Ο Άρης κινδυνεύει σοβαρά με ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για ένα έτος, μετά την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, την οποία, όπως έχει προαναγγείλει, θα εφεσιβάλλει στο CAS.
Πολλοί αναρωτιούνται πάντως ποια είναι η διαφορά στις περιπτώσεις του Άρη και της ΑΕΚ και γιατί η Ένωση, που επίσης είχε χρεοκοπήσει το 2013, δεν αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με τους Θεσσαλονικείς. Νομικοί, όπως ο Πάρης Ατλαμάζογλου χθες στο Metropolis, αναφέρουν ότι η διαφορά έγκειται στο νομοθετικό πλαίσιο που υπήρχε στη FIFA πριν και μετά τον Μάιο του 2018.
Δηλαδή, οι περισσότερες υποθέσεις ξένων ποδοσφαιριστών που είχε η ΑΕΚ για παλιές οφειλές κρίθηκαν στην πειθαρχική της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μέχρι το 2016 (υπάρχει μάλιστα ένας ποδοσφαιριστής, ο Μπερνς, ο οποίος επιμένει και έχει μάλιστα προσφύγει στο CAS). Στον Άρη αντίθετα, οι Σιστόν, Πορτίγια κλπ. έχοντας δικαστικές αποφάσεις στα χέρια τους προ του 2012 πήγαν στη FIFA μετά το 2018, περιμένοντας προφανώς την αλλαγή του κανονισμού για τις νέες και παλιές ΠΑΕ (η FIFA αυστηροποίησε το πλαίσιο, μην κάνοντας πλέον τον διαχωρισμό).
Βέβαια, ο Άρης θα κληθεί να αποδείξει με τη συνδρομή της ΕΠΟ στο CAS ότι με βάση τους ελληνικούς κανονισμούς έπραξε σωστά και νομότυπα και ότι κακώς τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικης Ομοσπονδίας.