Ζέκα για Ιωαννίδη: «Δεν με έχει ρωτήσει τίποτα για τη Σπόρτινγκ»

Metrosport Team16 Ιουνίου 2024

Το όνομα του Φώτη Ιωαννίδη παραμένει ψηλά στην επικαιρότητας της Πορτογαλίας, καθώς καθημερινά τα ΜΜΕ της χώρας εμπλέκουν τον επιθετικό του Παναθηναϊκού με το ρεπορτάζ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που παρακολουθεί εδώ και μήνες την περίπτωσή του.

Ο συμπαίκτης του στους "πράσινους", Κάρλος Ζέκα, παραχώρησε συνέντευξη στην "A Bola" με αφορμή το έντονο ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ για τον διεθνή φορ, τονίζοντας πως ο Ιωαννίδης δεν τον έχει ρωτήσει τίποτα για τη Σπόρτινγκ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζέκα: «Έχει πολλά παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Γκιόκερες. Είναι γρήγοροι παίκτες, πολύ δυνατοί σε σωματική αντιπαράθεση, ο Ιωαννίδης μπορεί επίσης να πέσει χαμηλά στο γήπεδο και του αρέσει να πέφτει στην αριστερή πλευρά και μετά να μπαίνει μέσα και να σουτάρει.

Είναι πολύ καλός τεχνικά, είναι δύσκολο να του αφαιρέσεις την μπάλα, μπορεί να ντριμπλάρει καλά με έναν ή δύο παίκτες. Το βάθος της επίθεσης είναι κάτι που μπορείς να δουλέψεις και να το κάνεις καλύτερα, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν μια εξαιρετική υπογραφή για τη Σπόρτινγκ».

Στη συνέχεια μίλησε για το πόσο σημαντικό θα ήταν για τον Παναθηναϊκό να μην φύγει ο Ιωαννίδης: «Όντας στην ίδια ομάδα με αυτόν, λέω ότι θα ήταν δύσκολο να τον χάσουμε, γιατί μας βοηθάει πολύ, αλλά θα είναι πάντα η επιλογή του και του Παναθηναϊκού. Αν συμβεί, η Σπόρτινγκ θα εξυπηρετηθεί πολύ καλά, με έναν δυνατό, γρήγορο και τεχνικά καλό παίκτη».

Για τα χαρακτηριστικά του: «Όταν ξεκινάει είναι δύσκολο να τον σταματήσεις, είναι πολύ δυνατός. και έχει πολύ καλή σχέση με την μπάλα για το ύψος του. Είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια του, ίσως έχει περιθώρια να βελτιώσει την κεφαλιά του. Παρόλο που δεν ήταν το πιο δυνατό σημείο του παιχνιδιού του, σκόραρε μερικά γκολ με αυτόν τον τρόπο».

Τέλος, απάντησε αν ο Ιωαννίδης τον έχει ρωτήσει κάτι για την Σπόρτινγκ: «Του είπα ότι βαρέθηκα να τον βλέπω στις ειδήσεις στην Πορτογαλία. Αλλά δεν με ρώτησε τίποτα για τη Σπόρτινγκ, είναι ένα συγκρατημένο παιδί σε αυτές τις καταστάσεις, δεν θέλει να δώσει την εντύπωση ότι μπορεί να έχει κάτι, ειδικά επειδή είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης στον κλαμπ. Είναι ένα πολύ έξυπνο παιδί, με απίστευτο χαρακτήρα, είναι ένας άνθρωπος που θα τα πάει πάντα πολύ καλά με οποιονδήποτε συνάδελφο, είναι πολύ άμεσος και φτιάχνει απίστευτα αποδυτήρια. Πιστεύω ότι η προσαρμογή θα του είναι πολύ εύκολη.

Νιώθω ότι είναι ένα παιδί που δεν υποχωρεί, πολύ δυνατό ψυχικά, όταν τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, τότε γίνεται πιο δυνατός, είναι πολύ ισχυρός σε αυτή την πτυχή της νοοτροπίας και σε σχέση με την πίεση του να παίζει για τη Σπόρτινγκ, έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει τέτοια πίεση στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.