Στα «σκουπίδια» κατέληξε η καταγγελία του Ολυμπιακού για ΠΑΟΚ και Ξάνθη αφού το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League την απέρριψε. Υπέρ της απόρριψης της καταγγελίας ψήφισε μεταξύ άλλων και ο Παναθηναϊκός.
Η ψήφος των «πρασίνων» ήταν και αυτή που έκρινε το αποτέλεσμα. Αυτόματα η ενέργεια αυτή μεταφράστηκε σε στήριξη στο Δικέφαλο και τους Ακρίτες. Ωστόσο, οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» διέψευσαν κάθε τέτοιου είδους σενάριο και ξεκαθάρισαν πως ότι και εάν ψήφισαν θα τους κατηγορούσαν ότι βρίσκονται στο ένα ή στο άλλο στρατόπεδο.
Μάλιστα, τόνισε ότι προσπάθησαν να υιοθετήσουν μια στάση πιο συναινετική και να αποφύγουν την ψηφοφορία καθώς θεωρούν ότι οι ομάδες δεν είναι δικαστές και η εφαρμογή των κανονισμών και το κατά πόσο αυτοί παραβιάζονται είναι θέμα της δικαιοδοσίας των πειθαρχικών οργάνων του ποδοσφαίρου. Οι ομάδες, εν τέλει, κλήθηκαν να ψηφίσουν και ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού ακολουθώντας τις εντολές του Γιάννη Αλαφούζου ψήφισε κατά του αιτήματος του Ολυμπιακού.
Μια επιλογή που έγινε για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος αφορά την στήριξη του Δικεφάλου στην προ διετίας παραμονή του «τριφυλλιού» στη μεγάλη κατηγορία με την τροποποίηση του κανονισμού για τις ποινές. Ο δεύτερος σχετίζεται με την προσφυγή των «πρασίνων» στο Διοικητικό Εφετείο τον Φεβρουάριο του 2016 όταν είχε τιμωρηθεί από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κον τονή, με κλείσιμο της Θύρας 13 και με πρόστιμο 90.000.
Τότε, δεν του είχε επιβληθεί καμία κύρωση και η προσφυγή εκδικάστηκε κανονικά. Άρα, μία θετική ψήφος στο αίτημα του Ολυμπιακού θα ήταν μία έμμεση παραδοχή ότι και ο Παναθηναϊκός έπρεπε να αποβληθεί. Τέλος, οι άνθρωποι της ομάδας επισήμαναν ότι η ΕΕΑ δεν είναι ένα ποδοσφαιρικό όργανο αλλά μια κρατική αρχή και ο έλεγχος των αποφάσεων εναπόκειται στις δικαστικές αρχές.