Ένα ταπεινό πιτόγυρο τείνει να γίνει πιάτο... πολυτελείας στη Μύκονο, καθώς φτάνει και τα 15 ευρώ το σάντουιτς.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega «Live News», στα στενά της Μυκόνου για ένα πίτα με γύρο στο χέρι θα πρέπει να πληρώσει κάποιος από 9,40 μέχρι και 15 ευρώ.
Μία πίτα με γύρο χοιρινό είναι στα 9,40 ευρώ ή με σουβλάκι εξίσου. Τα σπέσιαλ τα τυλιχτά που περιλαμβάνουν γύρο και ένα σουβλάκι χαλούμι που είναι στα 13,90 ευρώ, ή με γύρο και έναν κεμπάπ μέσα που είναι στα 14,90 ευρώ. Για μία ατομική μερίδα η τιμή φτάνει τα 25 ευρώ.
Οι μερίδες οι απλές, κοτόπουλο, χοιρινό είναι στα 17,50 ευρώ. Κάποιες σπέσιαλ που περιλαμβάνουν και γύρο και σουβλάκι που είναι στα 19,90 ευρώ.
Αν κάποιος θέλει μία μερίδα που έχει και χαλούμι μέσα είναι στα 24,50.
Οι τιμές σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
Αρκετοί θα προτιμήσουν την Χαλκιδική, όπου και εκεί η τιμή για ένα απλό σάντουιτς βάζει τους καταναλωτές να το ξανασκεφτούν.
«Ένα κλασικό σαντουιτσάκι γύρος το απ’ όλα που λέμε εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι στα 4,30 ευρώ, σε περίπτωση που θελήσει επιπλέον αλοιφή πάει στα 4,60 ευρώ», αναφέρει ιδιοκτήτρια ψητοπωλείου.
Αν κάποιος επιλέξει άλλο ψωμί και όχι το κλασικό του σάντουιτς, θα πληρώσει στο ταμείο 5,10 ευρώ.
Και οι τιμές αυτές αναμένεται να διαμορφωθούν ανάλογα μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου.
Οι τιμές σε Σαντορίνη, Πάρο και άλλα νησιά
Στη Σαντορίνη για μία πίτα με γύρο ή οποιοδήποτε κρέας της επιλογής σας η τιμή ανέρχεται στα 6 ευρώ και 50 λεπτά και οι μερίδες ξεκινάνε από τα 16 ευρώ.
Λίγο πιο χαμηλές είναι οι τιμές στην Πάρο που το τυλιχτό κοστίζει 5,50 ευρώ και η ατομική μερίδα 14 ευρώ. Στην Ύδρα για ένα τυλιχτό θα πληρώσει κανείς 4,50 ευρώ και στις Σπέτσες ένα ευρώ λιγότερο.