Ο κύριος αυτός στον οποίο υποκλίνονται δύο στρατηγοί είναι ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης.
Ο νεότερος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο Ιάκωβος Τσούνης, αφήνει όλη του την περιουσία στις «Άγιες», όπως τις αποκαλεί, Ένοπλες Δυνάμεις και δήλωσε ότι επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε. «Η τελευταία επιθυμία μου, είναι να φύγω ξυπόλητος από τη ζωήν, πεινώντας, όπως ξεκίνησα στην αρχήν…» σημειώνει συγκινητικά.
Πιο συγκεκριμένα, ο ιδιαίτερος και αξιοθαύμαστος Έλληνας, απόγονος ηρώων τής επανάστασης τού 1821, δωρίζει 23 εκατ., ευρώ για την άμυνα της χώρας και 60 αποβατικά σκάφη.
Τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον 97χρονο εφοπλιστή και βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Ιάκωβο Τσούνη, για τη σημαντική προσφορά του και ιδιαιτέρως για τη συμβολή του στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σε δηλώσεις της, αμέσως μετά την επίδοση του Παρασήμου, η κα Σακελλαροπούλου έκανε λόγο για έναν εθνικό ευεργέτη. «Η πράξη του αυτή, η οποία αποτελεί το επιστέγασμα της συνολικής του προσφοράς, είναι βαθύτατα πατριωτική και παραδειγματική για όλους τους Έλληνες» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Η Πρόεδρος επεσήμανε ότι διακρίθηκε για την προσφορά του στην πατρίδα ήδη από την εφηβική του ηλικία, όταν στα 16 του χρόνια κατατάχθηκε εθελοντής στον ελληνικό στρατό και πολέμησε στο αλβανικό μέτωπο. Παράλληλα υπενθύμισε ότι πρόκειται για έναν ρέκτη επιχειρηματία που δεν επαναπαύθηκε στις επιτυχίες του, αλλά έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία όσων έχουν ανάγκη, ενισχύοντας το έργο συλλόγων, ιδρυμάτων, επιτροπών και φορέων.
Χαρακτηριστική είναι η προσφορά του κου Τσούνη και στον πολιτισμό, αφού υπήρξε φύλακας της πολιτιστικής κληρονομιάς, δραστήριος συλλέκτης εθνικών και εκκλησιαστικών κειμηλίων, τα οποία προσέφερε στους συμπατριώτες του, δημιουργώντας το Μουσείο που φέρει το όνομά του στην πόλη του Αιγίου.
Τελικά υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι που δίνουν τα πάντα για την πατρίδα τους. Δίνουν τη ζωή, το σώμα και την περιουσία τους για ένα ιδανικό.
Ελάχιστος φόρος γι’ αυτόν τον ευπατρίδη η υπόκλιση των στρατηγών.