Για τον Άρη έμπαιναν αρκετά ζητήματα στη διαδικασία των πλέι οφ. Αυτά ήταν: Η δημιουργία ψυχισμού στους ποδοσφαιριστές προκειμένου να έχουν αγωνιστική διάθεση σ’ όλους τους αγώνες, ακόμη κι αν θα χάνονταν το βαθμολογικό ενδιαφέρον. Προσπάθεια να διατηρηθούν σε καλή αγωνιστική κατάσταση τα πρώτα βιολιά της ομάδας και όλοι οι ποδοσφαιριστές να είναι αγωνιστικά και σωματικά έτοιμοι στον Τελικό. Ήταν λοιπόν σύνθετο το παζλ του στόχου κι όπου υπάρχουν περισσότερα από ένα ζητούμενα, ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας.
Μέχρι σήμερα ο Άρης ήταν αξιοπρεπής αγωνιστικά με Λαμία, Παναθηναϊκό στο «Κλ. Βικελίδης», παρότι έχασε, και με τον Ολυμπιακό την περασμένη Τετάρτη. Αντιθέτως ήταν απογοητευτικός στους δύο αγώνες με την ΑΕΚ και στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τα πώς και τα γιατί τα ξέρει καλύτερα ο Άκης Μάντζιος. Πάντως υπάρχει μία εύκολη εξήγηση, που για κάποιους μπορεί να αποτελεί και δικαιολογία.
Ότι το ρόστερ του Αρη δεν έχει τόσο μεγάλο βάθος, ώστε οι ποδοσφαιριστές του πάγκου όταν χρησιμοποιούνται να έχουν αγωνιστική προσφορά ισάξια με τους βασικούς ποδοσφαιριστές. Αυτό φάνηκε και προχθές στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, όταν στην 11αδα ήταν ο Φαμπιάνο, ο Οντουμπάτζο, ο Μορόν, ο Νταρίντα και ο Σουλείμάνοφ. Αυτή μπορεί να είναι μία λογική εξήγηση για τα διαφορετικά αγωνιστικά πρόσωπα που έδειξε ο Άρη στους μέχρι τώρα αγώνες των πλέι οφ. Έλλειψη κινήτρων υπήρχε στους περισσότερους αγώνες, αλλά παρ’ όλα αυτά ο Άρης είχε και καλά και προβληματικά βράδια.
Σε κάθε περίπτωση πάντως αποδεικνύεται ότι είναι δύσκολο οι ποδοσφαιριστές μίας ομάδας η οποία έχει μπροστά της έναν Τελικό, να βρει κίνητρα για να είναι ανταγωνιστική σε μία διαδικασία στην οποία το μόνο κίνητρο είναι η υστεροφημία. Ο Άρης δεν κατάφερε να βγει από αυτό το… τρυπάκι. Όσο κι αν πάλεψε.
Αύριο οι «κίτρινοι» αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό. Για τέταρτη φέτος φορά και θα απομένει μία πέμπτη για τον Κύπελλο. Μετά από τόσες μάχες μεταξύ των δύο ομάδων, έχω την άποψη ότι οι δύο προπονητές δεν θα έχουν και πολλά πράγματα να κρύψουν, ο ένας από τον άλλο. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ρόστερ και οι δυνατότητες τους είναι γνωστές, οπότε αν κάτι θα αλλάξει τις ισορροπίες στον Τελικό, ίσως να είναι κάποια τακτικά θέματα.
Αρα το ζήτημα στον Τελικό θα είναι πόσο ισόνομες θα είναι οι αποφάσεις του διαιτητή και το αγωνιστικό πάθος των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Όλα αυτά δε σημαίνουν ότι αύριο ο Αρης θα πρέπει να αγωνιστεί με ό,τι καλύτερο έχει στο δυναμικό του. Παρότι θα μπορούσε να έχει ο αγώνας και την έννοια του crash test ενόψει του Τελικού, κάτι τέτοιο θα είχε και το στοιχείο του ρίσκου, το οποίο δεν θα έχει αξία να το πάρει ο Μάντζιος.
Οπότε η λογική λέει ότι αύριο ο προπονητής του Αρη θα κάνει διαχείριση στη λογική «προσέχω για να έχω». Αυτό δε σημαίνει ότι η έντεκα που θα επιλεγούν θα μπουν στο γήπεδο από υποχρέωση. Η λογική λέει ότι θα έχουν λόγους για να παλέψουν τον αγώνα, ανεξαρτήτως τελικά από το τι θα πετύχουν. Κι αυτό είναι το ζητούμενο. Η ομάδα να μην πετάξει «λευκή πετσέτα», γιατί αυτό ενοχλεί και δικαίως όσο τίποτε τον κόσμο του Αρη.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube