Μνήμες από την εποχή που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ ανέσυρε ο Τόντσι Γκάμπριτς σε συνέντευξη του στο vecernj.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έφτασε στην Τούμπα το καλοκαίρι του 1991 από τη Ριέκα και ήταν επιλογή του τότε προπονητή του Δικεφάλου, Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς. «Ο Τσίρο με έφερε στο ΠΑΟΚ από τη Ριέκα. Μπορώ να πω τόσα πολλά για εκείνον και με εκπλήσσει που δεν με κάλεσαν να μιλήσω σε μια ταινία για αυτόν. Ζούσαμε μαζί για σχεδόν ένα χρόνο, όταν η σύζυγός του σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Έχω εκατό ανέκδοτες ιστορίες μαζί του».
Συνέχισε, εξιστορώντας μια από αυτές: «Είναι Σάββατο, μια μέρα πριν το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός. Ετοιμάζομαι για προπόνηση το πρωί που είναι προγραμματισμένη για τις 10 και εκείνη την ώρα τα παιδιά μου είναι ακόμη μικρά και η γυναίκα μου θέλει να ζεστάνει το γάλα τους, αλλά η σόμπα δεν λειτουργεί.
Έτρεξα γρήγορα σε ένα κοντινό κατάστημα και αγόρασα μια σόμπα. Την παίρνω σπίτι, αλλά έχει περάσει καιρός και δεν είχα φτάσει στην προπόνηση πριν τις 9:45. Τρέχω στο διάδρομο και πέφτω στον Τσίρο, με ρωτάει τι έγινε, του λέω οτι είχε κίνηση, δεν με πιστεύει και μετά περνάει ο αθλητικός διευθυντής. Ο Τσίρο επιμένει να του εξηγήσω ποιο ήταν το πρόβλημα και όταν λέω ότι μου έσπασε η σόμπα, πιάνει τον αθλητικό διευθυντή των Ελλήνων από το στήθος, μπαίνει στα μούτρα και του λέει: «Λοιπόν, μάνα, πόσο σημαντικό είναι να βάλεις τον παίκτη σε ένα διαμέρισμα με σπασμένη σόμπα!». Γυρίζει αμέσως προς το μέρος μου, ακόμα θυμωμένος: «Κι εσύ, πήγαινε σπίτι!».
Πήγα σπίτι, παραπονούμενος στη γυναίκα μου για το πώς με έδιωξε και πώς δεν θα είμαι στο ντέρμπι αύριο. Μετά κάθομαι με τα παιδιά μπροστά στην τηλεόραση, βλέπω κινούμενα σχέδια και μετά από δύο ώρες κάποιος μου χτυπάει το θυροτηλέφωνο. Απαντώ, και κάτω είναι ο Τσίρο, φωνάζοντας: 'Άνοιξε την πόρτα και έλα κάτω!' Κατεβαίνω από τον δεύτερο όροφο, και είναι ο Τσίρο και ο αθλητικός διευθυντής: έφεραν μια νέα σόμπα! Τον μεταφέραμε στον δεύτερο όροφο μαζί, και εξακολουθούσα να παίζω στο ντέρμπι της Κυριακής».
Τέλος, ο Γκάμπριτς σχολίασε τον τρόπο που έφτασε στην Ελλάδα: «Γιατί είχα ένα μειονέκτημα, που ήταν ότι δεν μπορούσα να αρνηθώ κανέναν. Λοιπόν, μερικές φορές μπορεί να κάνεις και λάθος στην επιλογή σου, αν και δεν νομίζω ότι όποια δουλειά έκανα ήταν λάθος. Θυμάμαι την Ελλάδα λόγω του ιδιαίτερα τονισμένου ταμπεραμέντου των φιλάθλων εκεί, λόγω της μεγάλης αγάπης που μου έδειξαν. Όταν έφευγα από την Αθήνα, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ συνωστίζονταν στο αεροδρόμιο και υπήρχε στασιμότητα στην εναέρια κυκλοφορία - θυμάται με νοσταλγία ο Τσίρο.