Ιστορίες για τη ζωή του αλλά και την παρουσία του στην ΑΕΚ είπε σε συνέντευξη του στο Relevo, ο πρώην ποδοσφαιριστής της «Ένωσης», Χουανφράν, ο οποίος συγκλόνισε μιλώντας για την μητέρα του και το πρόβλημα υγείας το οποίο είχε με τους «κιτρινόμαυρους» στους οποίους αγωνίστηκε για δύο χρόνια (2008 -10) να του λένε όχι όταν ζήτησε να αποχωρήσει ώστε να βρεθεί δίπλα της.
Όπως αναφέρει: «Κοίτα, δεν ξέρω αν το έχω πει ποτέ, ίσως όχι στον Τύπο, σε πιο οικείο επίπεδο ναι. Πάω Ελλάδα, είμαι εκεί ένα χρόνο και λίγο, αλλά μετά από ένα χρόνο και δύο μήνες με παίρνει τηλέφωνο η αδερφή μου και μου λέει ότι δεν μου είπαν τίποτα επειδή έλειπα, αλλά ότι η μητέρα μου είχε καρκίνο».
«Εκπλήσσομαι. Της λέω: "Μπέα, πώς;" και μου λέει "Ναι, Χουανφράν, ναι, το εντόπισαν πριν από λίγο, δεν θέλαμε να σου πούμε τίποτα επειδή είσαι μακριά, όχι γιατί δεν σε αγαπάμε...". Της λέω: «Μπέα, αλλά πες μου κι άλλα, Μπέα, πες μου κι άλλα γιατί...» και τα δάκρυα γεμίζουν τα μάτια της. Και μου είπε ότι έκανε ήδη θεραπεία, ότι ήταν αδύναμη, ότι η χημειοθεραπεία την πονούσε, ότι θα της έπεφταν τα δόντια, ότι θα της έπεφταν τα μαλλιά, ότι η διάθεσή της είχε αλλάξει...», ανέφερε στην αρχή για να προσθέσει μετά, «Την επόμενη μέρα μίλησα με την ΑΕΚ και τα συγχώρεσα όλα όσα είχαν γίνει στην ομάδα. Μου είπαν ότι με αφήνουν να έρθω (σ.σ. φύγω), ήθελα να έρθω. Και η ΑΕΚ μου λέει στη συνέχεια όχι. Λίγο ακόμα και έσπαγα την πόρτα του γραφείου. Τους είπα "Μου λες όχι όταν σου λέω πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι; Μου λες πραγματικά όχι;".
Ο μάνατζερ μου ήρθε στην Ελλάδα και τα έλυσε όλα σε μια μέρα. Και τότε είναι που ο Αρτούρο μου λέει ότι αφού έρχομαι εδώ, γιατί δεν υπογράφω στη Λεβάντε. Και μου ανοίγονται τεράστιες δυνατότητες. Το κυριότερο είναι ότι έρχομαι εδώ γιατί η μητέρα μου έχει διαγνωστεί με καρκίνο. Μπορώ να σας πω ότι για τη μητέρα μου, το γεγονός ότι ήταν κάθε μέρα με την εγγονή της, όταν ήταν δύο ετών, της έδωσε ζωή. Τα αδέρφια μου, Κριστίνα, μου είπαν ότι η Κάρμεν της έδωσε τη ζωή. Άρχισε να γελάει, άρχισε να θέλει να βγει έξω, άρχισε να κάνει πράγματα αναγνωρίσιμα σε εμάς. Ευτυχώς είναι καλά, με πολλές επεμβάσεις, αλλά είναι καλά».