Για το ζήτημα των μειωμένων ενοικίων και της επέκτασης του μέτρου και τον Μάιο αντέδρασε έντονα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), καταθέτοντας 5 προτάσεις προς το υπουργείο Οικονομικών και την κυβέρνηση.
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των ελληνικών προβλέψεων για την ύφεση, ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε σχετικά ότι μέχρι αυτή τη στιγμή «αντιμετωπίσαμε τη μία πλευρά του προβλήματος, για να ελαφρύνουμε όσο μπορούμε τις επιχειρήσεις που κλείσαμε και πλήττοντα, τους εργαζόμενους που πλήττονται και έχουν πρώτη κατοικία και τους φοιτητές».
Ο υπουργός Οικονομικών προσέθεσε ότι «με τον τρόπο αυτό μεταφέραμε ένα κομμάτι του προβλήματος στους ιδιοκτήτες ακινήτων» ενώ δεσμεύτηκε ότι «υπάρχει πρόνοια της Πολιτείας (σ.σ. για τους ιδιοκτήτες ακινήτων) στην επόμενη φορολογική χρήση.»
Ο υπουργός Οικονομικών ερωτήθηκε για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας καθώς και για το ενδεχόμενο να γίνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων. Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «δεν είναι στο τραπέζι η μείωση συντάξεων και μισθών» και πως η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να στηρίξει το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.
Αναφορικά με άλλες κατηγορίες επαγγελματιών, όπως οι καλλιτέχνες που μένουν εκτός επιδόματος, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «την επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Εργασίας θα δώσει ποσά σε μια νέα κατηγορία. Σε αυτή, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται ηθοποιοί, ταξιθέτες και οικοδόμοι. Είναι περίπου 160.000 πολίτες.»
Αμέσως μετά εξήγησε ότι τα μέτρα θα επαναξιολογούνται διαρκώς. «Θα βοηθάμε οριζόντια την οικονομία ή κλάδους της οικονομίας εκεί που υπάρχουν ζητήματα. Δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα. Μακάρι να μπορούσε να προαναγγείλλω νέα επιδόματα, αυξήσεις μισθών και αυξήσεις συντάξεων. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, παίρνουμε μέτρα εμπροσθοβαρώς» είπε και προσέθεσε:
«Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ από την Ευρώπη, ενώ έχουν εγκριθεί όλα τα προγράμματα των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας. Τα βγάζουμε πέρα μόνοι μας, απ' όσα λαμβάνουμε κάθε μήνα και θέλω να ευχαριστήσω τους φορολογούμενους που συνεισφέρουν στα έσοδα.»
Καταλήγοντας, ο ΥΠΟΙΚ επισήμανε ότι η Ελλάδα «ποντάρει» πολλά στο πρόγραμμα SURE, για την επιδότηση της εργασίας, και στο Recovery Fund: «Εκτιμάμε ότι θα πάρουμε πόρους (σ.σ. από το SURE) μετά τον Ιούλιο. To Recovery Fund θέλουμε να είναι μεγάλο. Διεκδικούμε το βέλτιστο, όσο το δυνατόν μεγαλύτερο. Δεύτερον, διεκδικούμε να μην είναι δανεισμός, αλλά επιχορηγήσεις – επιδοτήσεις προς τις χώρες, ώστε να μην αυξηθεί το χρέος.»