Δεν θα διαφωνήσω με όλους όσους υποστηρίζουν ότι το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν είναι ελκυστικό. Με όλα όσα φορτώνονται στην καμπούρα του τόσα χρόνια επόμενο είναι όταν σηκώνει τόσες αμαρτίες να περπατάει σκυφτό. Παρ’ όλα αυτά πάντα θα υπάρχουν επιχειρηματίες οι οποίοι να θέλουν να ασχοληθούν με μία επαγγελματική ομάδα. Είτε γιατί έχουν πάθος με το ποδόσφαιρο και τον παραγοντισμό, είτε γιατί τους ενδιαφέρουν τα περιφερειακά οφέλη. Το δεύτερο δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό. Λογικό ακούγεται όσοι ασχολούνται με μία ομάδα στην οποία μόνο πληρώνουν, να αναζητούν περιφερειακά κέρδη από τις δουλειές τους. Παρόμοιες λογικές όταν είναι υγιείς δεν πληγώνουν τις ομάδες, αντιθέτως το αποτέλεσμα γίνεται το άρμα για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας. Μόνο ένας τρελός θα ασχολούνταν με τον επαγγελματικό αθλητισμό μόνο για να πληρώνει.
Ιστορικά όλοι οι επιχειρηματίες των ομάδων χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν ως πολιορκητικό κριό την παραγοντική τους δυναμική προκειμένου να ανοίξουν πόρτες για τα επιχειρηματικά τους σχέδια.
M’ αυτά τα δεδομένα, πάντα θα υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για επαγγελματικές ομάδες. Το ζήτημα είναι ποιος θα είναι εκείνος που θα κάνει το promo της ομάδας στον αγοραστή. Στην ουσία το deal είναι σα να πουλάς ένα προϊόν. Θα πρέπει να πειστεί ο ενδιαφερόμενος να εμπλακεί με το ποδόσφαιρο ότι η ομάδα που του προτείνεται έχει τα στοιχεία εκείνα που με τη δική του βοήθεια μπορεί να γίνει πρωταγωνίστρια.
Ο κ. Μονεμβασιώτης, που ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο στον πρόσφατο παρελθόν ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο ως υποψήφιος να εμπλακεί στην ΠΑΕ Ηρακλής. Χαρακτηρίζεται ως ένας ιδιαίτερα διορατικός επιχειρηματίας, τον οποίο προσέλκυσαν στους «κυανόλευκους» οι οργανωμένοι οπαδοί οι οποίοι κινητοποιήθηκαν και κέρδισαν και το στοίχημα της εξόφλησης του Μάρα.
Το 2002 ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρίας «Βενέτης». Ο Μπάμπης Βενέτης παραχώρησε στον κ. Μονεμβασιώτη το 52% των μετοχών της εταιρίας. Ο ίδιος κράτησε το 48% περιορίστηκε πλέον στη θέση του προέδρου, χωρίς φυσικά να εγκαταλείψει τον φούρνο της οδού Τατοΐου.
Η συνεργασία Μονεμβασιώτη-Βενέτη άλλαξε μορφή στα γνωστά καταστήματα, και δημιούργησε ένα πρότυπο και ιδιαίτερα κερδοφόρο δίκτυο μαγαζιών.
Η νέα διοίκηση της εταιρείας επεξεργάστηκε και έθεσε σε εφαρμογή ένα νέο σύγχρονο αναπτυξιακό πρόγραμμα ποιοτικής αναβάθμισης σε όλους τους τομείς με ταυτόχρονη αναδιοργάνωση όλων των υπηρεσιών της.
Το 2002 η εταιρεία είχε χρέη 27 εκατ. ευρώ έχοντας τζίρο μόλις 12 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών τα 21 εκατ. αφορούσαν οφειλές προς τις τράπεζες. Τότε λοιπόν ήταν η ώρα της δράσης. Η «Βενέτης» αποφάσισε να απομακρύνει στελέχη που δεν κατανοούσαν τη νέα συγκυρία και βαρύνονταν με πλήθος λαθών και να επενδύσει σε δικά της παιδιά. Κατώτερα μεν στελέχη αλλά με αγάπη για την εταιρεία, που ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να αναδειχτούν.
Με τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη σε ρόλο διευθύνοντος συμβούλου, όλοι μαζί κατάφεραν όχι μόνο να αντιστρέψουν το κλίμα αλλά και να εκτοξεύσουν την εταιρία.
Το 2013 κατάφερε να ξεχρεώσει τα πάντα η εταιρεία.
Η εταιρεία «Βενέτης» βραβεύτηκε μέσα στις 1000 κορυφαίες εταιρίες της Ευρώπης.
Τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας του κ. Μονεμβασιώτη φανερώνουν έναν υγιή επιχειρηματία, απ’ αυτούς που θα ήθελε κάθε επαγγελματική ομάδα. Για να γίνει ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Π.Ο.Τ Ηρακλής, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τον Στράτο Ευγενίου, με τον οποίο μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είχε κάποια επικοινωνία. Πάντως ο κ. Μονεμβασιώτης στην συγκέντρωση των επιφανών φίλων του Ηρακλή την προηγούμενη Παρασκευή είχε εκφράσει την απορία του για την απουσία του κ. Ευγενίου και προϊδέασε τους παρευρισκόμενους ότι θα συναντηθεί μαζί του. Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων στους «κυανόλευκους».