Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών ποδοσφαίρου, Λάμπρος Ανδριόπουλος, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τα προβλήματα βιοπορισμού των προπονητών που εργάζονται στις χαμηλότερες κατηγορίες όπου δεν υπάρχει αγωνιστική δράση.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για την ανακοίνωση στήριξης των μελών:
«Αυτή η πανδημία που περνάμε είναι δύσκολη για όλους τους επαγγελματίες, είτε στο ποδόσφαιρο είτε στην αγορά. Είχαμε την υποχρέωση έστω και ηθικά να σταθούμε στο πλευρό των ποδοσφαιριστών και των συναδέλφων προπονητών. Είμαστε μαζί τους, αλλά αρμόδιοι υπεύθυνοι είναι οι γιατροί και οι επιστήμονες. Αυτό που περνάνε ποδοσφαιριστές και προπονητές είναι και βιοποριστικό και σωματικό και ψυχολογικό. Να τηρηθούν τα πρωτόκολλα να μπουν στη σειρά να αθλούνται και να ζήσουν τις οικογένειές τους».
Για το αν βλέπει πρόβλημα βιωσιμότητας;
«Είναι πάρα πολύ μεγάλο. Από αυτό ζουν κάποιοι την οικογένειά τους και αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να κάνουν οτιδήποτε άλλο. Υπάρχει και πρόβλημα ότι πολλά παιδιά και προπονητές δεν έχουν κάνει τις διαδικασίες για να πάρουν χρήματα από τα επιδόματα. Κάποιοι είναι επαγγελματίες-ερασιτέχνες. Είναι και τα συμβόλαια παράξενα. Υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση σ’ αυτό. Εκτός από τη συμπαράστασή μας και κάποιες επιστολές σε υπουργεία και ΕΠΟ δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».
Για το αν φοβάται πως θα βρουν «πάτημα» στο Lockdown κάποιες ομάδες και δεν τηρήσουν τα συμφωνηθέντα:
«Αυτό είναι το λιγότερο. Μιλώντας με πολλούς και στο εξωτερικό, πολλοί ξένοι παίκτες φεύγουν σε όλα τα αθλήματα, για να πάνε σε πρωταθλήματα που παίζονται κανονικά. Φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν τα συμβόλαια. Κανείς δεν ξέρει κάτω από ποιες προϋποθέσεις και συνθήκες θα επιστρέψει. Δεν ξέρουμε την επόμενη μέρα, μια αβεβαιότητα υπάρχει η οποία ταλανίζει όλους τους συναδέλφους. Προέχει η υγεία, το ξαναλέω. Να είμαστε όλοι ασφαλείς για να επιστρέψουμε σ’ αυτό που αγαπάμε, αλλά δεν υπάρχει ειδική μέριμνα ώστε όλοι να ξέρουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε».
Για το αν τα ήδη υψηλά ποσοστά ανεργίας στον κλάδο, έχουν αυξηθεί λόγω του Lockdown:
«Δεν αλλάζει αυτό. Αν το πάρουμε από ψηλά και δούμε πόσοι Έλληνες και ξένοι (και εμείς δεν τους ξεχωρίζουμε) προπονητές δουλεύουν θα δούμε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός που προπονητών που δεν δουλεύουν, είτε επειδή είναι υπεράριθμοί, είτε επειδή οι παράγοντες επιλέγουν άλλες λύσεις».