Η πελατεία έχει μειωθεί σημαντικά, τα έξοδα έχουν αυξηθεί αρκετά και πολλοί οίκοι ανοχής είναι ένα βήμα από το να βάλουν λουκέτο.
Ένας από τους επαγγελματικούς κλάδους που τα τελευταία δύο χρόνια δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο, είναι και αυτός των οίκων ανοχής. Αρχικά ήταν το lockdown που ανάγκασε τις επιχειρήσεις αυτές να βάλουν λουκέτο, ακολούθησαν τα περιοριστικά μέτρα που μείωσαν την πελατεία και τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και την ακρίβεια, καθώς οι λογαριασμοί ρεύματος αποτελούν δυσβάσταχτο έξοδο.
Με τους πελάτες να έχουν περιορίσει σημαντικά τις επισκέψεις τους στους οίκους ανοχής, οι περισσότεροι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται ένα βήμα από το να βάλουν λουκέτο, όπως φαίνεται από το ρεπορτάζ του Αντώνη Τσολναρα στο Thesstoday.
Η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας (Σ.Ε.Π.Ε.), Έλλη Κανελλοπούλου μιλώντας εκεί, εξήγησε ότι το ρεύμα θα οδηγήσει νομοτελειακά σε λουκέτα επιχειρήσεων, ενώ υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού. «Το ρεύμα έχει δυσκολέψει πολύ την κατάσταση για τον κλάδο μας. Είχαμε που είχαμε όλη αυτή την πτώση της κίνησης τα χρόνια της πανδημίας με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, πλέον απειλούνται και επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα εδώ και χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Κανελλοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν μαγαζιά που προηγουμένως πλήρωναν λίγες εκατοντάδες ευρώ σε λογαριασμούς ρεύματος και πλέον το ποσό έχει φτάσει 1.500 ευρώ και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη περισσότερο».
Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια των lockdown αυξήθηκε κατακόρυφα η παράνομη ερωτική συνεύρεση και ώθησε μεγάλο κομμάτι των πελατών σε σπίτια και ξενοδοχεία. Η κα Κανελλοπούλου επισημαίνει την ανάγκη να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς, όπως λέει, «πρέπει να επιστρέψει ο κόσμος πίσω στις νόμιμες επιχειρήσεις, εκεί όπου τηρούνται και όλα τα μέτρα προστασίας από την covid-19».
«Θα είναι ανάσα για εμάς η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, διότι οι περιορισμοί έχουν δυσκολέψει την κατάσταση. Μια μεγάλη μερίδα των πελατών οδηγούνται από τα lockdown ακόμη στις παράνομες συναντήσεις -κυρίως σε σπίτια- επειδή εκεί δεν υφίστανται τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, αλλά ούτε και η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση αυτού του μέτρου ώστε οι πελάτες να επιστρέψουν πίσω στους νόμιμους οίκους ανοχής», δήλωσε η πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Ε., υπογραμμίζοντας ότι «πλέον ξεκινάει σιγά-σιγά και η τουριστική περίοδος και ενδεχομένως αρκετοί ξένοι να ζητήσουν συντροφιά στις επιχειρήσεις του κλάδου».
πηγή: gazzetta