Ζήτημα λίγων ημερών: Ποιοι αποτελούν τον 5ο τραπεζικό πόλο στην Ελλάδα

Metrosport Team13 Ιουλίου 2024

Ζήτημα λίγων ημερών... Ο πέμπτης ισχυρότερος πόλος στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα αναμένεται να δημιουργηθεί στην Ελλάδα, με τη συγχώνευσης της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», ο καθηγητής πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρόεδρος ΚΕΠΕ, Παναγιώτης Λιαργκόβας, τόνισε ότι πρόκειται για ζήτημα λίγων ημερών, που θα αποτελέσει το σημαντικότερο οικονομικό γεγονός των τελευταίων ετών.

«Γιατί πριν την οικονομική κρίση στην ελληνική οικονομία υπήρχαν περίπου 29 τράπεζες. Ήρθε η κρίση και οι 19 έγιναν 4. Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι οι υψηλές χρεώσεις σε διάφορες τραπεζικές επιχειρήσεις. Ενισχύεται ο ανταγωνισμός και είναι υπέρ του καταναλωτή αυτό. Θεωρώ είναι πως είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να γίνει παράδειγμα και για άλλους κλάδους της οικονομίας. 

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμηθεί η ακρίβεια. Όσο αυξάνεται ο ανταγωνισμός, τόσο ωφελείται ο πολίτης.

Ένα δεύτερο όφελος είναι πως οι δύο τράπεζες που επίκειται η συνένωση, είναι τράπεζες μικρές όπου άμα δει κανείς τι δραστηριότητες τις οποίες έκαναν, εξυπηρετούσαν κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πολλές φορές είναι αποκλεισμένες από τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες και δεν είχαν τόσο εύκολη πρόσβαση. Το γεγονός πως θα δημιουργηθεί ένας πέμπτος πόλος θα βοηθήσει την οικονομία, τι επιχειρήσεις, τις επενδύσεις. Άρα συνολικά όλους», επεσήμανε ο καθηγητής.

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Λιαργκόβας υπογράμμισει ότι αφούολοκληρωθεί η συγχώνευση,  θα υπάρξουν τα τεχνητά ζητήματα που θα λυθούν το επόμενο τρίμηνο και έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε τον πέμπτο πόλο.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.