Ζέρβας: «Εφόσον η μελέτη δεν φέρει αποτελέσματα, πάμε άμεσα στην ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας»

Metrosport Team26 Ιανουαρίου 2022

Τη δέσμευσή του για την σε κάθε περίπτωση επιφανειακή διαμόρφωση της πλατείας Ελευθερίας ως πάρκου μνήμης επανέλαβε σήμερα (26/1) από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως εξήγησε, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στη διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας παράλληλα με την επιφανειακή διαμόρφωσή της ως πάρκου μνήμης, έχοντας αναθέσει σχετική μελέτη.

«Εφόσον η μελέτη αυτή δεν φέρει αποτελέσματα, προφανώς θα πάμε άμεσα στην ανάπλαση και μόνον της πλατείας Ελευθερίας ως πάρκου μνήμης», ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε, η σημερινή χρήση του χώρου ως πάρκινγκ είναι μόνον προσωρινή και εντάσσεται σε μια προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της πόλης σε μια περίοδο με εξαιρετικά επιβαρυμένο το κυκλοφοριακό πρόβλημα, δεδομένου ότι ο κόσμος λόγω της πανδημίας δεν εμπιστεύεται τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά κάνει χρήση του Ι.Χ. «Αυτή είναι η ολιστική προσέγγιση στο θέμα της λειτουργίας της πόλης», τόνισε ο κ. Ζέρβας, σημειώνοντας ότι από τις 23 Δεκεμβρίου, οπότε έφυγαν οι λαμαρίνες από την πλατεία Ελευθερίας, μέχρι και σήμερα στον χώρο εξυπηρετήθηκαν πάνω από 70.000 αυτοκίνητα.

Πρωτοβουλίες για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξάλλου, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν από τη Δημοτική Αρχή, ώστε να προχωρήσει το έργο του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Ο ίδιος έκανε ξεχωριστή αναφορά στην απόφαση του Δήμου να παραχωρήσει μια έκταση περίπου έντεκα στρεμμάτων, ώστε να δώσει λύση σε σειρά προβλημάτων που αφορούσαν μεταξύ άλλων τη χωροθέτηση, την πρόσβαση προς το Μουσείο αλλά και την πρόβλεψη για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης, που ήταν και αναγκαία για την αδειοδότηση του έργου.

Με την επισήμανση ότι στο θέμα του Μουσείου Ολοκαυτώματος «χρειάστηκε να ξεκινήσουμε από το άλφα», ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί πλέον έχουν δοθεί λύσεις σε σημαντικά προβλήματα αλλά και ξεκινά η μουσειολογική μελέτη. «Πλέον έχουμε έναν χρονικό ορίζοντα περίπου 13 μηνών, ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες και οι αδειοδοτήσεις για το Μουσείο Ολοκαυτώματος», υπογράμμισε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.