Δυστυχώς, μετά το πάρτι στην Παναγία Σουμελά τον Φεβρουάριο του 2022, όταν πλήθος κόσμου χόρευε στους ρυθμούς της μουσικής του Τούρκου Dj Αχμέτ Σετερτζί στους χώρους του ιερού προσκυνήματος των Ποντίων και Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, αυτή τη φορά μετατράπηκε σε «ντίσκο» ο ναός του Αγίου Βουκόλου - του πρώτου κατά την παράδοση επισκόπου της Σμύρνης, που χειροτονήθηκε από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη και η μνήμη του οποίου εορτάζεται στις 6 Φεβρουαρίου από την Ορθόδοξη Εκκλησία.
O εν λόγω ναός, που οικοδομήθηκε το 1886 στην περιοχή Κονάκ της Σμύρνης, γλίτωσε από την πυρπόληση της πόλης το 1922 και εν συνεχεία χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως αποθήκη, μετά ως αίθουσα συναυλιών και αργότερα ως αρχαιολογικό μουσείο.
Πριν από 12 χρόνια αποκαταστάθηκε και αποκαλύφθηκαν αγιογραφίες στο εσωτερικό του. Στις 17 Αυγούστου του 2014 τελέστηκε σε πανηγυρικό κλίμα η πρώτη Θεία Λειτουργία στο ναό μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και σήμερα χρησιμοποιείται ως πολυχώρος πολιτισμού, αν και περιστασιακά γίνονται λειτουργίες.
Ωστόσο, χθες με την άδεια του μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης διοργανώθηκε πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής μέσα στο Ναό προκαλώντας κατακραυγή και από τουρκικά ΜΜΕ – ιδίως τα φιλοκυβερνητικά όπως η Sabah , που βρήκαν την ευκαιρία να εξαπολύσουν μύδρους κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης του CHP, η οποία ελέγχει το Δήμο-.
Η ίδια εφημερίδα δημοσιεύει και την αντίδραση του προέδρου της Ελληνορθόδοξης κοινότητας της Σμύρνης, Γιώργου Θεοδωρίδη, που περιγράφει σε δήλωσή του τον βαθύ πόνο που βίωσαν οι ορθόδοξοι της πόλης. «Φίλοι, αδελφοί και αδελφές- σε ένα πάρτι που διοργάνωσε μια παρέα στην εκκλησία του Αγίου Βουκόλου, έναν από τους ναούς της πίστης μας, ήπιαν αλκοόλ, χόρεψαν και η μορφή του Ιησού Χριστού έγινε ορεκτικό του πάρτι στο ναό μας. Δεν μπορούμε να βρούμε λόγια για να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας.
Δεν μπορούμε να βγάλουμε τον κόμπο από το λαιμό μας και να μιλήσουμε. Από την άλλη πλευρά, ακόμη και αν δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, πιστεύουμε ότι θα μας καταλάβετε. Διότι αυτό που βιώνουμε σήμερα, σε τίποτε δεν διαφέρει από τις διάφορες παρενοχλήσεις που υπέστησαν τα μέλη διαφόρων θρησκειών στη διάρκεια της ιστορίας», σημειώνει μεταξύ άλλων.