Χρειάστηκε να γίνει ανάρτηση στο Facebook από τον πρόεδρο του ΠΣΑΠΠ για τον κίνδυνο αυτοκτονίας πρώην ποδοσφαιριστή του Αρη για να θορυβηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.
Κάπως έτσι κλείστηκε το ραντεβού του ΠΣΑΠΠ με τον υπουργό. Λες και η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν γνωρίζει ότι είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές στα χρέη προς αθλητές και πως ένας άλλος παίκτης του Αρη, ο Νίκος Τσουμάνης, έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.
Τον θεμέλιο λίθο για να δημιουργηθούν μπαταξήδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τον έβαλε η ίδια η πολιτεία. Με το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, το άρθρο 44, το άρθρο 99, τα διπλά και τριπλά ΑΦΜ, τους πτωχευτικούς κώδικες και πάει λέγοντας.
Όταν ενθαρρύνεις τη διοίκηση μιας ανώνυμης εταιρίας να δημιουργήσει χρέη γιατί έχει τη βεβαιότητα ότι κάποτε θα σβηστούν στο χιόνι, είσαι πολιτικά και προσωπικά υπεύθυνος.
Δυστυχώς όλοι οι κατά καιρούς κυβερνώντες έσυραν το χορό των νομοθετικών ρυθμίσεων, δηλώνοντας πάντα ότι «αυτή είναι η τελευταία». Ο πρωτοφανής εμπαιγμός δεν έχει να κάνει μόνο με τους αθλητές που αυτοκτονούν ή τους παίρνουν τα σπίτια, αλλά και με τους Ελληνες φορολογούμενους πολίτες, οι οποίοι εκπαιδεύονται από το κράτος ώστε να χρωστούν για πάντα. Αυτοί που πληρώνουν νιώθουν τα μεγάλα κορόιδα.
Το ζήτημα δεν είναι στενά ποδοσφαιρικό ή αθλητικό, αλλά εξόχως κοινωνικό. Οι κυβερνήσεις επικαλούνται το πολιτικό κόστος και χαϊδεύουν τις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες, ενώ δεν έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν ότι το κοινωνικό κόστος που τους βαρύνει είναι πολύ μεγαλύτερο. Ούτε επικοινωνιακή πολιτική δεν γνωρίζουν να παράξουν.
Υπάρχουν υποθέσεις χρεών προς ποδοσφαιριστές που κοντεύουν εικοσαετία! Ανθρωποι που βιοπορίζονται από την μπάλα, έφτιαξαν οικογένειες με δεδομένο ότι θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους και βρέθηκαν μαζί με τη γυναίκα τους και τα παιδιά τους φιλοξενούμενοι των γονιών τους αφού σαραντάρισαν!
Το κοινωνικό ζήτημα που αναδεικνύουν οι άνω των 50 εκατ. ευρώ οφειλές στους παίκτες, αποτελεί χειροβομβίδα για το ίδιο το κράτος. Κι όμως: Οι κυβερνήσεις δεν τολμούν να συγκρουστούν με τους μπαταξήδες ποδοσφαιρικούς παράγοντες και να φτιάξουν ένα νόμο που θα ρυθμίζει αμετάκλητα και τελεσίδικα αυτήν την ανήκουστη αδικία.
Η συνάντηση της επόμενης Παρασκευής ανάμεσα στον κ. Βρούτση και στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών θα γίνει για τις φωτογραφίες και τις κάμερες. Όπως όταν ο υπουργός ανέβαινε τα σκαλιά του Αρείου Πάγου μετά τη δολοφονία του αστυνομικού και κατέθετε 200 ονόματα χούλιγκανς που ήδη είχαν δικαστεί!