Για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης. Και προκάλεσε φυσικά απορίες...
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, τόνισε ότι η αμφισβήτηση της συνθήκης σημαίνει παράδοση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια.
«Κύριε Βελόπουλε, θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του πατρός σας», ανέφερε αρχικά πριν μιλήσει επί του θέματος.
Αναλυτικά όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης:
«Αναφερθήκατε με πολύ στόμφο στην στάση της Νέας Δημοκρατίας, περί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όλη σας η κριτική θα ήταν έντιμη αν ήταν αληθινή. Φαντάζομαι YouTube έχετε, μπορείτε να κάνετε τώρα ένα Google Search, την ομιλία μου στο Βελλίδειο, προσκεκλημένος της Βεργίνας Τηλεοράσεως, πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά από ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, ενώπιον 2500 ανθρώπων. Όπου μου ετέθη το ερώτημα, εάν δεν τα καταφέρουμε και ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και είστε κυβέρνηση τι σκοπεύετε να κάνετε; Θα δείτε στο βίντεο να λέω ενώπιον 2500 ανθρώπων, με πολύ μεγάλη ευαισθησία στο θέμα και πολύ οξυμένα τα πνεύματα τότε, ότι εάν η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο καθίσταται διεθνής συμφωνία και η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται αν είναι κυβέρνηση να την τηρήσει απαρέγκλιτα.
Μάλιστα μόλις το είπα από κάτω έγινε και μια πολύ μεγάλη φασαρία. Ευτυχώς επικράτησαν οι ψυχραιμότερες σκέψεις και τους εξήγησα το μείζον: ότι πατριωτισμός δεν είναι να κάνεις και να υπόσχεσαι τα ευχάριστα. Πατριωτισμός είναι να υπηρετείς την αλήθεια και το εθνικό συμφέρον. Όποιος αμφισβητήσει την Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την κύρωσή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο, δωρίζει το όνομα Μακεδονία σκέτο στα Σκόπια. Όποιος υπόσχεται, όποιος, δεν λέω εσείς προσωπικά, ότι δύναται να το πράξει, είναι ψεύτης και απατεώνας. Διότι το Διεθνές Δίκαιο είναι πολύ πάνω από τους νόμους του ελληνικού κράτους. Δεσμεύει τα κράτη και κανένα κράτος δεν μπορεί να το παραβιάσει χωρίς συνέπειες. Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν, προ των εκλογών, μέσα στην μεγαλύτερη κρίση που περνούσε τότε η Ελλάδα, έδωσε έναν έντιμο αγώνα, να μην περάσει η Συμφωνία. Δυστυχώς πέρασε από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Όπως είπαμε όλοι στις ομιλίες μας τότε, εάν αυτή η συμφωνία ψηφιστεί, δεν υπάρχει κανένας διεθνώς νόμιμος τρόπος να ακυρωθεί…»