ΔΥΠΑ: Πάνω από 250.000 δικαιούχοι για το voucher 1.000 ευρώ
Διαβάστε σχετικά
- Δείπνο με θέα που κόβει την ανάσα!
- ΚΚΕ: Τροπολογία για την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης
Τι ψάχνεις;
Η ΔΥΠΑ στο πλαίσιο της υλοποίησης των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης έχει θέσει ως στόχο την κατάρτιση 500.000 ατόμων μέχρι το 2025. Για την συγκεκριμένη δράση που αναφέρεται στο ΦΕΚ και αφορά την κατάρτιση ανέργων, η αύξηση του προϋπολογισμού προκαλεί και αύξηση των δικαιούχων. Ο αριθμός των δικαιούχων θα εξειδικεύεται σε κάθε επόμενη δράση. Ήδη έχουν καταρτιστεί 120.000 άνεργοι.
Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται να καταρτισθούν έως 250.000 ωφελούμενοι, μέσω του Μητρώου Κ.Ε.Δι.Βι.Μ των ΑΕΙ και του Μητρώου αδειοδοτημένων Κ.Δ.Β.Μ.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου δεν θα υπερβεί το ποσό των 503.830.000,00€, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (όπου απαιτείται).
Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης θα συνεργαστεί με τα Κ.Ε.Δι.Βι.Μ των Ελληνικών Δημοσίων ΑΕΙ, καθώς και με τα αδειοδοτημένα Κ.Δ.Β.Μ. που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια διασφάλισης ποιότητας, για την παροχή προγραμμάτων κατάρτισης σε ανέργους εγγεγραμμένους στα Μητρώα ανέργων της Δ.ΥΠ.Α, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας αναβάθμισης των δεξιοτήτων του Ανθρώπινου Δυναμικού, κυρίως σε ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες, με στόχο τόσο την αποτελεσματική διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας και τη βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους, όσο και τη διατήρηση των μελλοντικών θέσεων εργασίας.
Αντικείμενο αποτελεί η παροχή υπηρεσιών θεωρητικής κατάρτισης - οι οποίες θα οδηγούν σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο της κατάρτισης - και θα απευθύνονται σε ωφελούμενους, εγγεγραμμένους στο Μητρώο ανέργων της Δ.ΥΠ.Α, ηλικίας άνω των 18 ετών. Ειδικότερα οι υπηρεσίες που παρέχονται στο πλαίσιο του παρόντος έργου περιλαμβάνουν:
I. Προγράμματα θεωρητικής κατάρτισης των ανέργων -ωφελουμένων διάρκειας 50 - 200 ωρών που οδηγούν σε απόκτηση ψηφιακών «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων, όπως θα περιγράφονται στην εκάστοτε πρόσκληση.
II. Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης.
Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε ψηφιακές ή πράσινες δεξιότητες, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες. Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% του συνόλου των ωρών κάθε προγράμματος και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση), η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 35% σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 30% ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).
Dnews.gr
Ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα τελεταία νέα, απευθείας στο email σας