Ο πρόεδρος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή στη «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 και αναφέρθηκε στο Προεδρικό Διάταγμα για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, τη Νέα Τούμπα, καθώς σήμερα (9/6) δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ).
Αναλυτικά όσα είπε:
Αρχικά δήλωσε: «Εκτός από την αρχική δουλειά που κάναμε για λογαριασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τα τελευταία δύο-τρία χρόνια δεν έχουμε καμία εμπλοκή με το έργο, αλλά δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες. Αυτό που ξέρω, όμως, διαβάζοντας το ΦΕΚ και το τι διέπει είναι ότι είναι ένα ΦΕΚ που έχει μια πληρότητα αποφάσεων, έχουν προβλεφθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και δεν εκκρεμούν άλλου είδους αποφάσεις.
Αν ο ΠΑΟΚ ετοιμάσει τις μελέτες του καινούριου γηπέδου καταθέτει για οικοδομική άδεια. Όσοι βοήθησαν να γίνει αυτή η διαδικασία έκαναν μια πολύ πλήρη δουλειά που έχει αποτυπωθεί στο κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος. Αν οι άδειες ήταν έτοιμες θα μπορούσε αυτό έργο μέχρι το τέλος του έτους, να ξεκινήσει η κατασκευή του.
Αν, όμως, δεν έχουν γίνει οι μελέτες θα πρέπει να ανατεθούν και να γίνουν οι μελέτες, να καταλήξει ο ιδιοκτήτης και όλοι οι υπόλοιποι τι θα γίνει, γιατί το περίγραμμα έχει δοθεί, τι επιτρέπεται και τι όχι, κάτι που θα κρατήσει 12 μήνες.
Το ΦΕΚ και τα λοιπά δεν λέει τίποτα, λέει μεγέθη. Το "όνειρο" είναι τι θα σχεδιαστεί ως γήπεδο, οπότε το "'όνειρο" του νέου γηπέδου για να λάβει "σάρκα και οστά" θα πρέπει να μελετηθεί.
Στα ερωτήματα αν είναι εφικτό η Νέα Τούμπα να είναι έτοιμη στα 100 χρόνια του συλλόγου και ποιο είναι το κόστος της κατασκευής, απάντησε: «Αν οι μελέτες ήταν έτοιμες τώρα θα ήταν σίγουρο ότι θα ήταν έτοιμο, αν ακόμα οι μελέτες δεν έχουν ξεκινήσει, ούτε καν ανατεθεί, είναι ένα σφικτό χρονοδιάγραμμα.
Ο ΠΑΟΚ είναι άτυχος και σε αυτό δεν φταίει κανείς, γιατί το γήπεδό του τώρα θα στοιχίσει περίπου 50% παραπάνω από ότι θα στοίχιζε αν είχε γίνει το 2017 ή 2018 ή 2019, λόγω της αύξησης του κόστους των υλικών, όχι μόνο λόγω του πολέμου, αλλά και λόγω της πανδημίας.
Αυτή είναι μια ατυχία που δεν μπορούσε να την προβλέψει κανείς, ούτε ευθύνεται κανείς για αυτό, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Για παράδειγμα ο Βοτανικός όταν είχε κλείσει για πρώτη φορά είχε προϋπολογισμό 75-80 εκατ. και αναπροσαρμόστηκε στα 115 εκατομμύρια.
Ένα γήπεδο 30.000 θέσεων, όπως είναι της ΑΕΚ και στοίχισε 65 εκατ. με τις παλιές τιμές, ένα αντίστοιχο γήπεδο τώρα θα στοιχίσει 90-95 εκατ. Όσοι εμπλέκονται στο έργο τα ξέρουν αυτά, γιατί είναι κάτι που συμβαίνει στην αγορά εδώ και 12 μήνες, δεν είναι κάτι καινούριο».