Εκτενή αναφορά για το μητρώο έκανε στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας Σάββας Δημητριάδης. Μεταξύ άλλων επισήμανε:
«Μετά την τροπολογία σε άρθρα του νόμου ένας πολύ μεγάλος αριθμός ερασιτεχνικών σωματείων τα οποία είχαν κάνει αίτηση εγγραφής στο μητρώο και είχαν απορριφθεί από τη ΓΓΑ, ανέκτησαν το δικαίωμα να αγωνίζονται στα Πρωταθλήματα. Ασφαλώς και ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Επίσης ξεκαθάρισε το τοπίο για ορισμένες ομάδες που τον Αύγουστο ήταν στις κληρώσεις είχαν το δικαίωμα να παίξουν και τον Σεπτέμβριο βρέθηκαν εκτός μητρώου.
Υπήρχε φόβος να ξεκινήσουν τα Πρωταθλήματα αλλά στην πορεία δεν θα ξέρουμε πως θα ολοκληρωθούν και με ποιες ομάδες. Με την τροπολογία ξεπεράστηκε και αυτό. Υπήρχαν εκατοντάδες σωματεία που δεν είχαν κάνει τίποτε για την εγγραφή τους στο μητρώο, με την παράταση μικρή βέβαια έγινε και για αυτά ένα βήμα προόδου. Αν και δεν πετύχαμε ακόμη τον θεμελιώδη στόχο της απαλοιφής των τιμωρητικών διατάξεων τουλάχιστον οι ομάδες θα πετύχουν τους στόχους τους εντός των γηπέδων χωρίς τον κίνδυνο ενστάσεων από άλλες ομάδες. Και αν δεν γινόταν όλο αυτό με την απόφαση της ΓΣ τίποτε δεν θα είχε αλλάξει.
Ασφαλώς και είμαστε ακόμη στην εντατική αλλά έχει βελτιωθεί κάπως η κατάσταση και αισιοδοξούμε να βγούμε από αυτή στο άμεσο μέλλον. Αναγνωρίζουμε ότι ο νόμος έχει τα καλά του παρόλα αυτά δεν παύει να υπάρχει ευθεία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο. Δεν χρειάζεται να θριαμβολογεί κανένας. Δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι. Πρέπει να ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος χωρίς δεύτερες σκέψεις, αλαζονείες και εμμονές από όλες τις πλευρές.
Η πραγματικότητα και ο ρεαλισμός οδήγησαν την ΕΠΟ να πάρει τη σωστή απόφαση να παιχτεί ποδόσφαιρο αλλά και ο Υφυπουργός έδειξε ένα διαφορετικό προφίλ από αυτό που μας έχει συνηθίσει και είπε ότι είναι ανοιχτός στον διάλογο. Πρέπει να βοηθήσουμε να βρεθεί μια οριστική λύση για να πετύχει η μεταρρύθμιση χωρίς εκβιαστικές και τιμωρητικές διατάξεις αλλά με επιπλέον κίνητρα ώστε τα ερασιτεχνικά σωματεία να εντάσσονται στο μητρώο χωρίς εξαναγκασμό και με απλές διαδικασίες. Ο ερασιτέχνης παράγοντας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Να μην τον προβληματίζουμε με τις αποφάσεις μας ούτε ο νομοθέτης ούτε η ομοσπονδία.
Η συρρίκνωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου δεν συμφέρει κανένα και το κυριότερο δεν τιμάει κανένα. Είναι μελανό σημείο για την υστεροφημία των εμπλεκομένων να συνδέεται το όνομα τους με τη χειρότερη στιγμή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Η αδιαλλαξία του Υφυπουργού έφερε σε απόγνωση σωματεία σε ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές φτάνοντας σε σημείο να κάνουν σκέψεις που δεν αρμόζουν στον πατριωτισμό μας. Δεν ήταν σκέψεις για να εκβιάσουν τον Υφυπουργό και την Κυβέρνηση αλλά για να προβληματίσουν και να δώσουν να καταλάβουν ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν είναι ούτε χρήματα ούτε δημοσιότητα παρά μόνο αγάπη και κοινωνική προσφορά, άδολη χωρίς σκοπιμότητες.
Σε αυτό τον δίκαιο αγώνα δεν είχαμε συμπαράσταση ούτε από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ούτε από τους διαιτητές, ούτε τους παρατηρητές. Ας αναλογιστούμε όλοι το μερίδιο της ευθύνης μας και επιτέλους ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να έχουμε ελπίδα σε ένα καλύτερο μέλλον για το ποδόσφαιρο της χώρας μας χωρίς επιτροπείες και ηγεμονισμούς». Ακόμη είπε: «Το μείζον δημοκρατικό θέμα είναι η παρέμβαση του κράτους στην εκλογική διαδικασία. Να λέει ο κ. Αυγενάκης ποιοι ψηφίζουν και ποιοι δεν ψηφίζουν. Εύχομαι στο μέλλον να μην υπάρχει άλλος Αγροτικός Αστέρας. Ο νόμος αυτός ήταν ο θάνατος του ποδοσφαίρου γενικότερα. Μια ομάδα βγήκε πρώτη ξοδεύτηκαν απίστευτα χρήματα και κόντεψε να διαλύσει».