Ζητούμενο ήταν η νίκη και αυτή ήρθε

Γιώργος Ζαΐρης24 Ιουλίου 2024

Πέρσι στο πρώτο ματς της σεζόν είχε φέρει λευκή ισοπαλία απέναντι στην Μπεϊτάρ και ήταν αναγκασμένος να πάει στο Ισραήλ για τη νίκη που ήρθε. Χθες ο ανέτοιμος ΠΑΟΚ κέρδισε την Μπάνια Λούκα και την άλλη Τετάρτη στην Βοσνία είναι σίγουρο πως δεν θα πάει να υπερασπιστεί τη νίκη αλλά να πετύχει μια ακόμη. 

Χθες ο ΠΑΟΚ έπαιξε απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να μην αποτελεί φόβητρο αλλά είχε δυο περισσότερα επίσημα ματς στα πόδια της και για όσους γνωρίζουν από ποδόσφαιρο αυτά τα παιχνίδια για κάθε ομάδα στην αρχή της σεζόν είναι σημαντικά για να βρει ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ είχε παίξει το τελευταίο του φιλικό ματς πριν από δέκα και πλέον μέρες, η Μπάνια Λούκα χθες ήρθε στην Τούμπα έχοντας παίξει δυο επίσημα ματς απέναντι στην Εγκνάτια και μάλιστα πρόσφατα. 

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν δικαιολογίες αλλά καταγραφή πραγματικότητας και είμαι σίγουρος πως την Τετάρτη ο ΠΑΟΚ στη Βοσνία και με διαφορετικά πρόσωπα σε καίριες θέσεις αλλά και με αυτούς που χθες ήταν μέτριοι ως κακοί, να είναι πολύ καλύτεροι.

Προφανώς και όταν κερδίζεις ένα ματς με τους δυο στόπερ σου να σκοράρουν και τα τρία γκολ δεν μπορείς να το προσπεράσεις αλλά και δεν μπορείς να πανηγυρίσεις. Αλλά σε κάθε περίπτωση έστω και έτσι βρήκε γκολ που σε τελική ανάλυση του χάρισαν μια νίκη. Δεν θυμάμαι τον Τάισον να κάνει τόσο κακό παιχνίδι ή τον Μπάμπα για παράδειγμα. 

Προφανώς και αυτοί είναι επηρεασμένοι από την προετοιμασία όπως και όλη η ομάδα. Παγκόσμιο φαινόμενο αυτό που έκανε χθες ο Κουλιεράκης αφού χάρισε ένα αστείο πέναλτι αλλά επειδή είναι ο Κουλιεράκης πέτυχε τα δυο γκολ και εξιλεώθηκε. Παραδόξως ο Εκόνγκ ήταν από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ και δεν αναφέρομαι μόνο στο γκολ αλλά και στο ότι ήταν ο πιο σταθερός και με το πιο καθαρό μυαλό στην άμυνα. Η παρουσία του Οζντόεφ στον άξονα δεν έδωσε τίποτε στον ΠΑΟΚ αλλά ευτυχώς την επόμενη εβδομάδα ο Καμαρά θα είναι πιο έτοιμος και θα βοηθήσει τον Σβαμπ που από κάποια στιγμή και μετά κουράστηκε. 

Το ευχάριστο είναι πως ο Κωνσταντέλιας έστω και για τα τριάντα λεπτά που αγωνίστηκε έδειξε πως δεν έχει πρόβλημα με τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός για ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας στην Ολλανδία και προφανώς και αυτόν θα δούμε βασικό. Το ζητούμενο είναι πως στην κορυφή της επίθεσης θα δούμε ή τον Μπράντον ή τον Σαμάτα. Δεν θα δούμε δηλαδή άλλο φορ αλλά το γνωρίζαμε αυτό εξ αρχής. 

Το θέμα είναι να έρθει ο φορ (τώρα που συμφώνησε ο Τισουνταλί) στο μεθεπόμενο επίσημο ματς της ομάδας που επιτέλους θα κάνει το έργο της ομάδας πιο εύκολο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κρατήσουμε τη νίκη, πρέπει να αναδείξουμε και τις ανάγκες της ομάδας αλλά ο ΠΑΟΚ της επόμενης εβδομάδας θα είναι πολύ καλύτερος στην Βοσνία. Εκεί που πάει με νίκη. Μην το προσπερνάτε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.