O Έλληνας κατηγορούμενος, παρόλο που φορούσε χειροπέδες, ύψωσε το μεσαίο του δάχτυλο στους δημοσιογράφους αλλά και σε όσους είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο για την έναρξη της δίκης.
Με ένταση ξεκίνησε η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη από δύο νεαρούς στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018.
«Δολοφόνοι, καταστρέψατε τη ζωή του παιδιού μου και εγώ πρέπει να σας βλέπω», φώναζε η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας την ώρα που ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη προσπαθούσε να την ηρεμήσει. Στη συνέχεια αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα λόγω της συναισθηματικής της φόρτισης, ενώ σημειώνεται πως στην ακροαματική διαδικασία το «παρών» έδωσε και η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού Παύλου Φύσσα.
Η φράση του συνηγόρου περί «συναίνεσης» του θύματος προκάλεσε έκρηξη του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος και φωνάζοντας «ντροπή» είπε πως την κόρη του τη βασάνισαν φρικτά: «Δεν ντρέπεστε; Έγιναν φρικτά πράγματα και λέτε για συναίνεση; Μαρτύρησε στα χέρια τους. Πλήρωνε τον Αλβανό να του πηγαίνει κορίτσια να τα βιάζει. Το δικό μας ήταν το… τυχερό! Αν δεν ήταν η Ελένη μας, θα ήταν κάποιο άλλο κορίτσι στη θέση της. Να τη βασανίζουν και αυτή να τους παρακαλάει να σταματήσουν. Και εσείς μιλάτε για συναίνεση;».
Ο μικρότερος κατηγορούμενος, 20 ετών, αλβανικής καταγωγής, διά συνηγόρου δήλωσε πως αρνείται και τις δύο κατηγορίες.
Ο άνθρωπος που οι ενέργειές του αποκάλυψαν ταχύτατα τους δράστες αλλά και κρίσιμα στοιχεία του εγκλήματος σε βάρος της Ελένης Τοπαλούδη κατέθεσε στην δίκη, για όσα συνέβησαν από τη στιγμή που εντοπίστηκε η σορός της φοιτήτριας σε παραλία της Ρόδου. Ο Θωμάς Ζόβας, λιμενικός, μέλος του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Σώματος, ο οποίος μάλιστα έχει βραβευθεί για την αυτοθυσία του στη διάσωση μεταναστών από τις τοπικές αρχές της Ρόδου, αναφέρθηκε σε όσα έκανε για να εξιχνιαστεί γρήγορα η υπόθεση η οποία ξεκίνησε με την σορό "άγνωστης γυναίκας" να επιπλέει στην παραλία Φώκια της Λίνδου.
Αναφερόμενος στο διαμέρισμα που η φοιτήτρια βασανίστηκε και βιάστηκε ο λιμενικός είπε αρχικά πως «αν η μητέρα είναι μέσα στην αίθουσα, δε θα ήθελα να πω τι έγινε μέσα σε εκείνο το σπίτι». Στη συνέχεια και καθώς η μητέρα της φοιτήτριας δε βρισκόταν στην αίθουσα, ο μάρτυρας είπε πως η κοπέλα πάλεψε σκληρά για τη ζωή της. «Τη χτυπούσαν και οι δύο πιστεύω... Είχε παντού αίματα... Είχαν καθαρίσει τον χώρο, αλλά μετά τον έλεγχο με το ειδικό φως προέκυψε πως ήταν γεμάτο αίματα». Είπε επίσης πως θεωρεί ότι αν η γιαγιά του Έλληνα κατηγορούμενου είχε φυσιολογική ακοή θα πρέπει να άκουγε στον κάτω όροφο τις φωνές της φοιτήτριας.
Ο μάρτυρας κατέθεσε πως οι κατηγορούμενοι πέταξαν στη θάλασσα την Ελένη «με πρόθεση να την εξαφανίσουν, είχαν αποφασίσει από κοινού να τη ρίξουν στο γκρεμό, γιατί τους είχε πει ότι θα τους καταγγείλει… Τη χτύπησαν πολύ άσχημα και δεν κατάφεραν να την σκοτώσουν. Έτσι την πήγαν στον γκρεμό. Της είπαν πως θα την πάνε στο νοσοκομείο. Είχαν αποφασίσει ότι θα την τελειώσουν. Το να πετάξεις στη θάλασσα κάποιον θέλει δυο».
Η αποστροφή του λιμενικού προκάλεσε την αντίδραση του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου ο οποίος είπε «Το αρνούμαι κατηγορηματικά». Λίγο νωρίτερα ο Ροδίτης συγκατηγορούμενος του είχε πει «Λυπάμαι για την Ελένη… Δεν έγινε τίποτα με την Ελένη…»
Ο μάρτυρας που δέχθηκε τα συγχαρητήρια της εισαγγελέως Έδρας, της προέδρου και της Πολιτικής Αγωγής για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση θα συνεχίσει την κατάθεσή του στις 28 Ιανουαρίου.
Με τη λήξη της σημερινής διαδικασίας, ομάδα γυναικών που είχε αναρτήσει πανό έξω από το δικαστήριο φώναξε το σύνθημα «Ποτέ μη ξεχαστεί, τι κάναν στην Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη».
πηγή: iefimerida.gr