H είδηση που «τρέχει» από το περασμένο Σάββατο και αφορά τη Super League 2, είναι η έφοδος της Interpol σε παράγοντες της δεύτερης της τάξη επαγγελματικής κατηγορίας. Σύμφωνα με τα όσα ήρθαν στο «φως», η Interpol προχώρησε σε ελέγχους σε χώρους παραγόντων της Super league 2, «στο πλαίσιο επιχείρησης για την πάταξη κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού». Οι πληροφορίες που έγιναν χθες γνωστές αναφέρουν ότι η έρευνα βάζει στο κάδρο και την Παναχαϊκή.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «στο στόχαστρο έχουν μπει “παράγοντες” με μη θεσμικό ρόλο, αλλά και “χρηματοδότες” που δεν κατείχαν μετοχές στις ΠΑΕ». Ακόμη τονίζεται ότι έχουν ήδη γίνει 20 προσαγωγές, ενώ η Οικονομική Αστυνομία έκανε έφοδο σε σπίτια και γραφεία προκειμένου να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία.
Στα χέρια των Αρχών υπάρχουν ήδη λάπτοπ και κινητά τηλέφωνα, τα οποία εξετάζονται.
Προς το παρόν δεν έχει συνταχθεί κατηγορητήριο αλλά με τις έρευνες να είναι σε εξέλιξη, αναμένεται να υπάρχουν άμεσα εξελίξεις.
Εχει ενδιαφέρον η κατάληξη αυτής της ιστορίας, γιατί η Super League2 κουβαλάει εδώ και χρόνια τη ρετσινιά, μίας κατηγορίας όπου κυριαρχεί ο στοιχηματισμός. Το θέμα όμως είναι ότι μέχρι στιγμής, προφανώς λόγω ατράνταχτων στοιχείων, δεν υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις φυσικών προσώπων. Τα όσα ακούγονται όμως έχουν βλάψει το κύρος της Super League2 η οποία έχει χάσει την ελκυστικότητα της για παράγοντες, χορηγούς και τηλεόραση. Αυτός είναι και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια η έναρξη του Πρωταθλήματος μοιάζει με… κινητή γιορτή και οι παράγοντες σχεδόν επαιτούν από τη δημόσια τηλεόραση και τον υπουργό Αθλητισμού να «βάλουν πλάτη» προκειμένου να αρχίσει να κυλάει η μπάλα στο χορτάρι.
Μέχρι να επιβληθούν ποινές και να συνταχθεί το κατηγορητήριο, όλοι οι εμπλεκόμενοι στη Λίγκα έχουν το τεκμήριο της αθωότητας. Η ρετσινιά όμως στοιχειώνει τη Λίγκα κι αυτό δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αφήσουν οι άνθρωποι της Super League2 να σέρνεται.
Το θέμα της αξιοπιστίας της Λίγκας, πέρα απ’ όσα ακούγονται στην ποδοσφαιρική πιάτσα, το ενίσχυσαν κατά καιρούς με δηλώσεις τους είτε πρώην ποδοσφαιριστές είτε ακόμη και η Super League1. Στις 10 του περασμένου Φεβρουαρίου σε ανακοίνωση της Λίγκας η Super League2 χαρακτηρίστηκε «συνδικάτο του εγκλήματος». Ηταν η εποχή που αποχώρησε ο κ. Λεουτσάκος και γινόταν «ζυμώσεις» ώστε να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση. «Αναμένουμε στην πρόσκληση που θα αποστείλουμε αρμοδίως, να αποδειχθεί εάν οι συκοφαντικές και απαξιωτικές απόψεις του προέδρου της SL1 εκφράζουν ή όχι το σύνολο των μελών της» ήταν η απάντηση της SL2.
Στις αρχές του προηγούμενου μήνα η Super League 2 ζήτησε από την ΕΠΟ οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει τους διαιτητές και τα έξοδα διαιτησίας των αγώνων του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος. Παρότι ο Τάκης Μπαλτάκος ήταν σύμφωνος, από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αντιρρήσεις. Κατά τη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ συζητήθηκε το συγκεκριμένα θέμα, με τον απόντα Βαγγέλη Μαρινάκη να τάσσεται -μέσω επιστολής που απέστειλε- κατά της οικονομικής βοήθειας στις ΠΑΕ. Το επιχείρημα του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού ήταν ότι «τα χρήματα αυτά θα πάνε σε στοιχηματικές εταιρείες», ενώ θα έπρεπε να πάνε στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας».
Πέρα από τα ευρήματα της Interpol και την εξέλιξη της έρευνας, εκτιμώ ότι η Super League2 δεν αντέχει να συνεχίζεται αυτός ο διασυρμός. Ούτε οι παράγοντες οι οποίοι «ματώνουν» οικονομικά προκειμένου να συντηρήσουν τις ομάδες τους, έχουν λόγους να «συμμετέχουν» από… καραμπόλα σ’ αυτό το πάρτι της ανυποληψίας. Η Super League2 επιβάλλεται να γυρίσει σελίδα, να αποβάλει την τοξικότητα, να καθαρίσει τους «λεκέδες» και να συνεργαστεί με τη Super League1. Γιατί δε νοείται η δεύτερη τη τάξη κατηγορία του ποδοσφαίρου να έχει ένα αγεφύρωτο χάσμα με τη Λίγκα. Σε αντίθεση μ’ αυτό που γίνεται σ’ όλη την Ευρώπη. Κι αν μόνη της η Super League2 δεν μπορεί να το κάνει υπάρχουν θεσμικοί παράγοντες οι οποίοι μπορούν και έχουν λόγους να συνδράμουν. Διαφορετικά κανείς δεν δικαιούται να κουνάει το δάχτυλο στη SL2, op;ote ας την αφήσουν να «βράζει» στο ζουμί της.
Ο Κλέιμαν, συνελήφθη για έναν βιασμό που αποδείχθηκε ότι δεν έγινε ποτέ, κατηγορήθηκε, διαπομπεύθηκε από τα media και έχασε τη θέση του στον Ν.Π.Σ Βόλος. Το δυστύχημα; Ότι μόνο το 30% απ’ όσους έμαθαν σε πρώτο χρόνο την είδηση θα πληροφορηθούν την αθώωση του. Αυτό λέει η στατιστική της επικοινωνίας. Κρίμα.