Με ένα μακροσκελές κείμενο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη της βόμβας το βράδυ της Παρασκευής (11/4) στα γραφεία της Hellenic Train.
Στο κείμενο γίνεται λόγος για «κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη» και επιπλέον αναφορά στις μεγάλες διαδηλώσεις του τελευταίου διαστήματος.
Σε ό,τι αφορά το βομβιστικό χτύπημα στη «Hellenic Train» χαρακτηρίζεται ως «έμπρακτη πράξη αλληλεγγύης στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό, που με το όπλο στο χέρι δείχνει το δρόμο για την απελευθέρωση των λαών όλου του κόσμου».
H βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Εργασίας
Η οργάνωση με το μακροσκελές κείμενό της αναλαμβάνει επίσης την ευθύνη και για την βομβιστική επίθεση που είχε σημειωθεί το 2024 στο υπουργείο Εργασίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές εξέταζαν το ενδεχόμενο να συνδέονται οι επιθέσεις και αναζητούσαν στοιχεία που θα μπορούσαν να συνδέσουν τις δύο υποθέσεις.