Ζντοβτς: «Από τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου στον Ηρακλή»

Metrosport Team19 Οκτωβρίου 2024

Ο Γιούρι Ζντοβτς ήταν η μεγάλη μεταγραφή του μπασκετικού Ηρακλή το 1993. Λίγες μέρες μετά από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τη Λιμόζ, ο Ημίθεος κατόρθωσε να τον αποκτήσει, όπου έμεινε για τρία συναπτά έτη. Προ λίγων ημερών, ο Ερασιτέχνης Ηρακλής τον κάλεσε στη Θεσσαλονίκη για να τον τιμήσει. Στιγμές από το παρελθόν αναβίωσαν ξανά στο Ιβανώφειο.

«Αυτή η πόλη, αυτή η ομάδα, αυτός ο κόσμος, μού φέρνουν σπουδαίες αναμνήσεις», δήλωσε ο Γιούρι Ζντοβτς. «Αισθάνομαι υπέροχα, έχω ωραίες αναμνήσεις», είπε στην κάμερα της ΕΡΤ3 ο μεγάλος Σλοβένος άσος και πλέον προπονητής. «Ήρθα εδώ με τη γυναίκα μου και αισθάνθηκε μεγάλη νοσταλγία, γιατί εδώ περάσαμε 3-4 από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας και της καριέρας μου...».

Όσο για τον κόσμο του Ηρακλή; «Οι οπαδοί του Ηρακλή; Είναι απίστευτοι... Είχα ξεχάσει, είναι αλήθεια, πόσο όμορφη και απίστευτη ατμόσφαιρα μπορούν να δημιουργήσουν. Ακόμη κι αν το κλειστό δεν ήταν γεμάτο, για σράντα αγωνιστικά λεπτά δεν σταματούσαν να φωνάζουν, να επευφημούν, να τραγουδούν. Συνεχόμενα». 

Παράλληλα, αναφέρθηκε τόσο στον Λευτέρη Κακιούση, όσο και στον Κώστα Χαΐτογλου. «Ο Λάκης (σ.σ. Κακιούσης)... Είχαμε τέτοια σχέση που γελούσαμε πολύ, διότι δεν μιλούσε αγγλικά. Κι εγώ μιλάω λίγο ελληνικά, αλλά... επκοινωνούσαμε. Είχαμε πολλές και ωραίες στιγμές, αστείες στιγμές», τόνισε ο Γιούρι Ζντοβτς στην ΕΡΤ3 και πρόσθεσε. 

«Με τον Κώστα (σ.σ. Χαΐτογλου) είχαμε ισχυρούς δεσμούς. Ήταν από τους καλύτερους προέδρους. Είναι πολλές οι στιγμές... Πολλές νίκες, σημαντικές νίκες, ειδικά στα τοπικά ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Άρη». Θυμήθηκε τα παλιά, μίλησε για τους μεγάλους τότε παίκτες, που έρχονταν στην Ελλάδα ως ξένοι, ως το κορυφαίο Πρωτάθλημα στην Ευρώπη, αλλά και τους μεγάλους παίκτες, που είχε το ελληνικό μπάσκετ. Ο Γιούρι δεν έχει βγάλει ακόμη από τη μνήμη του, εκείνα τα απίστευτα ματς με τη Βιτόρια Ταουγκρές, όπου ο Ηρακλής έχασε τη μοναδική ευκαιρία να πάει στον ευρωπαϊκό τελικό. «Με λυπεί ίσως που το Ιβανώφειο είναι ακόμη το ίδιο. Ο Ηρακλής δικαιούται να έχει μία νέα αρένα, ένα νέο γήπεδο...».

  • Δείτε σπάνια βίντεο από το αρχείο της ΕΡΤ με τον Ζντοβτς να αγωνίζεται φορώντας της φανέλα του Ηρακλή. Χαΐτογλου και Κακιούσης μιλούν για εκείνον.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.