Δύσκολο το έργο για την αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Καλαμαριάς, Χριστίνα Φοροπούλου, η οποία σε σύντομο διάστημα έχει κληθεί να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα, που απασχολούν τον δήμο και τα σωματεία της περιοχής.
Ήδη, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την επίλυση τους, έχοντα την πλήρη υποστήριξη της δημάρχου Χρύσας Αράπογλου.
Στο Metrosport.gr σχετικά με τα γήπεδα της ΑΕ Κρήνης και του Αγίου Γεωργίου, είπε: «Αυτά τα γήπεδα δεν ανήκουν στην ιδιοκτησία του δήμου. Πρόκειται για δημόσια έκταση ιδιοκτησίας της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου τα οποία είχαν παραχωρηθεί στη ΓΓΑ με σκοπό τη διάθεση τους προς χρήση των αθλητικών σωματείων.
Θεωρώ ότι για να βρεθεί λύση στο ζήτημα αυτό, θα πρέπει εμείς ως Δήμος σε συνεργασία με τα σωματεία να διεκδικήσουμε το σύνολο της έκτασης ώστε να ανεγερθεί ένα σύγχρονο αθλητικό πάρκο. Nα αξιοποιήσει την έκταση ο Δήμος, με προτεραιότητα στα σωματεία που ήδη στεγάζουν εκεί τα γήπεδα τους αλλά και προς όφελος όλων των σωματείων, της Καλαμαριάς και της πόλης.
Οι εγκαταστάσεις αυτές για να συντηρηθούν απαιτούν πολύ μεγάλη δαπάνη η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί δίχως κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ή χρήματα από το Υπουργείο ή την Περιφέρεια. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να είναι λυμένο το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των σωματείων, όμως θεωρούμε ότι μαζί μπορούν να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τους χώρους αυτούς».
Για το γήπεδο του Αριστοτέλη τόνισε: «Έχουμε το γνωστό πρόβλημα της κερκίδας καθώς βρίσκεται σε έκταση ρυμοτομούμενη για να γίνει η διάνοιξη της Πόντου για το ΜΕΤΡΟ. Αναζητούμε λύσεις για να μπορέσουμε να βάλουμε σε κάποιο άλλο σημείο την κερκίδα και φυσικά να τακτοποιηθούν ή να αφαιρεθούν κατασκευές ώστε να μπορέσει το γήπεδο να αδειοδοτηθεί. Εξετάζουμε όλες τις δυνατότητες πολεοδομικά».
Για τον Φοίνικα; «Είμαστε ένα βήμα από την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση έργου για μέρος του γηπέδου. Εχει γίνει μελέτη για το τμήμα της κερκίδας, κάτω από τις κερκίδες θα πρέπει να γίνουν τα αποδυτήρια και τα γραφεία των διαιτητών όπως προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις και απαιτούνται για να αδειοδοτηθεί ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, ενώ υπάρχει και το κλειστό γήπεδο που πρέπει και εκείνο να συντηρηθεί και να αδειοδοτηθεί. Το επόμενο στάδιο είναι η μελέτη για να μετατραπεί το χόρτο σε πλαστικό, το έργο αυτό όμως χρειάζεται περισσότερα χρήματα.
Για την παρούσα αγωνιστική περίοδο, ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες για την ετήσια συντήρηση του φυσικού χλοοτάπητα.
Ποιος θα πρέπει να δώσει τα χρήματα;
«Εμείς θεωρούμε ότι η ΓΓΑ, που μας παραχώρησε την αθλητική εγκατάσταση του Φοίνικα με πάρα πολλά και μεγάλα προβλήματα και λαμβάνοντας υπόψη ότι σύντομα και μέχρι να τακτοποιηθεί το γήπεδο του Αριστοτέλη θα βρίσκεται εκεί το μοναδικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Καλαμαριάς, θα πρέπει να καλύψει την δαπάνη ανακατασκευής του».
Για το γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς; «Η αθλητική εγκατάσταση αυτή είναι γνωστό ότι ανήκει στο σωματείο. Ωστόσο χρήζει ολικής ανακαίνισης, η οποία δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί από το σωματείο όλα αυτά τα χρόνια διότι υπήρχε και στο οικόπεδο αυτό ιδιοκτησιακό πρόβλημα, υπήρχε οφειλή από απαλλοτρίωση τμήματος του οικοπέδου. Ο Δήμος Καλαμαριάς έχει ήδη συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος με την εκταμίευση του ποσού που έλαβε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ως χρηματοδότηση της σχετικής δαπάνης απαλλοτρίωσης»