Το φθινόπωρο του 2013 εκκίνησε η πρώτη μαζική δικαστική υπόθεση διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου: Το επονομαζόμενο «Μικρό Koriopolis» με 16 κατηγορούμενους.
Στην έδρα μια αντεισαγγελέας Εφετών, η Βιργινία Σακελλαροπούλου, γνώστη κυρίως για τις συγγραφικές επιδόσεις της στο Ιατρικό Δίκαιο. Οι μύστες του ποδοσφαίρου άρχισαν να μεμψιμοιρούν:
«Ε, τώρα, άντε πάλι η μπάλα στην κερκίδα. Γυναίκα και ειδική στα ιατρικά...Πως θα βγάλει άκρη με το οφσάιντ και το πέναλτι;»
Μετά από τετράμηνη εξαντλητική ακροαματική διαδικασία, η αγόρευσή Σακελλαροπούλου άφησε άναυδους τους δύσπιστους. Η Καλαματιανή εισαγγελέας έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα:
Έκανε «φύλλο και φτερό» τις εκθέσεις της Sportradar, ανέλυσε υποδειγματικά τα επίδικα video, νομιμοποίησε τις «καυτές» συνομιλίες και ξεδιάλυνε το μάλλον άτακτο κατηγορητήριο.
Πρότεινε καταδίκες για τέσσερεις προέδρους ΠΑΕ και έναν προπονητή. Το δικαστήριο τις έκανε δεκτές.
Μάλιστα φρόντισε να εκφράσει την απορία γιατί λείπουν από το εδώλιο αυτοί που πατάνε το χορτάρι. Ποδοσφαιριστές και διαιτητές.
Πέρασαν δέκα χρόνια και η Βιργινία Σακελλαροπούλου έφτασε στο ανώτερο αξϊωμα: Υπερεισαγγελέας επί των αθλητικών ζητημάτων στον Άρειο Πάγο. Οι -κατά καιρούς- προτάσεις της για την πάταξη της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο έγιναν ο οδηγός για νεότερους συναδέλφους της.
Είχε τη διορατικότητα να προσδιορίσει τον γόρδιο δεσμό όλων των ανάλογων δικαστικών ερευνών: Παράνομο στοίχημα. Κάπως έτσι φτάσαμε στον εντοπισμό δεκάδων μπουκ, οι οποίοι καθοδηγούν προέδρους ΠΑΕ, ποδοσφαιριστές, προπονητές και διαιτητές.
Ασφαλώς και η Interpol και η Eurojust έδρασαν αποφασιστικά και μεθοδικά, ξεκινώντας προ τριετίας από την Αυστρία, με τις συλλήψεις ενός Αλβανού και ενός Σλοβένου.
Όμως η ελληνική εκδοχή του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού φέρει την επίμονη ερευνητική υπογραφή της Βιργινίας Σακελλαροπούλου. Αν κάτι κερδίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα της το οφείλει. Αν και η ίδια θα συνεχίζει να λέει «απλώς κάνω τη δουλειά μου».