Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε η Τέσσα Χριστοδούλου.
Η κλινική ψυχολόγος, με εξειδίκευση στη Νευροψυχολογία και την Δικαστική Ψυχολογία– Εγκληματολογία μίλησε για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.
Μεταξύ άλλων, η Τέσσα Χριστοδούλου δήλωσε:
Αρχικά: «Με είχε παραξενέψει που η σύμβουλος ψυχικής υγείας βγήκε δημόσια και έκανε μια υπεράσπιση του καθ’ ομολογίαν δράστη. Ένας ψυχολόγος δε θα έβγαινε ποτέ να δημοσιοποιήσει περιεχόμενο συνομιλίων παρά μόνο στον εισαγγελέα, ούτε καν στην Αστυνομία. Αυτό ορίζει ο κώδικας δεοντολογίας. Δεν έχει πτυχίο ψυχολόγου, είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας».
Για το έγκλημα: «Θεωρώ ότι σιγοψιθυριζόταν αρκετά ο σύζυγος ως ύποπτος και οι περισσότεροι ειδικοί έμειναν στην πρώτη του συνέντευξη όπου είχε ένα πολύ ρηχό συναίσθημα που δεν είχε σχέση με τη στρεσογόνο κατάσταση που περιέγραφε με τρεις ληστές να τους σημαδεύουν και να τους ικετεύουν να μην τους πειράξουν. Είναι σαν να αφηγούνταν κάτι που έζησε κάποιος άλλος γι αυτό εμπνεύστηκε από τη ληστεία που είχε ο εκπαιδευτής του. Από εκεί λένε ότι ήταν προμελετημένο το έγκλημα. Είναι μια αδίστακτη προσωπικότητα με την έννοια ότι θεώρησε ότι μπορεί να πνίξει το σκυλί για τη σκηνοθέτηση του χώρου του εγκλήματος, ενώ έβαλε και το παιδί πάνω στη γυναίκα του
Έχει πολλά ψυχοπαθητικά στοιχεία αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει έλλειψη καταλογισμού ή συνείδησης. Είναι αυτοί που δε δείχνουν σεβασμό στις ελευθερίες των άλλων, τους θεωρούν αντικείμενα προς χρήση, είναι χειριστικοί. Αν ήταν μια κακοποιημένη γυναίκα, αυτός θεωρούσε ότι έπρεπε να παραμείνει στον γάμο κα να συνεχίσει. Βγαίνουν πληροφορίες από τους γείτονες για μια σκυθρωπή κοπέλα. Ακόμα και στη σύμβουλο ψυχικής υγείας πήγαιναν όλοι μαζί. Και να ήθελε να εκμυστηρευτεί κάτι, δεν μπορούσε. Την είχε απομονώσει. Μην ξεχνάμε είχαν σχέση από πολύ μικρή ηλικία. Έχει μεγάλη διαφορά το 28 με το 15. Μάλλον αποτέλεσε ένα εύκολο θύμα. Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν ποιον μπορούν να εγκλωβίσουν και ποιον όχι.
Είναι πάρα πολύ σκληρός άνθρωπος. Μου προκαλεί σχεδόν συναισθηματική ασφυξία το ότι έπνιξε το σκυλί. Ένας άνθρωπος που δεν διστάζει να πνίξει το 7 μηνών σκυλί του για να ταιριάξει στη σκηνή του εγκλήματος, είναι το λιγότερο κακοποιητικός και επικίνδυνος».
Πώς κατάφερε να γίνει πιλότος: «Υπάρχει διαφορά, πολύς κόσμος μπερδεύεται κι δεν γνωρίζει. Οι άνθρωποι με διαταραχές είναι υπερλειτουργικοί και πολύ έξυπνοι. Η ψυχοπαθολογία τους φαίνεται στις στρεσογόνες καταστάσεις. Οποιοδήποτε τεστ για να χειριστεί καταστάσεις, ότι είναι ψύχραιμος, το ενδεχόμενο του θανάτου, δε έχει καμία σχέση. Οι άνθρωποι με διαταραχές επιζητούν την κυριαρχία, στις άλλες τους δραστηριότητες είναι πολύ ενεργητικοί».
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook