Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες επίστρωσης του νέου ταρτάν στο κεντρικό γήπεδο του Καυτανζογλείου Σταδίου στη Θεσσαλονίκη.
Η αντικατάσταση του ταρτάν, έργο η σύμβαση του οποίου είχε υπογραφεί έναν χρόνο πριν, θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου, έπειτα από ήδη μια πρώτη παράταση που είχε δοθεί.
Όπως αναφέρει, η πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Καυτανζογλείου, Καλυψώ Γούλα, τα θέματα προέκυψαν μετά την απομάκρυνση του παλιού τάπητα από το γήπεδο. Η κ. Γούλα εξηγεί πως ο ανάδοχος ζήτησε μια πρώτη παράταση λέγοντας πως για να στρωθεί σωστά το υλικό του νέου τάπητα η υγρασία δεν θα έπρεπε να ξεπερνάει το 60%, κάτι που όπως είπε δεν προβλεπόταν στους μήνες στη διάρκεια των οποίων θα ολοκληρωνόταν αρχικά το έργο. Το έργο που υλοποιείται από τη γενική γραμματεία Αθλητισμού, θα παραδινόταν αρχικά στις 6 Νοεμβρίου. Όπως σημειώνει η κ. Γουλα, η περίοδος του κορωνοϊού δυσκόλεψε επίσης τα πράγματα καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από την εταιρεία, υπήρξαν δυσκολίες στην προμήθεια των υλικών εξαιτίας της πανδημίας.
«Είναι ένα έργο σημαντικό και πλέον οι συνθήκες είναι τέλειες», αναφέρει η ίδια, λέγοντας πως ασχολήθηκε προσωπικά με το ζήτημα έχοντας παράλληλα και τη συμπαράσταση του υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για την επίσπευσή του.
Για το θέμα της καθυστέρησης του έργου, κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή στις 14 Μαίου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «ενώ και η εκ της παρατάσεως προθεσμία έχει παρέλθει προ πολλού, το έργο δεν έχει παραδοθεί για χρήση, γεγονός που δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στην αθλητική κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας»
Η λογική εκτίμηση που εκφράζεται είναι πως η αντικατάσταση του ταρτάν στο κεντρικό γήπεδο θα ολοκληρωθεί σε δύο μήνες μετά την έναρξη των εργασιών. «Είναι σαφές πως υπάρχει ανάγκη να γίνει γρήγορα το έργο», επισήμανε η κ. Γούλα λέγοντας πως η διοίκηση πιέζει από τη θέση της προς την κατεύθυνση αυτή καθώς είναι αναγκαίο να υπάρξει διαμοιρασμός των αθλουμένων και να γίνει το στάδιο πιο λειτουργικό.
Σημειώνεται πως μέχρι να ολοκληρωθεί το κεντρικό γήπεδο, όλοι οι αθλητές συγκεντρώνονται στο βοηθητικό, στο οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του ταρτάν. Στο Καυτανζόγλειο προπονούνται υψηλού επιπέδου αθλητές, σωματεία με αθλητές άνω των 13 ετών και ασκούνται ελεύθεροι αθλούμενοι.
Αναφορικά με το ζήτημα της μετεγκατάσταστης του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο όταν ξεκινήσει η δημιουργία του νέου σταδίου της ομάδας, η κ. Γούλα επισήμανε πως η διοίκηση του Σταδίου έχει απευθύνει ανοιχτή πρόκληση στους εκπροσώπους της ομάδας προκειμένου να συναντηθούν και να συζητήσουν όλα αυτά τα θέματα.
Το Καυτανζόγλειο ως κομμάτι της Θεσσαλονίκης
Η κ. Γούλα μοιράστηκε, την επιδίωξή της το Καυτανζόγλειο Στάδιο να αποτελέσει κομμάτι της Θεσσαλονίκης.
«Το Καυτανζόγλειο είχε παρατηθεί για καιρό και ήταν απαξιωμένο. Πρόθεση μας από την αρχή που αναλάβαμε είναι να το κάνουμε το στάδιο που ήταν κάποτε. Είναι σημαντικό να αποτελέσει κομμάτι της πόλης», σημείωσε.
Κινούμενη προς αυτή την κατεύθυνση, η κ. Γούλα έχει στόχο το επόμενο διάστημα να επισκευαστεί το σιντριβάνι που βρίσκεται μπροστά από το στάδιο αλλά και να διορθωθούν και μικρότερα προβλήματα, όπως παραδείγματος χάρη, τα δύο ρολόγια του Σταδίου τα οποία μέχρι πρότινος δεν λειτουργούσαν και πλέον το ένα έχει επισκευαστεί.
Στο ίδιο πλαίσιο, το προηγούμενο διάστημα το Στάδιο φιλοξένησε την πρώτη του εθελοντική αιμοδοσία με την υποστήριξη του Χαμόγελου του Παιδιού στο πλαίσιο των αιμοδοσιών που διοργάνωσε το υφυπουργείο σε αθλητικά κέντρα σε όλη τη χώρα.
ΠΗΓΗ: VORIA.gr