Δυσοίωνα τα πράγματα για τον αρχηγό των Ζουλού: Οι φήμες για δηλητηρίαση και η «απάντηση»

Metrosport Team03 Ιουλίου 2023

O βασιλιάς των Ζουλού, βρέθηκε στο νοσοκομείο και κατάφερε να προκαλέσει- άθελα του- χάος. Ξαφνικά, ξεκίνησε μία έντονη φημολογία που τον ήθελε να έχει πέσει θύμα δηλητηρίασης. Αυτή η φήμη προκάλεσε αναταραχή στους κόλπους της φυλής αλλά και της βασιλικής οικογένειας, μιας και μαίνεται ένας βίαιος αγώνας εξουσίας με τον 48χρονο στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, ο βασιλιάς αναζήτησε ιατρική βοήθεια στο Εσουατίνι (το κράτος που γνωρίζαμε κάποτε ως Σουαζιλάνδη), ενώ όλο αυτό συνέβη μετά τον ξαφνικό θάνατο ενός από τους ανώτερους συμβούλους του από ύποπτη δηλητηρίαση.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο επίσημος εκπρόσωπος του βασιλιά είπε ότι ο Misuzulu ka Zwelithini είναι καλά και υγιέστατος. Όπως ανέφερε το BBC, επικαλούμενο τον πρίγκιπα Αφρικής Ζουλού, ο μονάρχης δεν βρισκόταν επί του παρόντος στο νοσοκομείο και δεν πρέπει να δημιουργηθεί «περιττός πανικός».

Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο κύκλος του βασιλιά των Ζουλού, στο νοσοκομείο βρέθηκε για ένα check-Up.

Η ενθρόνιση του βασιλιά των Ζουλού

Ο βασιλιάς των Ζουλού ενθρονίστηκε πέρσι σε μία μεγαλοπρεπή τελετή. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να επευφημήσει τον βασιλιά, ο οποίος διαδέχθηκε τον πατέρα του, Γκούντγουιλ Ζουελιτίνι που πέθανε μετά από 50 χρόνια στον θρόνο.

Χιλιάδες Ζουλού, ντυμένοι με δέρματα ζώων χόρεψαν πολεμικούς χορούς, υποδεχόμενοι τον νέο βασιλιά. Ποιητές εξυμνούσαν την ιστορία των Ζουλού, ενώ κοπέλες χόρευαν γυμνόστηθες. Δεκάδες αγελάδες θανατώθηκαν για τους πολυπληθείς καλεσμένους, μεταξύ των οποίων αντιπροσωπείες φυλών από γειτονικές χώρες που έφεραν δώρα στον νέο ηγέτη των Ζουλού.

Για περισσότερο από έναν χρόνο, η διαμάχη για τη διαδοχή είχε προκαλέσει διάφορες εντάσεις. Η πρώτη σύζυγος του αείμνηστου βασιλιά και η φυλή της αμφισβητούν τη νομιμότητα της στέψης του Misuzulu, ο οποίος γεννήθηκε από την τρίτη σύζυγο του Γκούντγουιλ Ζουελιτίνι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.