«Μαύρη επέτειος η σημερινή για την ομάδα μας, καθώς σαν σήμερα, 26 Οκτωβρίου του 1986 έχασε τη ζωή του στο Στάδιο Αλκαζάρ ο 29χρονος καθηγητής, Χαράλαμπος Μπλιώνας, από μία φωτοβολίδα. Ήταν το πρώτο θύμα της βίας στα ελληνικά γήπεδα και δυστυχώς όχι το τελευταίο, σημαδεύοντας ανεξίτηλα της ιστορία της ΑΕΛ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των «βυσσινί», με την επίσημη τοποθέτηση να έχει και συνέχεια.
«Δυστυχώς τα φαινόμενα δεν σταμάτησαν. Ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν η κοινωνία μας ήρθε αντιμέτωπη με αντίστοιχα τραγικά περιστατικά που καταδικάζουμε και επ' ουδενί δεν πρέπει να ξανασυμβούν. Σε αυτό βοηθά εμφανώς η εφαρμογή του νέου αθλητικού νόμου αλλά και η βούληση όλων από την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και τους έχοντες θέσεις ευθύνης να δουν οργανωτικά την πρόληψη και όχι μόνο την καταστολή.
Επιθυμία όλων είναι να νιώθουμε ασφαλείς στα γήπεδα απολαμβάνοντας το θέαμα με όλες τις οικογένειες κοντά μας και να μην επικρατεί η αίσθηση της ατιμωρησίας. Η ΠΑΕ ΑΕΛ τιμά τη μνήμη του Χαράλαμπου Μπλιώνα και θυμίζει σε όλους ότι η βία δεν έχει θέση σε κανένα γήπεδο ούτε έξω από αυτά. Ευχόμαστε οι αθλητικές αναμετρήσεις να έχουν αποκλειστικά υγιή ανταγωνισμό εντός των γραμμών προκαλώντας μόνο χαμόγελα και όχι θλίψη».
Η μοιραία φωτοβολίδα
Σαν σήμερα, 26 Οκτώβρη του 1986, φωτοβολίδα, που πέταξαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ τον βρήκε στο λαιμό, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΛ-ΠΑΟΚ στο Αλκαζάρ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Συγκεκριμένα, 45 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα, από την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ ρίχτηκαν τρεις φωτοβολίδες. Οι δύο έπεσαν στο έδαφος. Η τρίτη ήταν μοιραία.
Χτύπησε στο κιγκλίδωμα εξοστρακίστηκε και καρφώθηκε στο λαιμό του Χαράλαμπου Μπλιώνα. Του έκοψε την καρωτίδα! Ο 29χρονος Χαράλαμπος Μπλιώνας, καταγόταν από τη Λάρισα, αλλά ζούσε και δούλευε στην Αθήνα ως καθηγητής των ΣΕΛΕΤΕ. Τραγική ειρωνεία, όπως την κατέγραψαν οι εφημερίδες εκείνης της εποχής πως ο Μπλιώνας δεν ήταν τακτικός στις κερκίδες και πως εκείνη την Κυριακή έτυχε να βρεθεί στο γήπεδο, περιμένοντας το τρένο για Αθήνα.