις δεκαετίες!