Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο Καβαλιώτης προπονητής ξέσπασε για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την μη άνοδο στη Super League 1 της πρωταθλήτριας του βορείου ομίλου της Super League 2, Βέροιας. Ένα γεγονός που οδήγησε και στην αποχώρηση της οικογένειας Μπίκα από τη «Βασίλισσα του Βορρά».
Μεταξύ άλλων, ο Παύλος Δερμιτζάκης δήλωσε:
Για τη φετινή σεζόν στη Βέροια: «Υπάρχει μια απογοήτευση. Μία ομάδα πρότυπο που μέσα σε 34 αγωνιστικές βγήκε πρώτη έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, πήρε τους περισσοτέρους βαθμούς, πήρε τα τρία από τα τέσσερα βραβεία από τη Super League 2 και δεν άλλαξε κατηγορία. Και τότε η οικογένεια Μπίκα διαπίστωσε ότι αυτό το σαθρό περιβάλλον δεν είναι για ανθρώπους με οργανόγραμμα.
Είναι κρίμα γιατί μια τόσο σημαντική προσπάθεια δεν τη βοηθάει η ίδια η χώρα για να πάει μπροστά. Είμαι 35 χρόνια στον χώρο, έχουν δει πολλά τα μάτια μου αλλά αυτά που βιώνω τα τελευταία χρόνια δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτά που είπα, τα είπα πριν και κατά τη διάρκεια των μπαράζ για να αναδείξω το πρόβλημα. Αυτοί που ασχολούνται γνωρίζουν το πρόβλημα».
Αν θα είναι και του χρόνου στη Βέροια: «Δεν γνωρίζω. Περιμένω να δω τη διάδοχη κατάσταση για να δούμε αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Αλλά είναι κρίμα για ανθρώπους όπως η οικογένεια Μπίκα που σε δύσκολες εποχές επένδυσαν στην ομάδα του νομού τους, σε εγκαταστάσεις, σε υποδομές, πλήρωσαν χρέη άλλων αλλά στην ουσία η ομάδα δεν πήρε κάτι. Ήταν μια κατηγορία για ποδοσφαιριστές και προπονητές να διακριθούν αλλά είχε ένα σύστημα ανόδου έκτρωμα. Υπάρχει ανάγκη να επιβραβεύεται ο πρώτος. Δυστυχώς μετά από μια διαδικασία 34 αγωνιστικών, αυτό δεν αναγνωρίστηκε και οδηγηθήκαμε σε μια διαδικασία-τζόγο στα μπαράζ.
Γιατί τζόγος είναι τα μπαράζ, μπορεί να κριθούν από οποιονδήποτε παράγοντα όπως έγινε με τη Βέροια. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τις ομάδες τις επαρχίας. Είχε πει ο κ. Αντωνίου ότι θα καταργήσουμε τη Football League γιατί η Ελλάδα δε χωράει τρεις επαγγελματικές κατηγορίες. ΟΚ, όμως οι τρεις κατηγορίες είχαν τον τάδε αριθμό ομάδων αλλά οι δυο ακόμα μεγαλύτερο.
Με πνίγει η εξέλιξη του ποδοσφαίρου γιατί είμαστε σε χαμηλό επίπεδο και μας αρέσει αυτό. Ο ΠΣΑΠΠ με επιστολή του αναφέρθηκε στο πόσοι Έλληνες έπαιζαν το 2004 και τι γίνεται σήμερα. Και πού φτάσαμε. Να κερδίζουμε το Κόσοβο και να πανηγυρίζουμε. Χωρίς να θέλω να αδικήσω τα παιδιά και την προσπάθειά τους. Όπως και να παίζουμε στο Conference League και να πανηγυρίζουμε. Οι αριθμοί είναι μπροστά τους για να τους ερμηνεύσουν και να πράξουν ανάλογα. Αλλά νομίζω και η ΕΠΟ και οι μεγάλες ομάδες κάνουν τα πάντα για να απαξιωθεί το πρωτάθλημά μας. Εγώ μπορεί να βρω μια ομάδα και να δουλέψω. Είναι κρίμα όμως ανθρώπους με λεφτά σε δύσκολες εποχές που θέλουν να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο να τους διώχνουν».
Για το ότι η FIFPro προέτρεψε τους ποδοσφαιριστές να μην υπογράφουν σε ομάδες Super League 2: «Και ποιανού το αυτί ίδρωσε; Από το 1960 και μετά ανέβαιναν πάντα τρεις ομάδες, ενίοτε και 5. Στην Ελλάδα η πατέντα αυτή λέει ότι ο πρώτος δεν ανεβαίνει. Λένε ότι θα κάνουν τη Super League με 12 ομάδες, ας την κάνουν και με 6. Δε ρωτάνε όμως τι θέλει ο κόσμος. Επειδή ποτέ δεν είναι αργά οι μεγάλες αποφάσεις παίρνονται από ικανούς ανθρώπους».
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook