Ζουρνατζίδης: «Το χρηματικό πρόστιμο για ήττα είναι λάθος, δεν υπάρχει καμία λογική»

Metrosport Team28 Αυγούστου 2024

Ο πρώην τιμ μάνατζερ του μπασκετικού ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" στο Metropolis 95.5 και ως γνώστης της διαχείρισης των παικτών σχολίασε την απόφαση του Ηλιόπουλου να τιμωρήσει τους παίκτες της ΑΕΚ, με πρόστιμο, για τον αποκλεισμό για την Ευρώπη.

«Είμαι αντίθετος με την επιβολή προστίμου, δεν υπάρχει καμία λογική. Σε κανένα σοβαρό κλαμπ παγκοσμίως, με επαγγελματίες, δεν έχω ακούσει πρόστιμο για ήττα. Τα πρόστιμα μπαίνουν για πολύ συγκεκριμένους λόγους, για πειθαρχικά θέματα. 

Πάντα υπάρχει ένας εσωτερικός κανονισμός, οποίος θα υπάρχει και στα συμβόλαια των παικτών. Αλλά και πειθαρχικά θέματα θα πρέπει να μην φτάνει σε χρηματικό πρόστιμο. Αυτό που πρέπει να τιμωρείται είναι η πρόθεση, δεν νομίζω κανένας αθλητής να μπαίνει στο γήπεδο και εκ προθέσεως να έχει μειωμένη απόδοση.

Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ. Την πρώτη χρονιά που είχε έρθει ο Παπαθεοδώρου, είχαμε φτιάξει ένα πολυ καλό ρόστερ και με καλό κλίμα. Και ξεκινάμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, κόντρα στον Άρη, των πολλών προβλημάτων, με κόουτς Γιαννάκη, και χάνουμε.

Και δημιουργείται θέμα, αναταραχή. Ξεκινούν και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και τρώμε 30άρα. Το πιο εύκολο, για τους αδαής, είναι να επιβάλλεις χρηματικό πρόστιμο στους παίκτες. Εμείς αντίθετα και την ομάδα στηρίξαμε και τον προπονητή. Και από εκεί και μετά κάναμε μια εκπληκτική σεζόν, ενώ στο τέλος της χρονιάς τερματίσαμε στην τρίτη θέση τους πρωταθλήματος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τέλης Ζουρνατζίδης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.