Τεχνολογικά ανώτερη της τουρκικής αναμένεται να είναι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, που καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απόκτηση του ισραηλινού πυραύλου Rampage.
Πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) συνάντηση των εκπροσώπων της ισραηλινής IAI (Israel Aerospace Industries) με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.
Επί της ουσίας η συνάντηση αυτή αφορά την ενημέρωση, εκ μέρους της εταιρείας, επί των οπλικών συστημάτων που κατασκευάζει, καθώς η ΙΑΙ παρέχει σειρά οπλικών συστημάτων για χρήση από την ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα
Μιλάμε για τα αντιπυραυλικά συστήματα Arrow και τα αντιαεροπορικά συστήματα Barak, τους αντιαρματικούς πυραύλους LAHAT, τον τακτικό πύραυλο εδάφους-εδάφους LORA, τους πυραύλους αέρος-εδάφους Air LORA, Rampage, τα περιφερόμενα πυρομαχικά Rotem/Rotem Alpha, Harpy/Mini Harpy, Harop/Mini Harop κ.ά.
Επίσης η εταιρεία παρέχει αισθητήρες, ηλεκτρονικά συστήματα, ραντάρ, UAV, συστήματα διοίκησης και ελέγχου, συστήματα επικοινωνιών και ηλεκτρονικού πολέμους κ.ά.
Ο καημός όμως της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι οι πύραυλοι Rampage για τα μαχητικά τύπου F-16 VIPER
O Rampage θα βοηθήσει τα ελληνικά F-16 να χτυπούν στόχους από την ασφαλή απόσταση των 150 με 250 χιλιομέτρων.
Διεθνείς στρατιωτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν τον Rampage βαλλιστικό πύραυλο εναέριας εκτόξευσης, ενώ η ισραηλινή πολεμική αεροπορία τον υπάγει σε διαφορετική κατηγορία πυρομαχικών.
Μην ξεχνάμε πως στην ουσία ο Rampage αποτελεί μία τροποποιημένη έκδοση του ισραηλινού κατευθυνόμενου βλήματος πυροβολικού Extra.
Ο πύραυλος Rampage είναι ένα αρκετά προηγμένο και ισχυρό όπλο, το οποίο δεδομένης της φύσεως του μπορεί να χτυπάει στόχους με μεγάλη ακρίβεια.
Το αεροσκάφος τον εκτοξεύει από χαμηλό υψόμετρο, αυτός ακολουθεί πορεία παρόμοια με αυτήν ενός βαλλιστικού πυραύλου με ένα φονικό αποτέλεσμα, σχετικά με την διείσδυση σε εχθρική αεράμυνα, πλήττοντας αποτελεσματικά οποιανδήποτε εχθρικό στόχο.
Όπως αναφέρουμε συνεχώς στο Pentapostagma, δεν αρκούν μόνο οι εναέριες πλατφόρμες, αλλά και τα όπλα που θα φέρουν τα μαχητικά μας.
Οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι επιτέλους κάτι κινείται, όμως όλα αυτά δεν ακούν. Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην ίδρυση αμυντικής βιομηχανίας και να σχεδιάσει τα εγχώρια οπλικά συστήματα της επόμενης εικοσαετίας.
Το Ισραήλ επεκτείνει συνεχώς το οπλοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων εναέριας εκτόξευσής του. Σήμερα διαθέτει τέσσερεις διαφορετικούς τύπους: τον Rampage, τον Rocks, τον Air Lora και τον απόρρητο Golden Horizon.