Συγκεκριμένα αύριο ανοίγουν ξανά τα μπαρ, τα ίντερνετ καφέ, τα καφενεία, τα νυχτερινά κλαμπ, τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών και οι υπηρεσίες ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών, με τις τελευταίες να μην επιτρέπεται ακόμη να διοργανώσουν εκδηλώσεις λόγω του κορωνοϊού.
Στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία, γυμναστήρια και θεματικά πάρκα, δραστηριότητες μουσείων αλλά και τα θεραπευτικά λουτρά. Για τις 29 Ιουνίου δόθηκε το «πράσινο φως» για τις κατασκηνώσεις ενώ από την 1η Ιουλίου ξεκινούν, επίσης, παραστάσεις και συναυλίες, συνέδρια και εκθέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι χθες άνοιξαν για τις πόρτες τους οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης.
Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, επανεκκινούν οι υπηρεσίες που παρέχονται:
Από χορευτικό κέντρο,
από άλλα καταστήματα πώλησης ποτών με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο,
από καφενείο, με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια,
από κέντρο διασκέδασης-καμπαρέ ή νάιτ κλαμπ,
από καφετέρια με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο (ίντερνετ καφέ),
από κέντρο διασκέδασης-καφωδείο,
από κέντρο διασκέδασης-μπουάτ και
από κέντρο διασκέδασης ντισκοτέκ.
Επίσης, επανεκκινούν οι υπηρεσίες:
Τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα,
εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών,
εκμετάλλευσης μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών με κερματοδέκτη, και
ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών (χωρίς όμως εκδηλώσεις).
Αρση μέτρων: Οι κανόνες λειτουργίας των εσωτερικών χώρων
Καταστήματα και υπηρεσίες που ανοίγουν από τις 6 και τις 8 Ιουνίου θα λειτουργούν με συγκεκριμένους κανόνες. Συγκεκριμένα, για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν, ισχύουν τα εξής:
Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός (1) πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.
• Παραμένει σε ισχύ η διάταξη για την λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων
• Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.
• Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα
• Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.
• Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.
πηγή: dikaiologitika.gr