Στο διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο του Άρη ο Άκης Μάντζιος είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει εκ των έσω τις αδυναμίες που υπάρχουν και για αυτό στο μυαλό του από την αρχή υπήρχε το μεγάλο κενό της διακοπής του Πρωταθλήματος, ούτως ώστε να έχει τον χρόνο και την ηρεμία να δουλέψει πάνω σε αυτές περνώντας σταδιακά τα θέλω του στην ομάδα.
Άσχετα αν το πλάνο που είχε διαμορφώσει στο μυαλό του για την προετοιμασία αναπροσαρμόστηκε λόγω των πολλών απρόοπτων προβλημάτων που προέκυψαν και λειτούργησαν ανασταλτικά προς την απόλυτη εφαρμογή του αρχικού σχεδιασμού.
Παρόλο αυτά όμως, ήταν μία χρονική περίοδος που δίνει ρεαλιστικές ελπίδες ότι μπήκαν οι βάσεις για τη βελτίωση που πρέπει να παρουσιάσει η ομάδα με την επανέναρξη του Πρωταθλήματος και σύμφωνα με τα τέσσερα ματς που έχει μπροστά της μέχρι την επόμενη διακοπή (18-19 Νοεμβρίου) οφείλει να πάρει διαδοχικά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση του στόχου της επιστροφής στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Ασφαλώς το διάστημα των 20 ημερών δεν είναι αρκετό για ν΄ αλλάξει ολοκληρωτικά την εικόνα και να μεταμορφώσει τον Άρη, ούτε αρκεί για να διορθώσει όλες τις ανορθογραφίες του καλοκαιριού, αλλά σίγουρα ήταν ικανό για να βελτιώσει σταδιακά κομμάτια του παιχνιδιού της ομάδας στα οποία ο προπονητής έδωσε μεγάλη βαρύτητα. Όπως το πρέσινγκ και την αποτελεσματικότητα σε άμυνα και επίθεση.
Ο αγώνας με τον Πανσερραϊκό είναι δύσκολος αλλά παράλληλα θεωρείται κομβικός. Αφενός γιατί θα φανούν τα σημάδια της δουλειάς που επιχειρήθηκε στο προηγούμενο διάστημα και αφετέρου γιατί είναι σημείο αναφοράς στο καλεντάρι της ομάδας. Ή αλλιώς...θεωρείται η αρχή για την αντίδραση που χρειάζεται και ψάχνει η ομάδα για μια καλύτερη συνέχεια στο Πρωτάθλημα μετά την προβληματική πορεία της στο ξεκίνημα της σεζόν.
Αν ο Άρης καταφέρει να περάσει από τις Σέρρες και αλλάξει το κλίμα, τότε βάσει προγράμματος (Ατρόμητο, ΠΑΣ δύο σερί εντός έδρας και εκτός με τον Βόλο) μπορεί να χτίσει ένα σερί μέχρι την επόμενη διακοπή, όπου συνολικά θα κληθεί να δώσει τέσσερις αγώνες για το Πρωτάθλημα, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι θεωρητικά βατοί και στο χέρι της ομάδας για να κάνει ακόμη και το απόλυτο αλλάζοντας ολοκληρωτικά το κλίμα.